Пригоди ведмедика

Светлана Мигур
               

Жив-був собі Ведмедик. Він був не дуже слухняний. У школі вчив більше математику, ніж ввічливість.
Якось до них в клас прийшов новий учень Бегемотик. Дуже часто Бегемотик сварився  з Ведмедиком. Їх постійно рознімав і приміряв вчитель, казав що треба бути ввічливими друг до друга.
Але все було марно.
Та ось що відбулось  одного разу.
Їдальня у школі була дуже гарною!! Завжди чиста та охайна, а Сорока і Ворона вміло готували їсти.
Прийшли у їдальню Ведмедик та Бегемотик та почали знову сваритися. Ведмедик вилив на Бегемотика чай і дав ляпаса, а той йому дав тичка і вибив зуба. А потім почалося таке…
Котлети літають, пір'я у Сороки та Ворони вищіпанє, на підлозі море з компоту, у якому плавають сухофрукти, абрикоси, тарілки. А на кожній тарілці плавають звірята та гребуть вони ложками, немов веслами.
Та ось раптом серед цього ґвалту з*явилися інопланетяни. Вони були зелені та страшні.
- Що ж ви тут накоїли! Як вам тільки не соромно! – вимовили вони.
- Чи вас не вчать у школі правилам етикету?!
- Вчать!- сказали розбишаки дуже засоромлено. Але ми більше не будем…
Ведмедик і Бегемотик духом вибачились одне перед одним і пообіцяли більше так себе не поводити. Вони дуже злякалися інопланетян.
- Ми полетіли та будемо постійно слідкувати за вашою поведінкою – сказали інопланетяне.
І з того дня всі звірята в школі поводилися ввічливо та чемно, дотримувалися правил етикету. А вчитель не міг натішитися ними