Кумир

Сияна Радович
Велична цариця,справжня красуня,турботлива мати,любляча дружина - Нефертіті була втіленням ідеалу.
  І,до речі, не Клеопатра стала першою найгарнішою царицею Єгипту, а саме Нефертіті. Між роками існування цих двох історичних постатей приблизно 10 років. Отже,першою була саме Нефертіті.
  Її ім'я перекладається як "прекрасна прийшла". Іще маленькою,Неф мріяла стати такою ж сильною і величною, як цариця Хатшепсут,котра правила Єгиптом під чоловічим ім'ям,нічого не боявшись.
  Будучи зовсім юною 14-річною дівчиною,Нефертіті вийшла заміж за спадкоємця престола обох земель Ехнатона, сина Аменхотепа ІІІ.Майбутній фараон був потворою зовні,але неймовірним красенем зсередини. Неф кохала його понад усе,отримуючи таку ж неймовірно сильну любов з боку Ехнатона.
  Незважаючи на те,що Нефертіті народила чоловікові дочку, замість сина - спадкоємся престолу, він усе одно підносив кохану дружину до небес, адже вона була найгарнішою та найрозумнішою царицею Верхнього та Нижнього Єгипту.
  Проте, молода правителька народжувала лише дочок,яких було шестеро. Це означало,що фараон буде змушений створити гарем,у якому одна з жінок народить йому сина.
  Так і сталося. Від Ехнатона завагітніла іноземна красуня Кійя. Весь цей жахливий період Нефертіті охоплював відчай. Цариця розуміла,що більше не буде коханою дружиною фараона.
  Біди застають Неф зненацька. Її улюблена дочка Мекетатон,дворічна царівна хворіє. Злість бере гору над Нефертіті, коли замість традиційних молитов усім богам,Ехнатон покладається лише на бога сонця Атона, не дозволяючи молитися нікому. Цей безвідповідальний вчинок забирає життя у маленької Мекетатон.
  Після довгих 9 місяців страху і ненависті до чоловіка,Нефертіті дізнається, що Кійя народила доньку.
  У родину фараона повертається гармонія. Така бажана, але така коротка. Будучи 30-річним правителем,Ехнатон осліп від того, що під час ранкових молитов богові Атону, дивився прямо на сонячний диск.
  Після смерті чоловіка, красуня-цариця правила Єгиптом під чоловічим іменем Анхеперура Нефернеферуатон,як мріяла колись.