Розтебни блискавку на грудях

Лиля Лялька
   Часом у шибку стукає минуле і просить увійти у душу. Посміхаєшся і спішиш відкрити не те що шибку, вікно, а цілий балкон. Розламати стіни, переступити межі і кинутись в обійми минулого. Нестися на каруселі ностальгії і крутитись, крутитись...

 Та ні...
    Ти будеш уже інакшою - старшою,  зрілішою чи просто досвідченішою... Станеш на безпечній відстанні від скла і слідкуватимеш за гейзером болі з середини. Знов затиснуть обценьки серце,  пройде холод по руках, кров перетвориться на гель, затремтять і перокосяться губи, бризнуть сльози.  А ти не будеш затулятися як колись у свої виніжені долоньки.

 Плач!  Ридай!  Лий на нього дощем з дуршлаків хмар і смійся, смійся, реготи,  грими так, щоб у минулого заклало в вухах, щоб натянулась барабана перетинка як пузо дядька після пива і...

 заспокойся...


   Розтебни блискавку на грудях і дістань звідти серце. Тримай в руках обережно, піднести до вікна і вламай йому шматочок, залиш на голому підвіконні,  відкрий вікно і виходь чим швидше з кімнати навіть якщо ти в старому затертому спортивному костюмі. 


   Не сумнівайся - минуле забере ту пульсуючу частинку тебе. 

   Навіть якщо і ціль була інша краще віддай.  Минуле має лишитися в минулому, а до  твоє рани приросте інше серце.

    Тільки розправ плечі, голову вище, посміхайся і не закривай блискавку на грудях!!!!

                19.08.2014