Мой сказочный мир

Валентина Дергунова
                " ПРИМХЛИВА ПРИНЦЕСА "

Жили в одній далекій країні Король з Королевою. І була в них донька, вона ще не вміла ходити. Якось дівчинка спала сама в своєму ліжечку, коли з явилася в кімнаті молода, зла жінка. Вона почала ходити навколо і розчиняти вікна в кімнаті. Потім стала навколішки, здійняла руки до зоряного небо.
І в її руках опинилася золота зірка. Жінка підійшла до ліжка, де солодко спала Маленька Принцеса і провела по її обличчю золотую зіркою. А сама в ту хвилину зникла.
Йшов час. Царівна росла і що не день ставала все гарнішою, але була дуже примхливою. Король з Королевою не могли зрозуміти, чого їх донька була такою.
Король- батько влаштовував великі бали, купуючи для них багато подарунків.
Але юна Царівна все капризувала й сама не знала чого хотіла.
Сиділа якось Еліта біла вікна і дивилась на небо. Її погляд був поглинутий красивою зіркою. І дівчина раптом дуже захотіла дістати її. Царівна сказала про це батьку. Але він довго умоляв і переконував, що це неможливо. Та королівська донька наполягала на своєму.
І король видав наказ усім: хто для Короля дістане справжню зірку - стане багатим і царівна Еліта вийде за нього заміж.
В іншому великому місті жив прекрасний царевич Самуїл.
Прочув він королівську звістку і прийшов до своєї доброї няні, яка була чарівницею. Але про те не знав ніхто. Розповів юнак няні:
" В одній країні живе царівна Еліта, кажуть вона красива, як богиня. І хоче та дівчина мати справжню зірку. Я дістану її, допоможи мені."
" Що ж, - відповіла няня, йди і спокійно спи".
А царівна знову сиділа біля вікна і не зводила очей з неба.
В той час, як юна особа наспівувала свою улюблену пісню, царевич Самуїл наближався до палацу. Еліта почула передзвін кінськіх копит, і не встигла вибігти на зустріч, як на порозі з явиввся юнак. Він підійшов до Еліти, взяв її ніжну руку і поклав на неї зірку. Дівчина побачила, як на небі зникла саме та зірка, яку вона хотіла мати. Царівна раптом відчула себе іншою.
Тієї ж ночі вона стала дружиною прекрасного царевича.