Нацiоналiзм

Луцор Верас
              Людей повсюдно лякають націоналізмом, приклеївши йому ярлик фашизму. Що таке фашизм в істинному його значенні? Для того щоб самому не залазити в нетрі демагогії і не зводити з розуму опонентів, необхідно не перекручувати визначників (детермінантів). Детермінант «фашизм» походить від слова «фашина». Фашина - зв'язаний мотузкою пучок хмизу. Фашинами зміцнювали окопи і ґрунтові шляхи в болотистих місцях. Отже, фашина - зв'язка; фашизм - зв'язана будь-якою ідеологією група націй різнорідного походження. Як бачимо, націоналізм не можна називати фашизмом, бо якщо нація буде приймати в своє середовище членів чужих націй, тоді нація помре. Людська спільнота тільки тоді має право вважатися нацією, якщо вона складається виключно з членів спільноти однорідного походження. Нація подібна алмазу, який складається виключно з молекул вуглецю, і якщо в групі вуглецевого з'єднання будуть присутні домішки, тоді такий мінерал не може вважатися алмазом. Логіка нам говорить про те що, націоналізм не може вважатися фашизмом і це повинно бути формулою, яка очистить голови людей від політичного маразму.


                До чого призводить націоналізм і кому він заважає жити? Національні колективи дбають насамперед про власну безпеку, створюючи імунну систему національної спільноти. Безпека нації полягає у формулі внутрішніх і зовнішніх взаємин, в якій мовиться: «Своє - святе, чуже - недоторканне». Бережи своє майно як зіницю ока, бо в цьому полягає твоє благополуччя. Не торкайся до чужого без дозволу того, кому воно належить, бо «що посієш, те й пожнеш». Звідси логічний висновок: «Національні колективи - найбезпечніші створіння для навколишнього середовища, для Природи». Природа - істинний Бог всього сущого, на відміну від всіх інших богів, гранично шкідливих Природі, а значить, і Людству.


              Все суще розвивається відповідно програмі, по якій розвивається Природа, відповідно законам фізики. Фізика (грецьке слово) - природа. «Сутність - дія, дія - сутність» - цю формулу знають езотерики, бо без знання цієї формули будь-який філософ у своїх міркуваннях залізе в нетрі софістики, демагогії. Нація - сутність, і Людство - сутність. Життя людини - дія. Формула будь-якої дії - програма, у якій є початок, розвиток, кульмінація і фінал (смерть, або метаморфози - перехід на новий рівень розвитку в іншому образі). Нація, теж сутність, дія, програма. Нації, як і чоловік, проходять всі стадії програми життя: дитинство, юність, зрілість і занепад, що веде до смерті. Одні нації вмирають, інші нації народжуються, а Людство продовжує жити, долаючи бар'єри глобальних катаклізмів шляхом метаморфоз власної структури.


               Національні колективи - складові частини Людства. Здійснюючи фашизм, змішуючи в однорідну масу нації, бізнес-політики руйнують і знищують Людство, подібно до того як, змішуючи в однорідну масу складові частини людського тіла, ми вбиваємо людину.


                Історія стародавньої Греції - наочний приклад помилкових дій, коли націоналізм перетворюється в фашизм. Стародавня Греція складалася з безлічі невеликих держав чисто національних культур. Стародавня Спарта об'єднала всі родинні грецькі племена. Так утворилася держава з прибутковою економікою і сильною армією. На цьому історичному етапі грекам треба було зупинитися і жити заможно, подібно таким країнам як: Швейцарія, Норвегія і Фінляндія, які в добросусідських відносинах між складових її регіонів, створили прекрасні імунні системи націй. Греція під проводом Олександра Македонського почала воювати з багатьма країнами, порушивши закон Природи: «Чуже - недоторканне».


                Перший результат націоналізму - високий і швидкий зріст економіки в усіх сферах діяльності нації. Японський націоналізм - наочний приклад єдино правильного розвитку людства, в якому члени спільноти живуть в благу і гармонії. Коли Японія переходила зі стадії націоналізму в стадію фашизму, відбувалися катастрофи в її співтоваристві, але, повертаючись знову до нормального націоналізму, японці швидко відновлювали благо всім членам нації. Для прикладу можна взяти інші країни, в яких націоналізм, не переходячи в стадію фашизму, створював благо всім членам спільноти.


               Початок третього тисячоліття може бути кінцем, смертю, Людства, або ж бути початком загального благоденства на Землі. Про це слід подумати кожному землянинові.