Stairs

 
Сходи… Це можуть бути сходи до дому, сходи у підвал, сходи в універ,
гуртожиток, магазин, автобус і так далі… Можуть бути сходи кар’єри, чи сходи
життя…

Хоча життя це і є сходи, по яких кожен з нас піднімається вгору, для кожного ці сходинки різні: для когось встелені м’яким ковром, для когось вони як
ескалатор, можуть бути слизькими, чи такими, що кожна наступна сходинка все
більш знищена і от-от зруйнується… для одних підйом може бути нестерпно важким, для інших - таким, що приносить задоволення. Одні сходинки можуть бути дуже високими і піднімання з однієї на іншу потребує величезних зусиль, а інколи вони стають такими високими, що підйом стає просто неможливим. Інші ж навпаки – такі низькі, що просто забуваєш про щойно пройдену і просто йдеш собі ні про що не думаючи.

Але життєві сходи не паралельні, а перетинаються в тому чи іншому місці з сходинками інших людей. Інколи цей перетин унеможливлює подальший шлях, інколи є таким, що можна обійти перешкоду на своєму шляху по дорозі іншого. В кожного на шляху зустрічаються люди, які допомагають піднятись на сходинку вище, чи такі, що навмисне скидають тебе вниз, щоб самим швидше дійти до кінця…
Ще бувають сходи, що є з’єднані і утворюють одну дорогу. В певний момент люди зустрічаються на цій дорозі і вже далі йдуть по ній разом (я кажу “в певний момент”, тому що кожен починає свій шлях окремо і всі йдуть з різною швидкістю) і йти так набагато легше, адже можна свою високу сходинку обійти, а коли високі сходинки трапляються одночасно, то один одному завжди допоможе вилізти наверх.
Буває так, що дороги майже з’єднані, чи дуже близько одна від одної, тоді люди просто перестрибують на сходи по яких легше чи приємніше йти, або коли бачать на них людину, завдяки якій вони зможуть тільки швидше йти, чи їхати на чиїхось плечах…

Прикладом з життя для таких двох випадків може бути щира любов і любов з розрахунку…

От що таке сходи…

А дерев’яні, бетонні, металеві, з поруччям чи без нього, пофарбовані чи обдерті, високі чи короткі, спіральні чи прямі – то лиш оздоба…


21.07.06_shpion


Рецензии