Спалах

Спалах. Яскравий і несподіваний. З’явився і зник, не прощаючись і не обіцяючи повернутись. І знову звична темрява. Нічого не бентежить, не дивує і навіть не злить. Серце знову б'ється спокійно, схоже на старий та постійний, як час, годинник. Тепер є хвилини для роздумів. Для здогадів. Що ж це було насправді? І чи було взагалі… Навіщо цей спалах спробував змінити все, якщо й сам не був впевнений у своїй здатності постійно горіти. Хм… І чому це мене дивує? Спалах є миттєвістю, яка настільки коротка, що інколи зникає, так і не будучи поміченою. А ця мить напевно була просто трішки яскравішою, тому й привернула до себе особливу увагу.

Не варто було забувати, що яскраве світло засліплює. І що ж тепер робити з очима? Що робити з цим опіком? Як відновити погляд на все, що тепер у сутінках? Тепер очі бояться світла, вони підсвідомо заплющуються назустріч сходу сонця. Так. Я закриваю очі вранці. Боюся сонячного вогню. Боюся згоріти зсередини. Адже це світло, цей спалах, цей вогонь невпинно прямує у самі глибини, минаючи слабку плоть, лине у самісіньке серце, яке увесь час забуває, що тепло може перетворитися на спеку. Наївне серце сподівається, що це горіння розтопить лід і більше не дасть йому замерзнути. Але це набагато гірше, ніж холод.

Тепер переховуватимусь у старій мушлі. В ній темно, прохолодно і тісно. Ніхто не зможе зайняти місце поруч. І світло не зможе зазирнути усередину. Роздуми, мрії і усвідомлення минулого. Це ж зовсім не погано. Ніхто цього не заборонить і не відбере. Це те, що я можу собі дозволити. Чекатиму, поки охолоне серце, поки загоїться опік. Намалюю привітну посмшку, запалю електричні ліхтарики в очах, нехай всі думають, що я не боюся світла, тому що погляд мій горить. Привіт, світе! Я знову з тобою. Я майже не змінилася.


Рецензии