Мамо, благаю врятуй!

 За два дні до нарождення-смерті

Так тепло мені і затишно, я нічого не боюся. Вже все відчуваю, але мені не страшно, тільки благовісні почуття переповнюють мене.Ще не можу розплющити очі, ще не можу побачити нічого навколо. Та це ненадовго вже скоро, скоро я прозрію.Серце вже б”ється, воно ще таке крихітне, та все ж серце, справжнє, людське, те у якому закіпає і пульсує пурпурна кров. Жовто-гарячий став моїм провідником, яскравий і такий теплій колір...Іноді чую голоси сторонніх істот вони доносятся луною до моєї свідомості, але зміст залишається незрозумілим. Тільки інтонації різноманітні, змінні, чуються мені мов дивовижне марево.
 День перший—останній

Я не розумію, що коїться. Мені тут добре і безпечно. З назовні відчуваю якесь пожвавлення. Всі навколо метушаться, щось загадкове і тривожне відчувається мені звідти, з того іншого, чужого світу. Страшно. Це почуття передається мені разом з речовинами, якими я ласував увесь цей час. Я починаю стукати, ворушитися, так, щоб там назовні, заспокоїлися. Втрачаю свідомість—притомнію, а потім знову нічого не відчуваю. Як же боляче, пекуче боляче. Напевне так має бути, тож я терпітиму! Вже скоро я побачу ЇЇ, ту чиє материнське лоно давало мені притулок і захист. Але ж біль такий нестерплий. Боже, скоріше б це скінчилося... Ой, ні, що ви робите? Відпустіть! Не тягніть мене за ноги, не треба. Ви ж рвете моє тільце. За що? Чому? Хто ви? Мамо, благаю врятуй!
 P.S. Перша година смерті або в операційній
На окривавленому простерадлі поряд з кушеткою валялась пошматована плоть: ніженька відірвана, рученьки вивернуті у різні боки. Крихітні кулачки міцно затиснуті, а на жилистому, зморщеному обличчі закам”янів відбиток людської жорстокості.
Ще через пів-години, зайшовши до операційної, прибиральниця тьотя Зіна запитає в акушера:
- А с этими остатками, что делать?
- Выбрось, ведь я уже все законстатировала.-холодно відповість жінка.
А у якійсь медичній відомості, своїм карявим медичним почерком байдуже зазначить: „плод аборта извлечен из пациентки Т.М. Комаровой удачно и без осложнений.”


Рецензии
Пожалуйста, оставляйте ваши отклики!мне важно услышать Ваше мнение.

Юлиана Матусова   26.07.2007 15:33     Заявить о нарушении