Створення Дезерконду

       
Мало не в кожній легенді чи казці народів Дезерконду є згадки про світила, на яких нібито і держиться світ,
 завдяки яким існує життя. З цього випливає, що повинна бути якась в цьому доля правди, адже стільки свідчень збереглося про це. Наприклад, в одній з найстаріших рукописних збірок, головний сюжет присвячений саме цим дивним світилам. Але це не означає, що світила-це правда. Однак, якщо уважно прочитати цю збірку, яка водночас і називається “Лнатріот шоран арнітіон”, що перекладається як “Завдячую життя світилу”, то стають зрозумілими деякі питання, а саме про які йде мова світила, і їх призначення.
У вступі коротко розповідається про Барума, про його творіння- добро і зло, і про те як були створені перші чотири світила. Ось так починається ця збірка.
       Арконги називали його Барум – отець над усіма. Нудно йому було сидіти в темних просторах свого світу, тому створив собі помічника, потрібно було ж комусь творити нові світи, виміри, щоб нести всюди живність в і так пустий кругосвіт(кругосвіт-так називали арконги простори, де жив Барум). Барум знав-його
головним завданням було заповнити кругосвіт життям( тобто створити нові землі, виміри, населені людьми)Силою свого бажання і думки, він створив першого помічника – Дезера.(пр. Дезер-добро), якого наділив майже всією своєю силою. Набираючись мудрості, Дезер створив чимало світів, але його шедевр був впереді, де вплетуться всі його знання. Барум був вдоволений Дезером, любив його як сина. Але, пройшло багато часу, йому захотілося створити ще одного помічника, який разом з Дезером втілили в життя Барумовий задум – про ідеальний світ. Барум втілив свої бажання у реальність і створив Конда, якого наділив силою могутності і хитрості. Дезер і Конд швидко здружилися і почали разом створювати світи до тих пір, коли Барум не виголосив:”в знак поваги до мене, як до вашого творця, і в знак своєї дружби створіть на мою волю, найкращий світ, ідеал, де знайдуть пристанище ваші риси, якими я вас наділив ,забудьте про те, що ви створили досі, створіть таке, чим би і я здивувався”.
Довга і клопітка робота велася над новою силою створення світу, в якій Дезер і Конд зібрали в єдине всі свої знання-і створили світила життя(пр.арнітіони). Їхня дія заключалася в переробці енергії, яку б вони одержували від творців, і віддавали її для підтримання життя в світ, який незабаром створять.
Барум, в той час, коли створювалися світила, виділив найкращий вимір для вміщення туди нового світу.
Коли світила життя були створені, їх перенесли у вимір, який нагадував темну безодню, і це-найкращий вимір.
Всього створили 7 світил, з них 4 належали Дезеру, а 3 – Конду. Розмістивши шість з них по колу і один посередині, вони почали створювати новий світ. Найпершу енергію світила перетворили на поверхню. Гаряча, розплавлена маса налягла плавним листом на поверхність, яка розміщувалася над світилами. Щоб перетворити цю масу в землю, Дезер направив сильну хвилю енергії, яку світила переробили на воду. Вона заполонила всі ями, нерівності поверхні і, застивши маса стала твердою, а вода створила моря і ріки. Про те, не так легко кажеться, як діло робиться. Попереду стояла ще важча робота, як відокремити світила від поверхні світу і щоб невидно було в жодному з куточків світу присутності виміру.
Баруму з ними було він так зробив, що вони завжди ворогували. але найбільше сили він ввідав добру, найпершому помічнику, який зявився набагато раніше від зла, другого помічника. в зла, на відміну від тієї злоби, що присвоїв йому барум на добро, прокинулася ще й інша-за те, що Барум більше любив добро. ворожнечі як такої між ними не було, свою злобу вони прятали в собі, в своїх думках, чим барум був по крайній мірі задоволений. через деякий час, добро і зло влилося в відкриту боротьбу, яка знищувала силу барума, яку він в них заклав. Тобто, хто буде переможцем, той дістане всі сили. веселощі закінчилися для барума, він почав думати як змирити назад добро і зло, адже в нього зло спромоглося висасувати силу, щоб набути достатнього рівня з добром.
Дезерконд знаходиться в світильному вимірі, якого створили сили добра і зла, коли з незапамятних часів вони обєдналися в союз і тривалий час жили без противаг. На основі своїх стихій вони створили вимір, де присутнім було зло і добро. Щоб створити світ потрібна була енергія, яка б підтримувала життя у вимірі, тому добро і зло створили світила, через які б зберігали і приймали енергію, яку надавали їм ці дві стихії. Світила втілили в собі риси, кожного з своїх
творців. Світила добра було світло-білого кольору, а світила зла – чорного.
Світила перероблють енергію, вони, наприклад, першу енергію добра переробили у воду, і розмістили її заполонили нею бездну, яка першопочатково була новим виміром. Потім енергії перетворювалися на землю, на повітря та на все інше, що б могло зародити нове життя в світильному вимірі.
На початку створення нового світу, зони поширення зла чи добра не існувало. Все робилося для взаємності. Але добро і зло, як ми знаємо-це завжди вороги, тому першим затійником ворожнечі було зло. Воно хотіло поширитися на весь створений вимір, і витіснити звідти добро.
В Дезерконді існує 7 світил, які безперервно живлять цей світ своєю енергією, в якій закладено все необхідне для підтримки життя.
З них 3 світила відносяться до зла, тобто дають змогу існувати в дезерконді злу. Світила не підвластні нікому, вони тільки відносяться до добра і до зла. Кордони дії кожного з світил строго окреслені, ні одна з них не може поширювати свою енергії в межах своїх кордонів,
а якщо хоть одне зможе, то почнеться хаос світил, зникне все, для підтримки чого вони і існують.
4 світили-це голдруіндіни, які призначені для добра, поширюють свої світлові енергії на більшість земель Дезерконду.
Армукріат-голдруиндин-головний з світил, призначених для добра, розташований в центрі хвилі енергетичного поясу, який поєднує всі інші світила в одне ціле і одним ударом злитих світил продовжує
ударною хвилею життя в Дезерконді. Таких ударів, за один день, може бути не менше, ніж сто тисяч, все залежить від від позитивного на землі. Адже, чим менше ударів, тим більша іймовірність воєн в Дезерконді, а якщо взагалі добрі світила перестануть працювати, то життя перейде під вплив темних світил.

Узундани – світила темних сил. На відміну від голдуіндінів їх 3, а було більше. змішуючи свою негативну, темну енергію, породжену висшим створінням позасвітильних вимірів, вони живлять цей світ злою силою.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.