Казки з Дитинця -Вступ-

РУКОПИС


Олександр Мухін

ЧУДАСІЇ–КАЗКИ АНДРІЇВСЬКОГО УЗВОЗУ

КИЇВ


К А З К И
З
Д И Т И Н Ц Я


ВСТУП

Багаторазово пролітаючи у своїх спогадах і снах над кожним будинком Андріївського узвозу,
Андрій Тарасович згадував історії, події, що закарбувались в пам'яті та відбувалися не тільки з ним, а й з багатьма мешканцями Києва.
Таке явище він назвав – чудасії.
Швидше за все –
це були наслідки роздумів, спогадів творчого життя з його ДИТИНЦЯ – яке знаходилось у Києві, на Андріївський горі, Андріївського узвозу та багатьох вулицях, майданчиках міста, на берегах велетня Дніпра.
Чудасії надходили у свідомість Андрія Тарасовича у любу мить його відпочинку у колі киян, друзів, дітей яким він їх у туж мить розповідав з насолодою.
Спогади проявлялись в уявах оживлених малюнків великих майстрів народного
мистецтва України, світових майстрів пензля, фотографій, документальних кінокадрів
усіх часів і народів. ...


ЗВЕРНЕННЯ
- Автор рукопису; - „ЧУДАСІЇ Андріївського узвозу або КАЗКИ З ДИТИНЦЯ”
пропанує розглянути свій рукопис, як започаткування проектів створення нових міфів, казок, химер, чудасій зв’язаних з історичними місцями, вулицями, подіями, людьми міст, сел. України. Це можуть бути твори різних Авторів, різних обсягів, форматів, жанрів у яких відбуваються події на Планеті Україна.
Реалізація ідеї – „ПЛАНЕТА УКРАЇНА” на думку Автора, має потужний потенціал, як до виявлення нових творів, нових Авторів, - так і до залучення більш ширшого кола читачів проекту.
Автору не відомо наскільки рукопис відповідає вимогам, наскільки він є позитивним прикладом, наскільки він творчо вдалий і може претендувати на видання у різних форматах.
- Це справа видавництва, експертів, літературних редакторів.
І всеж таки Автор, як амбітна людина, сподівається на розуміння ідеї, гідну критику рукопису у відносинах, - Видавництво – Автор.
Рукопис складається з кількох окремих різного жанру творів, - як за обсягом, так і за жанром, але об’єднаний однією рисою подій, які відбуваються на Андріївському узвозі у Києві, де героями є кияни, гості, мешканці Узвозів Києва.
Андріївський узвіз, - це казкове місце, яке приймає до мільйона туристів на рік, а далі буде більше. Літературний проект – Андріївський узвіз, - має перспективу стати проектом по виданню літературних творів нової літератури, зв’язаних з подіями які відбуваються на Узвозі, Києві, України. Такі твори можливо видавати на різних мовах і розповсюджувати серед туристів на Андріївському узвозі,
- як СУВЕНІРНУ ПРОДУКЦІЮ високої якості, на яке здатні видавництва.
Автор впевнений;
- ідею треба Патентувати видавництвам і будувати свій магазин книги на Андріївському узвозі.
- Наплив туристів на Андріївський узвіз, з роками, буде більше кількох мільйонів на рік – Узвіз стане потужнім ринком для видавництв з великими перспективами розвитку національної літератури, сувенірної продукції нової якості.
       Сподіваюсь на співтворчість.

       З повагою,
       Олександр Мухін.




ПРО АВТОРА
Олександр Васильович МУХІН
 - народився 25 липня 1944р. у м. Києві, у багатодітній український родині (7-дітей).
Народження, дитинство, отроцтво Олександра пройшло в казковому, найкрасивішому історичному місці Києва на Андріївському узвозі в буд. № 9.
Після закінчення 7 класів середньої школи № 100, Сашко вчиться 4 роки в художньому ремісничому училищі поліграфістів (ХРУП - № 180 і закінчує його на відмінно у 1962р.) Придбання професії високої кваліфікації – художника, фотографа – універсала, дозволило йому незалежно визначати своє місце роботи та бути незалежним у своїй творчий діяльності. Олександр працює фотографом у геології, аерозйомці, на заводі “Арсенал”, завідуючим лабораторії в науково – дослідницькому інституті, завідуючим виробництвом Українського республіканського товариства “ЗНАННЯ”, кінооператором – постановником, сценаристом, кінорежисером на кіностудії науково- популярних фільмів “КИЇВНАУКФІЛЬМ” і у об’єднанні виробництва українських художніх мультфільмів.
У 1980р. – О. В. Мухін закінчує Державний Університет ім. Т.Г. Шевченко, факультет журналістика.
У 1985р. – Мухін, за рекомендацією друга - наставника, видатного радянського кінорежисера Р. А. Кочанова стає членом Спілки кінематографістів СРСР і України.
За час роботи у кінематографії України О.В. Мухін брав участь у створенні більш 70 кінофільмів, як кінооператор – постановник, кінорежисер і сценарист фільмів.
Понад 30 кінофільмів є Лауреатами міжнародних конкурсів і мають найпрестижніші нагороди кінофестивалів.
У семидесяті роки Олександр Васильович знайомиться з Віктором Платоновичем Некрасовим, - відомим письменником, який у бесідах про сучасне мистецтво ґрунтовно залучає його до дослідження творчості Ле Карб юз, його художнього методу – КОНСТРУКТИВІЗМ.
Але більше за усіх на нього вплинув Анатолій Олександрович Берідзе – Стаховський (1930-1982 )- київський філософ, вчений натураліст, цілитель, митець.
Олександр Васильович є киянином у десятках поколінь, тому його природна відкритість дає йому змогу мати величезну кількість друзів і знайомих.
На конкурсі створення монумента “Незалежності України” у Києві - його проект зайняв одне з призових місць.
О. В. Мухін активно працює в наукових дослідженнях, є автором багатьох винаходів.
Він активно дає інтерв’ю в періодичній пресі, читає лекції і пропагує наукову, творчу спадщину А.О. Берідзе – Стаховського, якого з Любов’ю і глибокою повагою називає Берстом – Перстом своєї долі.
Зараз О.В. Мухін являється координатором Комітету Світової Культури ( WMC ), де Головою комітету є Перес де Куельєр.
О.В.Мухін, є автором Символу Світової Культури.
Символ був у Космосі на станції “МИР” і зараз знаходиться на довічному збереженні в музеї “ЕРМІТАЖ” – Санкт Петербург / РОСІЯ /.
О.В.Мухін дуже цікавий творець, як генератор наукових, художніх ідей, гарний розповідач і співбесідник.
На прохання друзів, учнів, О.В.Мухін написав свою першу художню книгу – чудасію:
- “ АНДРІЇВСЬКИЙ УЗВІЗ або ДИТИНЕЦЬ ”,
- але ми сподіваємось, що ця книга у нього не остання.
       ДРУЗІ та УЧНІ.


Рецензии