A Day

Lying on the soft green carpet of grass. Feeling the last cool drops of morning dew with the skin. With the skin, not bronzed and even hardly touched by the sun; with thin practically invisible small hairs; with hardly watched blue lines of veins; with pale-pink manicured nails. And with the sun-burnt skin of warm chocolate tint; with a wide and a bit tough palms; with long nail-cut fingers. With two hands. Ill-assorted? No. They are harmoniously interlaced. The two origins of the universe, the two essential elements perfect in its unity.
***
There’s a polyphony of sounds from somewhere – humming and buzzing and droning just next to the ears. Rattling and rustling in the fresh rich leaves. Chattering and chirring and chirping in the wet bright grass. Who’s touching my hair? Shiver... It’s you! Light pleased smile...
***
Gentle galanty show upon a cheek. - Let me touch it!
Sweet strawberry juice of summer on the lips. - Let me taste it!
Intoxicating orange scent in the hay-colored hair. - Let me smell it!
***
All ill-favored and ill-omened, all ill-natured and ill-posed – all ill in the world lost its illness and turned into fragrant pollen-hearted flowers, into warm ardently tender touches, into you and into me, into us - at this juicy shining tuneful summer day!

I ask you: “Is it a tale?”
You answer: “A fairy tale, my dear!”


День.

Лежим на мягком зеленом ковре из травы. Чувствуем последние капли росы своей кожей. Кожей, совсем бледной, не тронутой загаром; едва заметными светлыми волосками; тонкими полосками вен; выкрашенными в бледно-розовый цвет ногтями. И кожей загорелой, оттенка теплого шоколада; широкими и немного жесткими ладонями; длинными пальцами с коротко стрижеными ногтями. Двумя руками. Такие разные, они плохо смотрятся вместе? Нет, нет. Они так гармонично переплетены. Два источника вселенной, два исходных элемента, совершенных только в единстве.
***
Столько звуков! Звенят и жужжат и гудят прямо под ухом. Шорох и шум в зеленой свежей листве. Стрекот и скрежет и щебет в мокрой яркой траве. Кто коснулся моих волос? Дрожь... Ах, это ты! Легкая улыбка удовольствия...
***
Робкий театр теней на твоей щеке. – Позволь мне коснуться!
Сладкий клубничный сок лета на губах. – Позволь мне отведать!
Дурманящий запах цитрусов в соломенных волосах. – Позволь мне вдохнуть!
***
Все дурное и зловещее, все жестокое и грубое – все злое в мире потеряло свою злобу и обратилось в благоухающие цветы, в теплые страстные нежные прикосновения, в тебя и в меня, в нас - этим сочным сияющим звонким летним днем!

Я спрашиваю тебя: «Это сказка?»
Ты отвечаешь: «Сказка со счастливым концом, счастье мое!»


Рецензии