Manja

Manja
 
        Kes;kuu 1941 toi kauhea uutiset - sota alkoi. Kuorma-autot, yksi toisensa j;lkeen miesten tuli edest;. Er;;n; p;iv;n; aikaisin aamulla kyl;l;iset her;tti ;;neen puomi. Vyglyanuv ulos ikkunasta, he n;kiv;t s;ili;iss; ja kuorma-ihmisten kanssa pukeutunut vieras virkapuvut. Niiden puheita, oli selv;;, ett; suomalaisille. Ne ovat suora kurssi kohti kyl;;, poistaa razvevayuschiysya punainen lippu tuulessa, ja sen tilalle nostetaan h;nt;. Sitten suomalaiset meni kotiin paras niist; valita heid;n tarpeisiinsa.

H;nen komentaja, ne valitsivat hyv; talo tiell;-joen pankki, ett; ikkunat, jotka olivat n;kyviss; suurin osa kyl;n. On l;hell; talo oli ratkaistu, kaksi nuorta, valkoinen tukka, mallioppilas - kuljettajat tuottaa elintarvikkeita kaupunkiin h;nen partiosta.

  T;ss; pieni talo l;hell; jokea suomalaiset varustettu pesula, jossa ihme kolme pesukoneet ja vuokralaisten kodit - Zinaidu vanha nainen ja h;nen tytt;rentyt;r Manyu, kaunis, ohut, rusovolosuyu tytt; - vasemmalle pest; vaatteet ett; sotilaita. Kyl;l;iset ovat usein yksi niist; - Toivo Leynonen auttanut Man roll ostoskorin, jonka pest; pyykki on joki ja odotteli siell;, kunnes se napoloschet vaatteet, ja sitten katil cart takaisin pesutupa.

Kyl;ss; meid;n Karjalan, joten jokainen talo sanoi suomen kielt; ja ymm;rt;; sit;. Manja ja Toivo kommunikoida vapaasti kesken;;n, se on - ja Karjalan, mutta h;n - suomeksi.
Kun Toivo kadonnut joka viikko. Palattuaan h;n laajennettu suuri Mane convolutions on v;rik;s paketti. Ep;r;iden hy;dynt;m;ll; sit;, Manya ahnula: Se oli kaunis h;iss; pukeutua. Musta ravisteli h;nen p;;t;;n, h;n hiljaa palauttaa lahjan Toivo, koska sit; ei voida p;;tt;; suostua naimisiin h;nt;. Manja Toivo kielt;ytyi kuunnella, kun h;n puhui h;nelle rakkautta.
Useimmat y;t; iso;iti kuullut, ett; tytt;rentyt;r ei nukkumaan, huokaus, ja joskus itkee katkerasti. Zinaida sadilas on kraeshek vuode ja hiero ruskea k;hert;; Mani, hell;sti uspokaivaya h;nen ... "I like it, I, babulenka hyvin rakkautta, mutta koska sota, ett; ihmiset - se sanoa, ett; min;, vaikka n;yt;t "- se rydala utknuvshis henkil;n olkap;;lle Zinaida.

Lopuksi, olemme p;;tt;neet k;sitell; h;;t. Top taulukko, kehotti naapureita. Manja on h;;t kuluminen oli vieh;tt;v;. T;;ll; on vain suuri harmaa silm;t tutustunut vieraille varovainen, mutta ei naapureita ei ollut koskaan moittia h;nt;, koska ehk;, ett; kyl;n Suomalaiset k;ytt;ytyiv;t rauhallisesti, eik; ;l; obizhaj.
Seuraavana p;iv;n; h;iden j;lkeen, jolloin niiden yksinkertainen omaisuuttaan, Young meni kotiin Toivo.

        Kyl;l;iset provozhali niiden hiljaisuus, vain iso;iti, Zinaida, pudottamalla h;nen polvilleen ja omaksuneet Maniny jalat, zhalobno ;;nestys: "Kuka sin; j;t; minua, minun krovinochka, sirotinushka teille bednenkaya! Itse chuzha - puolue - ei syntyper;inen mamushka! Niin, kuka on minun glazonki - se sulkeutuu, kun kuolen, joista yksi - odineshenka sit; edelleen? »Punainen koira kaveri on hienotunteisuutta Babkin ulista vyl, zaprokinuv p;;n taivaalle. Naiset vytiraya kyyneleit;, halusi nuorten onnea. Kyll; vainse oli niin lyhyt, onnellisuutta. A p;iv;; my;hemmin, Manya iltana palautettu Uzelkov, rydaya, povedala ett; raja erill;;n niit; Toivo, ei saa h;nt; menem;;n naimisiin ven;l;isen tyt;n, h;net l;hetettiin Helsinkiin ja h;nen - h;nen kotiin. Kun tauot ja niiden vaikea rakastaa.

        Sodan j;lkeen palasi kyl;;n j;lkeenj;;neiden taistelut kaverit. Ovat alkaneet olla h;;t. Naimisissa ja Manja, juuri niin se oli hyvin hiljainen, unsmiling, ett; tuntee surua h;nen rakkaan Toivo.
       
Monta Aikaa on kulunut sen j;lkeen. Manja antanut naimisissa tyt;r ja tytt;rentyt;r. Zinaida on jo pitk;;n ollut valkoista valoa, ja h;nen miehens; eiv;t menehtyi traagisesti ty;njohtaja ... Nuoriso-ja Toivo unta se vain unta.

Mutta kun l;mmin kes; iltana l;hell; koteja MANNINO lopetti jeeppi ulkomaiset rekisterikilvet. Se oli harmaa, ;lyk;s tyyppi vanha mies, jolla silm;lasit ja k;;ntyv;t vanha nainen istuu ja ulosteesta on rikki Ven;j;n kieli kysyi: ei tied;, onko ne Manyu Stepanova, joka asui ulos talosta. H;n huomautti, ett; talo, jossa sota oli pesutupa. Vanha womans vspoloshilis, zagaldeli, joka on Ven;j;n, joka on Karjalan kieli, ty;nt;; eteenp;in sen poblednevshuyu tytt;yst;v; Mary A..

He kohtaavat toisensa - vuotiaista l;htien rasteryannymi hymyilee. K;yt;ss; ryppyinen posket Toivo valua kyyneleit;: "rakas, rakas, suosikki, Anteeksi!" - Suomen h;mment;v;; se, ett; Ven;j;n, h;n toisti hiljaa, protyanuv sen kanssa j;nnityst; vilkkuminen k;siss;. Manja, ei kokenut, metnulas h;nelle, ottivat h;net ja zagolosila vuoksi. Ja jos se valittaa sellainen makea sanoja, jotka eiv;t koskaan sit;, kukaan ei ole kuullut. H;n rauta Toivo ja posket, vytiraya h;nen kyyneleet, ett; harmaantunut p;; ja hartiat, kuin jos smahivaya niiden p;ly;. "Rodnenky teille suosikki Toyvushka kuinka kauan olen odottanut teit; - Uskon, ett; arpa ei n;hd; sinua taas, mit; olet niin kauan tulemaan - se!" - Weeping, h;n tuomittu.
Esimerkiksi, kokouksen yli viidenkymmenen-outoa vuotta, he ymm;rt;neet, ett; rakkaus ei ole kadonnut, ja Vierasvenesatama jossakin kopioit heid;n sielunsa, ja t;ss; on tauko tahtoa, kuten pyydyst;; linnun h;kkiin, eik; pit;; sit;.
Auringonvalolta kevyesti liit;; aiemmin niiden henkil;ist;. Ja kuten Poistuminen aurinko, heid;n l;htiess;;n toivoo tulevaisuudessa k;ynti;, koska kukin niist; oli tuolloin jo kahdeksannen tusinaa ...
        H;n asuu kyl;n iso;iti Manya. Usein h;n istuu, ett; ikkunan ja katsot tiell;. Mit; h;n ajattelee - kukaan ei pyyt;nyt.


Рецензии