ЖЗЛ. Великий князь Юрiк Карлсон-Киiвський
Дійшла молва про брутального та цікавого вікінга Юріка і до наших земель. Тут треба сказать, що наші на той час так облінились від того, що земля наша багата, тобто від хронічного обжиралова та обпивалова, що вже не могли встромити нічого і нікуди, навіть улюблені древньоримські еротичні забавки про медсестру, зв’язаного зольдатика та садомазо татуся Фрейда закинули на антресолі. Зрозуміло, образ Юріка як жорстокого та хтивого скандинавського мачо, безсовісно змальований дурними балакучими головотяпами з кіноплакатів про Дольфа Лундгрена, не міг залишити наших предків байдужими. „Так жить нєльзя!” – сказав хтось уві сні, сито ригнувши. „Еге... гик!”, - заригала слідом вся Україна.
Роки через три, коли нарешті прокинулися та знов поїли-попили, вирішили послати посольство послів до Юріка, шоб, значить, було як у людей. Але виявилось, що з усіх послів поблизу є тільки кацапський, який перебував у такому маразмі, що його не розуміли і самі кацапи. „А шо, хіба ми краще?” – спробували скористатись нестачею в нашій молодій державі дипломатичних кадрів підлі капітулянти, що звикли стояти перед москальською імперією на цирлах. Та справжні патріоти, котрих в Україні завжди було як грязі, не чекали на місці, поки до них дотягнуться довгі руки Москви, а вже стрімко чимчикували до омріяної Чухонії, бо це ж, як ні крути, Європа, а не дика азіятська Кацапендія. Який же це був героїчний перехід, куди там тому Суворову з його куцими Альпами! Стратегічні запаси сала, що спочатку казалися нескінченними, з’їли ще у Борисполі, а десь за Чорнобилем все живе взагалі зникло, наче там вже побували наші. Поки дійшли до далекої Чухонії, ледь не стали людожерами, вимушені харчуватись в дорозі лише національною кухнею місцевих народів - знайденою у бульбашів бульбою та віднятою у естонців тормозною рідиною. Тому й самі тормозили неслабо, коли врешті-решт побачили того чортового Юріка. Він, бородатий, потний та вонючий, сидів на сонячній галявині, колупаючи мечем у своєму волохатому носі з мідним кільцем, чим, ясен перець, являв величезний контраст з нашими красенями-послами та красунями-посолками, що прийшли у Європу, як у гості – в червоних штанях, святкових вишиванках, шкіряних бікіні з двох мотузочок, з елегантними платиновими кілечками на пупках. Від негостинного виду Юріка, що, як виявилось, був схожий на Дольфа Лундгрена як свиня на коня, наших почав бити кондратій.
- І шо тепер робити? – заметушились вони, звично збиваючись у стадо.
- І ото Європа? І про це ми мріяли? Та нехай така Європа йде туди, куди цей волохатий павіан зазвичай встромляє свого меча! – спробував підняти бунт якийсь засланий москалями козачок, та його швидко придушили, щоб не шкодив дипломатії.
- А може він тільки на вигляд такий? – припустив один політолог. – Ну, імідж тримає. А насправді закінчив Оксфорд.
- Поплавського він закінчив. Екстерном, по контракту, - проболтався інший член делегації, що у вільний від роботи час підробляв на жидівську розвідку і тому знав все про все.
- Тоді поладимо! – зраділи всі. – Це ж наша людина! Може, хоч поїсти дасть, а то ж вже задрала ця тормозна рідина.
- Дасть, - посміхнувся жидівський агент, спокійний лише тому, що на випадок провалу мав прив’язаний до мошонки паспорт Держави Іудея. – Так дасть, що ви і полову принадлежність поміняєте!
- Тю! А шо нам, звикати до цього? – окончатєльно заспокоїлись всі. – То у москалів сексу ніколи не було, а ми народ демократичний, ми ж від аріїв пішли, з Індії, нам вся ця їх Камасутра як два пальця...
Ну, про всяк випадок одразу зняли штани, щоб потім не попортіть вєщ, наказали своїм тьолкам-референтам звільнити цікаві для міжнародної спільноти місця від бікіні, перехрестились, зробили покаянні морди і на тремтячих ногах пішли до Юріка.
- Е-е... – згідно з протоколом та етикетом почав голова делегації, але Юрік не бачив, бо дуже захопився клінінгом носу (це те ж що колупатись, тільки по-європейські).
- Е-е... – повторив голова, - пробачте, вельмишановний пан, ми самі не месні, приїхали, понімаєш, відстали від поїзду... Шо я кажу? – схаменувся він. – От клята звичка!
А тут і Юрік якраз заколупався і побачив наших.
- Вас? – питає.
- Шо?
- Вас із дас? – питає Юрік, бо чухонці з чиєїсь дурки вважали себе братами меншими німців.
- Хенде хох! Гітлер капут! – відповідає хтось з наших єдінствєнні знайомі німецькі слова, що чув колись від дідуся.
Дуже налякали цим Юріка. Втік, сховався десь у барлогу, ледь не залишились тоді без чуткого керівництва. Не могли виманити його, дуриндєя, поки не помахали перед барлогом пляшкою горілки та гривнею, що була тоді неймовірно твердою валютою (авжеж, з шлакоблоків же робили!). Виманивши ж, напоїли горілкою, накидали йому гривень у штани, бухнулися на коліна і стали рака, щоб вже одразу розслабитись та отримать удовольствіє.
- Зер гут! – оцінив дипломатичні зусилля наших кращих з кращих Юрік, відчуваючи у штанях приємну важкість сорока кіло гривень та напруженого лінгама. І негайно приступив до виконання нелегких великокняжих обов’язків, тут же, як і положено великій людині, ділом доказавши, що він таки насправді мачо і взагалі гігант большого сексу, тобто що вибір народу був правильний.
- Да-а, цей вже дав так дав! – стогнали посли після закінчення
цієї інаугурації, підставляючи розпарені зади холодному полярному вітру.
- Еге, це вам не у нас в селі - туди-сюди і все, - погоджувались розкарячені референтки та секретутки. – Тут треба працювати. Європейський підхід!
Коли привезли Юріка на оленях до очолюваного ним Києва, всім було щастя, бо в країну нарешті прийшов порядок. А що це за країна без порядку? Навіть у недолугих кацапів – і то він є.
Так демократичне обрання Юріка на посаду першого українського керманича дозволило нашій молодій державі зробити черговий крок до європейського Дому. Та й до Дому-2!
Свидетельство о публикации №209031600690