Аталар батасымен дуниеге келген саби

 Ескерту: Автор касіпкой жазушы, не журналист, не баксы, не емші, не коріпкел, не кумалакшы емес. Асет Ризаулына Кудайдын кудіретімен "жанды жетелеуші" орысша айтканда "проводник души" касиеті 2009 жылы Грецияда Зевс туган «Крит» аралында конып, пір Бекет атанын жане киелі Самарканд жерінде жаткан улы колбасшы Амір Темірдін мазарында ушінші тылсым козі ашылган - Рухани Устаз.

Асет Ризаулынын Жаратушы дарыткан касиеттері: кара дуга, тіл, коз тигендерді тазалау, адамнын омірдегі жане бизнестегі жолын ашу, аурасын тазалау, журегінін кірін аршу, періштелерін кайта кайтарып озіне кондырып беру, барлык ауруларынан арылту, омірлік багдарламасын тубегейлі жаксы жакка озгерту, ата баба аруактарымен тікелей тілдестіру аркылы бірнеше гасырлар бойы байланыс узіліп калган ата бабаларынын несібесін, байлыгын кайта кондыру.

Себебі, ата баба аруактары аркашанда урпагынын камын ойлайды. Урпагынын ішінен озінін несібесін, байлыгын беретін адам тандайды. Сол адамга ата бабаларынын аруагы бакытын, байлыгын, несібесін "жанды жетелеуші" данекер - медиум аркылы береді. Бул да Кудайдын кереметі!

Себебі, XXI гасыр: информация - куат гасыры. Адам журегіндегі Жаратушы - Газиз жанымен тікелей озі сойлесе алады.

Асет Ризаулы - Кудайдын кудіретімен адамнын оз басына, жеті урім бутак урпагына дейін, озінін турып жаткан шанырагына: кара дугадан, тіл козден, жын шайтандардан, перілерден коргайтын коргау коршау салып бере алады.

Кандай адам болмасын Озінін омірін, денсаулыгын жаксартып, енсесін езіп турган карыздарынан, жокшылыктан, кедейшіліктен кутылып, молшылык пен байлыкка, куаныш пен бакытка шомылам десе томендегі телефон аркылы Асет Ризаулы Мукашбековтын озімен ауызба-ауыз тілдесіп, тікелей жолыгып: ем, шипа алуларына жане тагдырын жаксы жакка тубегейлі озгертіп алуларына болады.

Электрондык поштасы: "mukashbekov.aset @ yandex. Kz"
Уялы телефоны: +7 701 733 55 71;



\\19 – Марям суресі, 35 аят\\.

Алланын баласы болуы мумкін емес. Алла (Т.) одан мулде пак. Ол, бір істін болуын каласа, тек кана оган «бол» дейді. Сонда ол, бола калады.
КУРАН КАРИМ, казакша магына жане тусінігі. 307 бет. .

Байборі байдын байбіше –
Жарынын аты Аналык,
Жылай берді зарланып:
«Кормедік, – деп, – самалык,
Жасымыз болса кеп калды,
Енді кандай кылалык?

Макул десен, алганым,
Алаша тосек салганым,
Азіреті султанга
Екеуміз де баралык.

Аулие кылса керемет,
Болар ма екен жаналык?
Бермесе Кудай, шара не,
Далада оліп калалык!»

Сол уакыттар болганда,
Кок есегі астында,
Ак салдесі басында,
Сырлы асасы колында,

Озі актын жолында,
Бір диуана келді де,
Асамен туртіп оятты.
Кокірегін оятып,
Бетіне бетін каратып,
Есектен туспей тіл катты:

«Ей, бишара мугедек,
Жанынызга не керек?
Дейсін гой: «Маган ул керек!»
Аулиені кыдырдын,
Жердін жузін сыдырдын,
Мандайына тобелеп.

Аркайсысынын артурлі
Мартебесі бір болек.
Сен ушін барі киналды,
Бір жерге тегіс жиналды.
«Бір ул бер, – деп, – осыган»
Бір жараткан Кудайдын
Дарегейіне жылады.

Мен де турдым ішінде,
Аулиенін куші де.
Жаратушы жалгыз-ак,
Дарегейіне унады.

Унаганын сонан біл:
Бір кыз косып силады,
Сексен сегіз серулер,
Токсан тогыз мын машайык –
Барінін конілін кимады.

Менін атым Шашты Азіз,
Кыламын десен ыкылас,
Жарылкады Жараткан,
Ей, бишара, козінді аш!

Улыннын аты Алпамыс,
Кызыннын аты Карлыгаш,
Атса, мылтык отпейді,
Шапса кылыш кеспейді,
Калмактармен болар кас.

Турегел де колын жай,
Болады озі омір жас!»

Батырлар жыры. Алпамыс батыр хикаясынан узінді ХIV гасыр.

Сауле Ризакызы Мукашбекованын жар дегендегі жалгыз кызы – Асел 2005 жылы, Серік Темірханулы Табанов деген азаматпен турмыс курады, бірак балалары болмайды. Тіпті болмаганнан сон екеуі дарігерге барады. Аселге дарігерлер омірі бала котермейсін деген сараптама кортындысын колына устатады. Серік пен Асел іштей куйзелсе де, уміттерін узбейді.

Бул жайт аналары Сауленін журегін ауыртып, жанын жай таптырмай, кун демей-тун демей, іштей бір Жаратушыга жалбарынып, тыгырыктан шыгатын жол іздей бастайды.

"Кімде жетіспеушілік пайда болса, оны адамдардан тілесе онда ол ешкашан муктаждыктан арылмайды. Ал егер Алла тагаладан сураса онда Алла тагала оны муктаждыктан куткарады, не акырет берумен, не тез дуние берумен".
Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Бір Алланын жардемімен жане киелі аталардын аруактарынын жетелеуімен, Сауле Мукашбекова 2006 жылдан бастап емші Нуржиян Тілегенкызы Айтекешовага келіп, батамен жолы ашылып, уй сатып алады.

Сауле Ризакызы, балаларына унемі адам айтса сенгісіз окигаларды айтып келетін, біракта Серік пен Асел буган онша ман бермей: «Осы біздін шешеміз кайдагы жок аныз ертегіні айта береді екен-ау!», – деп, коп пенденін бірі сиякты журдім-бардым тындайтын.

Сауле бір куні балаларына: «Сендер емші Нуржиянга барындар. Алланын кудіретімен, киелі аталардын аруактарынын демеуімен балалы боласындар», – дейді. Алгашында Асел мен Серік тусінбейді, таныркап карайды. Іштей: «О заманда, бу заманда аруак бала беруші ме еді? Дарігерлердін колынан келмегенді, бейнесіз, денесіз аруак калай береді? Біздін шешеміз уайымнан, ойдан алжыйын деп журген шыгар», – деп озара кубірлесіп, курсініп, шешелеріне жандары ашып, коздерінін жасын сыгымдап алып мундасатын. 

Біраз уакыт откеннен кейін, тыгырыктан шыгатын баска жол жок болгандыктан «тауекел тубі жел кайык, отесін де кетесін» деп, Аселдін озі Нуржиянга телефон шалып, кабылдауын отінеді. Сол куні кешке емші Нуржияннын кабылдауында болады. 

Нуржиян оларга: «Екеуіне коятын бір шартым бар. Алдымен сендер бес атанын басына барып, іле-шала Туркістанга баратын болсандар гана дем саламын». Булар осы шартпен келіседі. Нуржиян Тілегенкызы – Серік пен Аселді 7 ай емдеп, дем салады. Осы аралыкта Асел куйеуі екеуі бес атага барады.

Іле-шала Туркістанга сапар шегеді. Барып келгеннен кейін Нуржияннын ордасынан бата алады, батада: «Райымбек атаннын басына барып актыгынды жауып отерсін», – дейді. Нуржиян тусіндіріп айтады: «Райымбек атанын басына барып, актык жауып кайтындар, сонан кейін урпак келеді». Булар – аналары Сауле Ризакызы ушеуі Райымбек атанын басына барып актык жабады.  Райымбек ата аруагы батасында Аселге: «Балам корыкпа, жатырына туяк болып тусер, сонда туягыннын атын, наресте козгалганда озім койып беремін», – дейді.

Бірер ай откеннен кейін Сауле артынып-тартынып Нуржияннын уйіне келеді. Нуржиян ойлайды: «Уйіне алган дуниесін біздін уйге тусіріп жатканы несі? Менін уйім онсыз да тар, осынша азык-тулікті кайда сактаймын?».
– Нуржиян суйінші! Не болганын атадан сурашы.

Нуржиян озі ашылган Туктібай атадан сурайды: «Ай, карагым, урпак келер жайі бар балам, сол урпактын куанышы гой», – дейді Туктібай ата. Содан маз болган Сауле, агыл-тегіл дастархан жайып, жарык дуниеге келе жаткан Алпамыстын бірінші казанын котереді.

Торт ай отіп бала козгалганнан кейін, Райымбек ата батасында Серікке: «Баланын атын Алпамыс деп коярсындар», – дейді. Осы арада Сауле: «Маган Алпамыс деген байыргы ескі ат унамайды», – деп пендешілік танытады. Сонда Нуржиян: «Ай, Сауле! Кайгыдан кан жутып, «ішкенін ірін, жегенін желім» болып, кеше гана осы кунге де зар болдын емес пе?! Пендешілігінді кой. Сен ойтіп купіршілік кылма. Алпамыска жеткен де бар, жетпегенде бар. Алпамыс батырдай ел коргайтын бала туса Асел, онда биікке жетесін!». Озінін кателігін тусініп, заресі зар тубіне кеткен Сауле козінін жасын кол кылып: Алладан, киелі аталардын аруактарынан кешірім сурап, таубасіне туседі.

2008 жылы 1 сауірде, кешкі 7-де Жаратушынын кудіретімен, аталардын демеуінін жане батасынын аркасында Алпамыс атты колакпандай ул дуниеге келді. Тап сол куні Казак жеріне – Кытайда Бежін каласында болатын олимпиаданын алау оты Алматыга келді.

Алпамыс кыркынан шыккан кезде, жылай береді, жылай береді. Дарігерге апарса шумешегі ауырады екен. Дарігерлер сундетке отыргызу керек деп, сундетке отыргызады. Бул да аталардын ісі. Сундетке де аталардын озі отыргызды. Осындай тылсым дуниені, гажайыпты оз козінмен коріп, колынмен устаганнан кейін, калайша аруактарга, халыкаралык «Ак жол» козгалысына калайша куман келтіре аласын!

Сауле Ризакызы Мукашбекованын уялы телефоны: +7 701 901 87 44;


Рецензии