Корiпкел Ванганын Ак ананын жер бетiне келуiн айту

Замана, шаруа, мінез кунде озгерді,
Оларга кез-кезімен наби келді.
Кагида шаригаты озгерсе де,
Тагриф Алла еш жерде озгермеді. Абай

Наби (арабша) – пайгамбар, елші, окіл
Кагида (арабша) – негізгі шарт, ереже
Тагриф (арабша) – тусіну, білу, аныктау

2000 жылы наурыздын 2-жулдызында Италиядан казба жумысымен шугылданатын бір адамды Толеген деген жігіт ертіп келді. Осы адамдардын касында мен, «Ак ана»-Зейнекамал Каржымбайкызынын  комекшісі Сапар Токтарбайулы Рауанов, солармен бірге касында журдім. Осында айтылган окиганын тікелей куасімін.
Италиядан келген азаматтын жанында аудармашысы бар, озі агылшынша сойлейді екен. Итальяндык азамат Вангага тірі кезінде барыпты. Сол кезде ол Ванга ажейге Казахстанга барып, жумыс істейтінін айтады. Сонда Ванга оган: ХХ-шы гасырдын сонында, 1995 жылдары Казахстаннын Алматы облысынын кішкентай гана станциясынан казахтын жас келіншегі шыгады, ол букіл мусылманды имандылыкка шакырады деп айткан, станцияны жане «Ак ананын» тур-тулгасын, ерекше касиеттері мен кабілеттерін колмен койгандай кылып суреттеп берген.
Алгі италияндыкты коріпкел Ванганын айткандары  Казахстанга келгеннен кейін тыным таптырмайды. Жатса да, турса да ойынан «Ак ана» шыкпайды. Озімен бірге жумыс істеп журген жерінде Толеген дейтін казах азаматынан: «Осындай жер бар ма? «Ак ана» кайдан шыккан? Сол жерді барып корейікші»,– дейді. Булар «Ак ананын» думпуін естіп, Копа станциясына келеді. Ауылга кіре бере копірді кореді. Копірдін устіне шыгып токтаганда, Ванганын айтып суреттеген станциясы, «Ак ананын» уйінін турган жері, кошесі Ванганын айтканына доп келеді. «Ак анамен» танысады, Ванга ажейдін айна-катесіз айтканына шубасіз сеніп, тылсым дуниеге, аруактардын барына, «Ак ананын» жогаргы назік алемнен жіберген киелі аруактардын окілі екенін мойындайды.

Аруактар козгалысы дін агымдарына кайшы келе ме? Жок, арине. Аруактар козгалысынын  кандай дін агынымен болсын ешкандай да карама-кайшылыгы жок. Барінін де илейтіні бір терінін пушпагы. Керісінше, Алланын ак жолында халыкты сонынан ертіп, копшілікті тегін емдеп журген,  Жогары назік алемнен киелі ата-бабалар аруактары жіберген окіл «Ак ана» – Зейнекамал Каржымбайкызы Байжанова жетекшілік етіп журген халыкаралык «Ак жол» козгалысы назік алемдегі аруактардын комегімен имансыздарды келесі омірге сендіріп, имандылык жолга тусіреді. Жаратушы адамзатты аруактардын комегімеен тура жолга, имандылыкка бет бургыза бастаса, пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.) жер бетіне келген сонгы пайгамбар екені осынын бултартпас далелі емес пе?!

Бул кітап (Жаратушыны аруактар аркылы тану немесе "Ак ананын" тылсым дуниелері) енбектеген баладан, енкейген карілерге дейінгі аралыктагы пенде балаларына арнап жазылган, себебі пенде озінін болмысын білмесе, журек кірі аршылмай, рухани надандыктан зардап шегіп, екі дуниенін де азабын тартады. Алланын кудіреті аркылы пайда болган аруактар козгалысына, оган коніл болмей жургендер енді коніл боліп, кокірек коздері ашылып, журектерінін кірі аршылып, омірдін манызын тусініп, бір Жаратушынын бар екеніне, озінін аруакка айналатынына козі жетіп, келесі омірге нык сеніммен аяк басады.

 «Ак ананы» Германияга, Сирияга т. б. шетелдерге шакырады, тіпті: «Озінді гана емес, букіл урім бутагынды омір бойы асырайык, канша акша керек кылсан берейік»,– деп те колка салып угіттеді, бірак ол кісі олардын усынысына келіспеді.

«Ак ана» – Зейнекамал Каржымбайкызы Байжанованын  уялы телефоны: +7 701 773 77 77;
Халыкаралык «Ак жол» козгалысы ордасынын мекен-жайы: Алматы облысы, Карасай ауданы, Каскелен каласы, Жангозин кошесісі, № 26 уй. "Ак ана" наукастарды осы ордада тегін карап, тегін емдейді. Алматынын "Алтын орда" базарынан Каскеленнін орталык ауруханасына баратын автобус тура апарады. Орда орталык аурухана мен мешіттін ортасында орналаскан.


Рецензии
Асет, прлости, не знаю как перевести.
А вообще ОЧП.

Александр Макеев   18.03.2009 15:23     Заявить о нарушении
Господин Макеев!

Очень рад что с Вами познокомился через проза РУ. Внимательно прочёл некоторые Ваши рассказы. Написаны по Чеховский: просто, ясно с юмором.
Желаю творческих успехов, здоровье, счастье Вам и близким.

Поклонник Вашего таланта, Асет.

Асет Мукашбеков   23.03.2009 03:14   Заявить о нарушении