Ikinci Heyat

                Ikinci Heyat             
                (Dram)      
Bu yaxinlarda Psixoloq dostlarimdan biri mene cox geribe ve dehsetli ehvalat danishdi.Men uzun muddet o ehvalatin tesiri altinda qaldim.
 
Iyirmi sekkiz yashinda genc bir xanim avtomabil idare ederken qezaya ugrayir,qadinin bashi mohkem sukana deyir.Bir nece gun bash agrilarindan shikayet eden xanim klinikalardan birine gedir.Hekim onu muayine edir,ve bash beyin tomoqrafiyasi etmeyi meslehet gorur.
Ve neticede bas beyin nahiyyesinde sis tapilir.Hekim bu diaqnozu xesteden gizletmir aciq aydin soyleyir.
Hekim: Sizin bash beyin nahiyanizde bed xasseli sis var ve bunun mualicesi olmadigi ucun sizin omrunuze lap az qalib.Hekimin dediyine gor; onun omrunun sonuna bi nece ay qalэr.
  Bu xeberi esiden Sara  soka dusur,bu onun ucun gozlenilmez olur.Depressiyaya dusen Sara  oz derdi ile hec cure barэsmayib evine qapanir.
Onun derdini paylasacaq hec bir kesi yox idi.Valideyinlerini usaq vaxtэ itiren Sara tek yasayirdi.
Sara cetin olsada ozunde guc toplayib qerara gelir ki,heyatэnэn son gunlerini yasadigi seherden kenar bir yerde kecirsin.Uzun iller yigdigi pullarin ustune qoyub isden azad olunur.Sara hec kese hec bir soz demeyib yasadigi olkeni terk edir.Birce sevdiyi oglana getmeyi barede deyir.Eslinde sevdiyi oglanэn onun sevgisinden xeberi olmur,onlari bir birine baglayan dostluq olur.Sara nedense her zaman oz sevgisini gizledirdi.

Sara seheri terk edir...
Sara  dostlarэn,tanэslarin olmadэgi kicik bir seherciye gelir.Ozune yeni dostlar tapir,bilerek ki,omrune lap az qalib sanki yeni heyata baslayir.Butun gunu istirahet edir,gezir eylenir alэs veris edir ve bundanda zovq alэr.Qaldэgi mehmanxanada hammi Sarani zengin oldugunu hesab edir.Amma eslinde o hecde zengin olmur...
Gunlerin bir gunu Sara tesadufen resim sergisinde bir kisi ile tanis olur.
Sarayla Corcun heyati oxsar idi.Corcda tenha idi,elli yasina lap az qalmisdi amma hele de aile qurmamisdi.Bir az qeribe insan olsada,amma maraqli insan idi.Corc ressam idi,tez-tez sergileri kecirilirdi...
Gunlerin bir gunu Sara Corca oz xesteliyi barede danэsir,bunu esiden Corc cox uzulur onun simasini gem buruyur,o danismaga bele soz  tapmir.
Corcun gozleri dolur...
Corc tebietce cox kovrek ve mulayim insan idi,etrafda bas veren hadiselere laqeyid yanasa bilmirdi, her sey ona tesir edirdi.
Demek olar ki,her gun Corc isden sonra Sarani eylendirmek,xestelik haqda dusunmemek ucun herden bir yere devet edirdi.
Soyuq qis aylari oldugu ucun onlar daga cixib xizek sururduler Sara xizek surmeyi cox sevirdi.Etraf ag qara burunmusdu cox gozel bir menzere idi.
Sonra Corc Saraya seherin butun gozel yerlerini gosterdi.Kohne abideler,muzeyler,memarliq numuneleri v; s.
Bezen axsamlar Corc Sarani seherin en gozel restoranlarina sam etmeye devet edirdi,sonra ise onlar eylence merkezlerine reqs etmek eylenmek ucun gedirdiler.Corc elinden geleni edirdi ki Sara xestelik haqda dusunmesin.Corc Sarani oz qizi kimi sevirdi.Corc esl dost idi.Corc Saranin en yaxin dostuna cevrilmisdi.Artэq ikinci hefte idi ki,Sara yad bir olkede oz heyatэni tamamile deyismisdi heyatdan,yasadigi her bir andan zovq almagi oyrenmisdi.Sara ucun her deqiqe qizildanda qiymetli idi...
Birce onu dusunduren bir sey vardi...
Sara bele ciddi xestedirse bes niye agrilar yoxdur onun  hali deyismirdi,o ozunu cox yaxsi hiss edirdi.Agrisiz bele ciddi xestelik bu mocuze idi.Amma hardasasa agrilarэn bas qaldirmamagi onu sevindirirdi o sevinirdi ki agrisiz ,ezabsiz olecek ve bir gun yatib bir daha oyanmayacaq...

Artэq ucuncu hefte idi ayin sonu yaxinlasirdi.Sara oz defni ucun pul ayirmisdi.Valideyinlerini usaq vaxtэ itirdiyi ucun onun hec kimi yox idi.Genc bir qizin onceden defni ucun  tedaruk gormesi bu cox dehsetli bir sehne idi.Bunun ucun guclu insan olmaq lazimdir.Sara belelerinden idi.Saranэn genc olduguna baxmayaraq o cox merd qiz idi heyatin butun cetinliklerine sine gelmeye hazir idi.
Gunlerin birinde Saraya sevgilisinden mektub gelir...
Mektubda yazilirdi...
       Salam Ezizim Sara!
  Senin ucun cox darixmisam.
Menim her seyden xeberim var.
Seninle ciddi sohbetim var.Iki gunden sonra senin yanina ucuram.
Gorusenedek opurem...
                Stefan.

Bu mektubu oxuyanda Saranin sevincinin heddi hududu yox idi,amma birden o hekimin sozlerini xatirlayir sizin xestreliyinizin mualicesi yoxdur, omrunuzun sonuna lap az qalib.
Saranin gozlerinde olan sevincin yerini  keder goz yaslari alir.O honkur honkur aglamaga baslayir...
Saranin sesine qonsu nomrede qalan yasli bir qadэn geldi.O Saradan ne bas veriyini sorusur,Sara ona oz xesteliyi barede danishdi ve omrune lap az qaldigini soyledi.Bunu esiden qadin danismaga soz tapmadi o hec bir zaman dusunmezdiki Sara bele ciddi xestedir,cunki Sara hec xesteye oxsamirdi.Qadin Sarani sakitlesdirerek qucaqlayib onu bagrina basdi,bir nece deqiqeden sonra Sara cetin olsada ozunu ele aldi ve heyatэnэn qalan bir nece gununu ehvalini pozmadan gozel kecireceyini ozune soz verdi.
Tebii ki,onun ucun cox cetin idi,tenha olan insan ucun olumunun yaxinlasdigini bilmek cox agirdir.Amma o sinmirdi Sara cox guclu bir qadэn idi,o polad kimi idi onu eymek geyri mumkun idi.O her zaman dostlarina deyirdiki mene yaziginiz gelmesin...

Agir gunden sonra Sara axsam yemeyini mehmanxananin restoraninda etmeyi gerar verir.Ele yenice menyunu eline goturub,mehmanxananin odministratoru Saraya  yaxinlasib:Misis Sara sizi foyede genc bir oglan gozleyir...Sara heyretle kim ola bileceyini hec aglina bele getirmeden foyeye cixdi.Onu gozleyen Stefan idi,Sara onu gorub gozlerine inanmadi ona yaxэnlasib onu mohkem qucaqlayib dedi: Stefan sen burda ne edirsen?
Stefan:  Sara men bura sene gore gelmisem ve sene xos bir xeberim var!
Sara tecuble  Stefana baxdi ve sorusdu ne xos xeber?
Sara menim senin xesteliyin barede xeberim var.Senin gefil seherden gedisin meni narahat etdi ve men senin muayine olundugun klinikadan seni muayine eden hekimden her seyi oyrendim.
Amma sen heqiqeti bilmirsen 2 hefte bundan once seni muayine eden Dr.Braunu hebs etdiler.O sene sehv diaqnoz qoyub sen xeste deyilsen.Dr.Braunun muayine etdiyi  cihazda  problem varmis,senden sonra o dord xesteni de muayine etdikde onlarada sene qoydugu diaqnozu qoymusdur ve Dr.Braun onlarada oz xestelikleri barede acэq acэq demisdir.Xestelerden biri bu derde dozmeyib  uc gunden sonra ozune intihar etmisdir.
Эndi Dr.Braun insanlara yalnis diaqnoz qoyduguna gore  azadliqdan 14 il mehrum olunub.
Sara sevincinden yere diz cokub ellerini goye acib ey Tanrim men xeste deyilem men yasayacam deye qisqirdi ve bir daha Stefani qucaqladi.Sara cox xosbext idi Sara sevincden aglayirdi heyatin nece sirin oldugunu derk etdi.Stefan furseti elden vermeyib Saraya onu sevdiyini ve heyatinin qalan hissesini onunla beraber kecirmek  istediyini ona soyledi,tebii ki,Sara bu teklifi qebul etdi cunki Sara Stefani artiq nece il idi ki sevirdi.
Cox kecmeden onlar aile heyati qurdular ve ele hemin sehercikde yasamagi gerara aldilar Sara cox xosbext idi o sanki ikinci defe heyata gelmisdi...


Рецензии