Созактагы тiрi аулиенiн болжамы

28 кыркуйек 2008 жылы Ержан тан атпай мазасызданып конілі алабуртып агасы Тілеуберді мен тагы бір кісінін келе жатканын аян аркылы біледі. Койын косып келсе, уйінде агасы мен сол шамалас козайнек таккан бір адамнын унтаспасын (диктофонын), принтерден басылып шыккан колжазбасын столдын устінде жайып отырганын кореді.

Озі туралы жазуга келгенін сезе кояды да, далага шыгып кетіп ата-баба аруактарымен байланыска шыгады. Аталар аруактары: «Балам, бар сырынды айта бер, шешіл. Сурагына жауабынды бере бер», – дейді. Тілдескен аруактар – акесі Узанкул, атасы Сарайбай, бабалары Толенді, Шілмембет. Аталар аруактарымен тілдескенде Арыстанбаб баба жогарыдан колдайды. Осы аруактармен тілдескенде Ержан олардын бейнесін анык коріп турады.

Тілеуберді Кулиев агасымен бірге еріп келген адам мен, осы ангіменін авторы: Асет Ризаулы Мукашбеков болатынмын. Ержанмен таныстым. Бірден адамнын жан дуниесін айткызбай-ак сезе коятын ерекше касиетіне тан калмаска шарам калмады. Ап, дегеннен ангімеміз жарасып, ол мені, мен оны баягыдан білетін агалы інілі адамдай шуйіркелесіп кеттік. Ангіменін басын Созакта бейіт арасын мекендейтін «тірі аулиенін» ангімесінен бастады.

– Каншама журналистер газет-журналдардан, теледидардан келді, біракта аталар аруактары осы жылдар аралыгында бірде-біреуіне рухсат бермеді. Бугін тан алдында аян алганмын. Рухсаттарын берді. Асет ага, мен сізді куткеніме туп-тура 12 жыл болды дегенде шалкамнан тусе жаздадым.

Курметті окырман! Енді Ержан Узанкулулы айткан, озім унтаспага жазып алган тылсым дуние ангімелерінін кішкентай гана ширегін гана беріп отырмын, кабыл алыныздар.
1996 жылы Ержан Узанкулулы аулие аралап Созакка барганда: «Балам, акен мен шешен о дуниелік болады. Оз атын кокке шыгады. Егер мен айткан осиетті орындасан. Теледидерга, газет-журналдарга атынды шыгарма.

 Белгілі бір уакытта, алдына алпысты алкымдап калган бурыл шашты, козіне козайнек таккан, дінді терен білетін, рухани білім денгейі жогары бір адам келеді. Соган гана шешіліп айтуына болады», – деп бейіттін ішінде омір суріп жаткан аксакал «тірі аулие»-нін айтканы. Содан бері 12 жыл уакыт зымырап оте шыгады.

Ержан Узанкулулы Кулиевтін уялы телефоны: +7 705 209 22 94; +7 702 652 38 67; Уйінін телефоны: +7(72757) 243 46; Мекен жайы: Казахстан, Алматы облысы, Іле ауданы Акши ауылы, Кенен Азірбаев кошесі № 6/1 уй.

Асет Ризаулы Мукашбековтын уялы телефоны: +7 701 733 55 71; +7 (72 771) 3 59 94 уйі;


Рецензии