Ашыгуды калай откiзу керек

24-36 сагаттык ашыгуды калай откізу керек

Куманді нарселеден озін-озі тию денсаулыкты сактау, пайдалы іс ашу сиякты. Алла тагаланын ка;арынан коркуга еш нарсе тен келмейді. Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

–  24-36 сагаттык ашыгуды калай откізу керек?

–  Сіздін 24 сагаттык ашыгуыныз, тускі астан – келесі тускі немесе кешкі тамактан, ертенгі кешкі тамакка дейінгі аралыкта болу керек.

 Осы кезенде жеміс, шырын т.б. тагамдарды аузынызга салмайсыз, дамін де татпайсыз, тек таза су гана ішуге болады. 24 сагаттык ашыгуда бір-ак нарсеге руксат. Егер каласаныз бір стакан таза суга кішкене касыктын уштен бір болігі молшерінде табиги бал немесе лимон шырынын косуга болады.

 Бул коспалар: улар, шырыш, манка, катып калган кулык, шогіп калган кактардын еріткіш. Сонда судын дамі кіріп, буйректегі сузгілерден женіл отеді. Ашыгуда буйрек ен манызды жумыс аткарады. Міне сондыктан да, ашыгудын кай турінде болмасын кайнатылган ыстык суды коп ішу керек. 24 сагат ашыканнан кейін, кіші даретінізді шыны кутыга куйып, салкын жерге бірнеше апта сактап койыныз. Сіз оз козінізбен шыккан уларды, шырышты, манканы, киыршыктарды коресіз.

Осы 24-36 сагаттык ашыгуды казір коптеген адамдар устайды, асіресе бір орнында тапжылмай кызмет істейтіндер жане узак ашыгуга шыдай алмайтындар, олар апта сайын белгілі бір кунді белгілеп алып сол куні 24 не 36 сагаттык ашыгуды киналмай-ак ойдагыдай откізеді, тіпті калыптасып алгандары сонша, оздерінін аш екендерін де умытып кетеді. Ашыгудын осы кыска турін кім болмаса да устай алады.
      

7...10 кундік ашыгуды калай откізу керек

Дарі-дармек атаулысынын тандаулысы – жаксы демалыс пен напсіні тежеу. Бенджамин Франклин


–  7-10 кундік ашыгуды калай откізу керек?


–  7-10 кундік ашыгу кезенінде сіздін асказаныныз бен барлык ішек жолдары жиырылады, ал ашыгу мерзімі аякталган кезде былай істеуініз керек. Ашыгудын 7-ші куні, молшермен кешкі 5-те, 4-5 памидордын кабыгын аршып тураныз да, кайнап жаткан суга салып жіберіп, бірден шыгарып алыныз.

Табетініз келген кезде суытып барып женіз. 8-ші куні танертен усакталып туралган сабіз бен капустага апельсиннін жартысын сыгып, шырынын косып женіз. Осыдан кейін кішкене табакшамен буктырылган коконіс, жеміс жеуге болады. Осы тамакпен кептірілген кара наннын 2 тілімін женіз. Осыларды танертен жеу кажет. Куні бойы суды канша ішем десеніз еркініз.
      
Тускі тамакка майдаланып усатылган сабіз, апельсиннін шырыны косылган туралган капуста. Салаттан кейін екі жеміс кожесін – сабізден, капустадан, аскабактан немесе кок буршактан дайындалган, осыган екі тілім кара нан косып жеуге болады. Мундай тамакта май болмайды.
   
  Тогызыншы куні танертен, кандай болмасын жанадан узіліп алынган жеміс алма т.б. жеуге болады. Осыган 2 кішкене касык борткен бидайды 1 кішкене касык балга араластырып косыныз.

Кундіз усакталган сабіз, капустадан жасалган салат, бір жеміс кожесі, бір тілім нан. Кешке салаттан, памидор т.б. кокеністерден пісірілген коже ішініз. Оныншы куннен бастап, озініз уйренген калыпты тамагынызга коше беруінізге болады, бірак молшерден тым асырып жіберменіз.
      
 Жеті мен онкундік ашыгудын арасында айырмашылык азгантай гана. 10-шы куннін кешкі 5 молшерінде памидор жеп, жогарыда айтылган ережені басшылыкка алыныз. Озін жейтіндей гана женіз, артык жеменіз. Есінізде болсын, сіз тамаксыз 7-10 кун омір сурдініз, осы уакытта табетініз жогалды.

Сіз тамак іше бастаганда куат бірден куйылмайды, ол ушін уакыт керек жане агзаныз уды тазалаудан, тамакка каныгу багдарламасына кошу ушін де белгілі мерзім кажет.
    
Кеспе сиякты жінішкелеп туралган туздалмаган капуста мен сабіз коскан салат, сіздін ішегініздін кабыргасына жабысып турган калдыктарды сыпырткы сиякты тазалайды.

Сондыктан да, тамак ішер алдында – салатты бірінші жеуді ереженізге айландырыныз. Себебі, біз агзамызды тек табиги тамакка гана бейімдеуіміз керек.

Копшілік адамдар тамактануды коже ішу мен нан жеуден бастайды, біздін пікірімізше, булай тамактану мулдем кате, себебі шикі коконістер тамак алдында ас корыту солінін болінуіне комектеседі.

Шикі кокеністін курамында табиги сол мол, бул ас корытуга ен кажет зат. Сондыктан да,  тамакты коконіс салаттарынан бастауларынызды талап етеміз, осылай бірнеше жыл адеттенсеніз, сіздін агзаныз тамак алдында баска нарсені кабылдамайды.

Осынын натижесінде, сіздін тагамыздын курамында, коконіс молшері 60 пайызга жетеді. Шикі коконістер мен жемістерде омірлік куш мол, бул табигаттын кун куатын шогырландырып, бізге дайындаган тірі тамагы.
      
 Міне, сондыктан, тамак курамынын мінсіз мазірінін 60 пайызы шикі коконістер мен жеміс-жидектерден, 20 пайызы белоктан куралуы керек деп есептейміз. Бул белок ет, балык, жумыртка, табиги ірімшік-сыр немесе осімдіктен жангак, дан турінде болады. Сыра ашыткысы жане борттірілген бидай да белок азыгынын маныздысы.
      
Сонгы 20 пайызынын озі ушке жіктеледі. Бірінші болігі табиги крахмал – наннан, куріштен, буршактардан алынады. Екінші болігі табиги кант – балдан, шырындар мен кептірілген жемістерден алынады. Ушінші болігі табиги каныкпаган майлар – кунбагыс, соя т.б. осімдік майлары.
   
Табиги крахмал, кант жане майлар – булар жогары молшерде шогырланган тамак, сондыктан осыларды аздап, молшермен гана колданыныз.


Рецензии