C 22:00 до 01:00 ведутся технические работы, сайт доступен только для чтения, добавление новых материалов и управление страницами временно отключено

Адамда артык муше бар ма?

Адам агзасы физика, химия зандарына сайкестендіріліп жасалган. Олар ешуакытта озгермейді. Бул зандар арбір жуйкеге, арбір талшыкка, арбір мушеге жазылган. Бул зандар жасаушаларды, талшыктарды, мушелерді баскарады жане аркайсысына міндеттерін боліп берген. Бул зандар букіл агзаны аралайтын жуйке жуйесі аркылы арекет етеді, жуйке жиілігін тудыратын жане санага тікелей багынбайтын талшык жуйке жуйесі аркылы да зандарды іске асырады.

Хенри У. Волммер, медицина докторы


– Адамда артык муше бар ма?

– Бізде артык муше жок. Москвада академик Ивашкиннін (Мокванын гастрология институтынын профессоры) пікірі бойынша бауыр, от, от жолдары, барып ток ішекке жалгасады.

Екеуінін арасында (офинктер Одди) какпа бар, ол унемі жабык турады, ал тамак ішкенде 30...40 минут ашык турады. Себебі, от кабынын ішіне бауырдан келген от жиналады.
Сіз тамак ішкенде мидан, отке какпаны аш деген буйрык келеді. Келген буйрыкты от орындайды да, ултабар от арасындагы какпаны ашады. От жеген тамакка аралсып оны кортады.

Коз алдынызга елестетініз, дарігерге барып каралдыныз. «Отінізде тас бар, ол кейін козгалып от жолын бітеп тастауы мумкін. Сондыктан отті казір сылып алап тастаган жон». Дарігер дурыс айтып тур.

Енді ойланыз, тамак ішкеннен кейін мидан какпаны аш деген нускау келді. Бірак оны орындайтын орындаушы жок! От  ултабарга келмейді де, жеген тамагыныз кортылмайды, ал бауырдан от боліне береді. Ол (поджелучная железа) уйкы безге барады да, баска мушелерді буза бастайды. Сойтіп адамнын ас корыту агымы бузылыды.
Біз отті алып тастау аркылы ас корыту агымынын жумысына араласып кеттік. Тасы болса да, жаман жумыс істесе де от орнында болганы дурыс.
Кытайлар есептейді: Агзадагы ен басты мушелер журек, буйрек, кок бауыр. Ал кок бауыр ен манызды куат (энергия) беретін муше. Осы кок бауырды, ішкі мушелерден кан токтамаса оп-онай сылып,  онша керексіз муше ретінда алып тастайды.

Осынын салдарынан агзанын куат козі бузылып, аурудын ен бірінші себебі, куат (энергия) жогалады. Кытайда сондай-ак айел адамнын жатырын алып тастауга руксат етілмейді, себебі бул муше де куат (энергия) орталыгы болып табылады.

60-шы жылдары Америкада тажірибе жургізіп 100 баланын 3 жаска толганда сокыр ішектерін алып тастаган. Келесі топтагы 100 баланікін алмаган. Бакылау барысында сокыр ішегі алынбаган балалар кабілетті, акыл ойы жаксы дамып денсаулыктары жаксы болган.
Ал сокыр ішектерін алып тастаган балалар керісінше аурушан, кабілетсіз, таяз ойлы  болып оскен. Кішкентай гана сокыр ішектін мига асер ететінін галым – дарігерлер болжай да алмаган. Будан шыгатын кортынды, табигат адам агзасына еш кандай артык муше жаратпаган. Сондыктан ешбір мушенізді алып тастауга асыкпаныз, ізденініз! Осылардын ен тоте емделу жолы ашыгу мен дурыс тамактану аркылы табигаттын емдеу адісін колдану.


Рецензии