Адамнын ауруга шалдыгуынын себебi неде?

 Диета заттарынын асері – узак та, дарі- дармектін асері – лездік. Гиппократ


 Менін пікірімше, адам денсаулыгынын коптеген келенсіздіктерінін туп тамыры, шыгару жуйесіне толып алган калдыктарда. Коптеген жагдайда ішектін бітелуіне себепкер манка мен шырыш. Сіз озініз манкадан тазасыз ба? Осы туралы ойланыныз. Манка танау кенсірігінде жинала ма? Мурныныз калай? Кол шытынызды неше кабат шыгарасыз? Тамагынызды неше кабат шайкайсыз? Куніне неше рет какырынып сінбіресіз?
 
Калыпты тамак ішетін кандай адамнын болмасын, шыгару жуйесі манкага мен шырышка толы. Бул улы коймалжын, туганнан бастап кортылмаган жане шыгарылмаган табиги емес тамак калдыктары. Бул тек кана тамакты, танауды, окпені гана емес онештен тік ішекке дейін созылган шыгару жуйесін де тыгындап тастайды. Адамдар кенсірігіне толып алган манкадан зардап шегеді, кулакта суйык жане кулык турде болады. Оте коп молшерде окпеде кездеседі.
 
Окпенін кабынуы (пневмония) оте катерлі аурулардын бірі. Канды каныктыратын оттегі, манка толы окпеге бара алмаганда, ауру удей туседі. Калыпты тамак ешуакытта толык кортылмайды, ал жиналып шогырланган калдыктар ешуакытта толык шыгарылмайды. Осы жагдайда біздін шыгару жуйеміз біртіндеп, амалсыз ластана береді. Коптеген аурудын себебі осында жатыр. Калдыктар агзада калып, кобейіп жинактала береді.

Сурак: – Осы шырыш пен жиналган манкадан калай кутылуга болады?

Жауап: – Озінізге кішкентай тажірибе жасап корініз. Бірнеше ай бойы манка, шырыш тудыратын тамактарды ішпеніз, аптасына бір кабат ашыгыныз, егер мумкін болса 7 таулік ашыгыныз. Кіші даретінізді мукият тексере келе, канынызда канша манка жиналганын коресіз.

Ашыгудан кейін оз тамагыныздын курамын шикі коконіске, жемістерге, крахмалы жок буктырылган жеміске алмастырыныз. Манка мен шырыш жок тамак дегеніміз осы. Жангак пен дандер манка, шырыш тудырмайды, сондыктан да жогарыда айтылган тагамнын курамына кунбагыстын данін, туздалмаган арахистін майын, жангактын тур турін колдануга болады. Ет пен балыкты аптасына 3 кабаттан артык жеменіз.

Уннан жасалган тагамдарды, нанды коп жеменіз. Ашыгу мен манкасыз - шырышсыз тамактын акелетін жаксылыгы туралы сізді сендірмей - ак кояйын. Озініздін кіші даретінізді  зерттеніз. Кол орамалынызды куніне канша рет колданатынынызга назар аударыныз. 7 тауліктік ашыгу манканын гажап тазалагышы.  Мен шырышсыз, манкасыз мазірмен омір суруге тырысамын.


Біздін узбей тамак жеу адетіміз, тамак ішпей калган уакытымызды ашыгу деп санаймыз. Бірак бул ашыгу емес. Ашыгу емделудін ен бір коне адістерінін бірі, біракта тагы айтамын: ТАН АКЫМАК.

Сурак: – адам баласы ертеде калай тамактанган?
     
Жауап: – Адам озінін тамагын онделмеген калпы тікелей табигаттан алып турган заман болган. Ол уакыттарда адамнын, озінін денсаулыгына кажетті тамагын табиги турде іріктей алатын мумкіншілігі болган. Не жеу керек екенін ішкі даусы айтып турды. Осы дауысты болмыс немесе баска деп атауга да болады, біракта адамнын коне дауірінде осы керемет комектескен.

Сурак: – Пенде адам болып кай онірде калыптаскан?
      
Жауап: - Адам тропикалык белдеуде адам болып калыптаскан, себебі онда табигат адам денесіне куатты кун шуагын сініріп, туратын уй жасап берді. Адам денесінін терісіне кун шуагынан пайда болатын Д витамині кажет. Теріге сондай-ак А витамині де кажет, бірак казіргі адамнын агзасы соншалыкты озгеріп шырыш пен манка жане уларга толып кеткендіктен, ол кун козінде коп журе алмайды. Коп адамдар кун отіп кетсе, балесін кунге жабады.

Сурак: - Адам омірінде киімнін алатын орны? Пайдасы мен зияны?
      
Жауап: – Адамнын суык ауа райына коныстануына жане киімді ойлап табуына байланысты, кун шуагына дайындалган тамакпен жане тікелей кун саулесімен байланысын узіп алды. Оркениетті адам озін ауыр киіммен туншыктырып тастады. Біз бугін уйлерде турамыз, оз денемізді таза ауадан коргаймыз, кірмен демалып, химиялык онделген суды ішеміз, дене кимлынан мулдем айрылып калдык.


Рецензии