Ауырган атеист Оралхан Бапиновтын намазга жыгылуы

Мен Оралхан Бапинов жасым 62-де Ресейдін Алтай олкесінін Косагаш ауданынан шыкканмын, 1991 жылы Казакстанга, Алматынын жанындагы Кыргауыл ауылына кошіп келдім. Елім – Найман, онын ішінде Каратай. Негізгі мамандыгым – зоотехник. Косагаш ауданынын бас зоотехнигі болып, райсполкомда кызмет аткардым.

Аракка салынып кеткен Ержан деген балдызым болды, апармаган жерім жок, бірак ешкайсысынан натиже болган жок. Аракты коюдын орнына ішуін одан арі удете тусті. Барар жер, басар тау калмаган сон, Ержанды жетелеп, «Ак анага» алып келдім. 4 айдын ішінде арагынан да, темекісінен де ада болды. Одан кейін ойландым: «Акем-ау, букіл дарігерлердін шамасы келмегенді калайша жазды?». Оз басым емшілерге мулдем сенбейтінмін.

Озімнін ауруларымды тугелдей білетінмін, бауырымда арам ет(киста) болатын. Дарігерлер операциядан баска амал жок деп шарасыздыктан екі иыктарын котеретін.

Амалым курыган сон биылгы жылы алты ай болды «Ак анага» келдім. Бір ай откеннен кейін «Ак ана» УЗИ-ге барып, тексеріліп корініз деді. УЗИ-ге барсам, алдында екі арам ет(киста) болатын, біреуі жок. 4-5 ай откеннен кейін жалгыз кистам, екіге болініп кетіпті, бірак екеуі де кішкентай. «Ак ана» біраздан кейін бул да кетеді деді де, Туркістанга  жіберді.

«Ак жолдан» алган асерім ол жактан баска Оралхан болып оралдым. Аруактардын бар екеніне шубасіз сендім, куманім калмады. Келгеннен кейін екі аптанын аралыгында намаз сурелерін тугелдей жаттап алып, имандылык жолына тусіп, намазга жыгылдым.

Озім орыс арасында оскендіктен Куран сурелеріне тілім келмей ме деп корыктым. Бірак та Алла Тагала: «Сен Маган бір кадам жакындасан, мен саган жугіремін»,– деп айткан гой, кудіреттін кушімен екі-ак аптанын арасында уйреніп алып, ораза да устадым. Бурын озім кызылкоз атеистін нак озі едім, касиетіннен айналайын «Ак ана» менін журегіме Алланы уялатып, санама тонкеріс жасады.


Рецензии