Табигатка карсы болу дегендi калай тусiнемiз?

«Егер узак омір сургін келсе... онда унтакталган грек жангагы аралас балды узбей жей бер». Ибн Сина

Сіз тузды жане туздалган тамакты жейсіз бе? Кофе ішесіз бе? Темекі шегесіз бе? Аракты ішесіз бе? Шакпак кант т.б. олі тагамдарды колданасыз ба? Витамині, минералы жок кандай тагамдар сізді улауда? Ерік кушініз мыкты ма? Танінізді не баскарады?  Жаман адеттерініз? Сіздін калауынызды сананыз баскара ма?

Есінізде болсын – ТАН АКЫМАК. Тан сіз ушін ойламайды. Тек сананын зорлауымен гана, мылкау тан жаман адеттерден арыла алады. Егер де сіз накылы зор куатка, сынгырлаган денсаулыкка, сирек кушке, берік жуйкеге ие болгыныз келсе, бугіннен бастап табигатпен бірігіп жумыс істеніз, табигатка карсы болманыз.

Ашыгу – табигаттын куат сактайтын коймасынын кілті. Ашыгу ар мушенін, ар жасаушасына асер етіп омірлік кушті жандандырады. Осыны сіз ушін ешкім де істемейді! Буны сіз гана жасауга тиіссіз! Сіз ушін баска біреу тамактанбайды.

Біз сенімдіміз, барлык аурулардын 90 пайызы дурыс жане табиги емес тамактарды ішіп-жегеннен пайда болады. Кандай болмасын машинанын жумыс асері, куаттын сапасы мен колеміне байланысты, осынын адам агзасына да катысы бар.

      Адамнын бейнет тартуына кім жане не кіналі?

«Артык тамак шашты агартып кинайды,
Ал канагат узак гумыр сыйлайды». В.Шекспир

Адам озінін мезгілсіз картаюын ішкен тамагынан басканын барін кіналайды. Сондыктан да, барлык тартып журген бейнетінін себебі олар ушін купия болып кала береді. Адам озінін агзасынын, узак жылдар бойы артык жеген тамагымен сумдык ласталганын, кірленгенін, олі тамактардан ашыгу аркылы тазалануга болатынын білмейді. Осынын барі жиыла келе, агзада улы заттарды шогырландырады.

     Егер де озінін денсаулыгы мыкты деп мактанган адамды, тазаланган сумен 5-6 кунге ашыгуга отыргызсаныз, онда онын агзасы сасык иіс боліп, кіші дареті саргайып улардан арыла бастайды. Бул жай, онын агзасы тамакпен келген шіріген калдыктарга толы екенінін анык далелі.

Осы туракты турде жиналган уларда, адамнын келешектегі аурулары бугып жатыр. Табигат осы улардан кутылгысы келген мезетте «жарылыс» болады: ауру деп аталатын. Бул жагдайда адам тез, женіл кутылатын жол іздейді, есіне ен туспейтіні жалгыз гана – ашыгу.


Рецензии