Турсынбай Ахметбайулы - катерлi iсiк ракты емдеуi

Турсынбай Ахметбаев: +7 701 623 63 77; (+7 72 32) 5 33 51 уйі. Аякоз каласы, ШКО.

"Дене курлысынын уйлесімін біркалыпты устау дегеніміз – тагам мен сусынды талгау, дарет тартібін мукияттау, киім мен ауа тазалыгын сактау, дене мен рух бірлігін естен шыгармау, уйкы тартібін бузбау". Ибн- Сина

– Турсынбай Ахметбайулы, озініз осы «Тяньши» онімдерін колданып шипа жасаган наукастар бар ма?

–  Осыдан торт жыл бурын Алматыда Аханов Абдыахмет деген немере агайым катерлі ісік ауруы кылтамакпен (рак) ауырды. Осы кісіге «Тяньши» онімдері туралы айтып ішкізгім келіп еді: «Ей Турсынбай! Сен менін колымда оскен баласын, кайдагы дарігерсін? Ішпеймін сенін куртынды» – деп озіме зекіп тастады.

Озінін улы хирург, ол сенбек тугіл, коніл де болген жок. Содан Абдыахмет агамызга операция жасамакшы болды, бірак озіне кылтамак-раксын деп айткан жок, тек кана асказанынызда жара бар, осыны кесіп алып тастау керек деді. Сонымен мен агайын-туыстармен келісіп ауруханага агайыммен бірге жаттым, озім кутіп караймын дедім.

Операция оте ауыр отті. Онешін алып тастап, озінін ішегінен кесіп алып онеш жасап берді. Асказаннын 3/2 болігін кесіп алып тастады. Кесілген ішекті котеріп карнына тікті. Жансактардан (ренимация) шыканнан кейін екі кораб хитозан ішірткісін (капсуласын) жылтыр мошекке тогіп алдым. Ол кісі тамакты коп іше алмайды, канша ішеді сонша хитозанды тамагына касыктын ушімен білдірмей косып беріп отырдым.

Осы Абдыахмет агайым 4 жыл болып барады, алі тірі. Осы кісімен бірге жаткан адамдардын барі де баягыда о дуниелік болып кетті. Казір Абдыахмет агайымнын жагдайы оте жаксы, озі кошені аралып кыдырады жане тамакты менімен бірдей ішеді. Арине, мен бастапкыда – агайыма, онын айеліне, бала-шагасына «Тяньши» онімдерін ішкізгенімді айткан жокпын, себебі бірдене жагдай болып калса менен коретінін білемін.

Абдыахмет агайыма биыл гана «Тяньши» онімі хитозанды ішкізгенімді айттым, козі жеткеннен кейін осы онімдерді озі іше бастады. Казір куш-куаты толсын деп спирулинаны беріп жатырмын. Осындай онтайлы натижелерді коптеп коріп журмін.


Рецензии