Махаббатты жогалту коркынышы

Жарк етпес кара конілім не кылса да,
Аспанда ай менен кун шагылса да,
Дуниеде, сіра, сендей маган жар жок,
Саган жар менен артык табылса да.

Сорлы асык саргайса да, сагынса да,
Жар тайып, жаксы созден жанылса да,
Шыдайды риза болып жар ісіне,
Корлык пен мазагына табынса да. Абай

– Ойлау жуйеніз алсіреп, ойыныз тарам-тарам болып, сананыз басы ауган жакка лагып кеткен кезде, мусапірлігін аныкталады. Сіз озіне деген сенімді жогалтып, мусапірлігінді сезініп, коленкеннен де корка бастайсын. Біреу келіп жакын адамынды алып кететіндей болады. Осы коркынышты женетін бірак жол бар – бул озініздін ойлау жуйеніз бен жуйке кушінізді табиги калыппен журіп толыктырып, мусапірлік калыптан арылу.

Кызганшактык – біздін баріміз жабыла куресетін нарсе. Біз біреуді суйуіміз мумкін, бірак ол адам сіздін меншігініз емес кой. Оз ойлау кушінізді курган мезетте, ар адам оз омірімен суруге тиіс даналыгын тусінесіз. Озініздін кызганшактыгыныздан, суйікті адамынызды жогалту каупінен жогары денгейдегі ойлау мен жуйке кушін курыныз.

Махаббат – алемдегі ен улы куш. Суйе білініз, сіз де суйікті боласыз. Есінізде болсын, сіз озініз суйген жане сізді суйетін адамды еш уакытта жогалтпайсыз. Егер айырыла калсаныз есінізде болсын, онда ол да, сіз де шын суймегендерініз. Бул жай гана сезім асері болган.

Алемде тураксыз пенделердін коп екенін есінізден шыгарманыз, олар коз жасынызга турмайды.

Суйкімім кетіп, жалгыз каламын деген коркыныш коптеген адамдардын санасына себепсіз уялайды. Сіздін суйіспеншілігінізді ансайтын, сізді жаксы коретін біреу кайтсе де табылады. Ізденіз, табыныз. Сізге жетіспейтін, – жанаша ойлау жуйесі аркылы келетін жойкын жуйке куші мен  сенімділік.


Рецензии
Аса қымбатты Әсет мырза! Көптен іздегенім, көктен сұрағаным жерден табылғанына, сіз сияқты замандасымның бар болғанына өте қуаныштымын! Басқа елдің авторларына табынып, сүйсініп жүргенде мынандай көктемнің шуақты күнінде сіз маған жаратқанның көрсеткен керемет сыйлығы болдыңыз! Сізді қазақтың Джо Виталесі мен Джозефф Мерфиі десем артык айтпайтын шығармын! Сіздей АЗАМАТТАР Қазақстанда көбейе берсін! Құдай қолынызға қуат, өміріңізге шуақ берсін! Өмір сұрағына жауап таба алмай жүрген мен сияқты миллион қазаққа Алланын нұрын жеткізе беріңіз!

Куралай Ошакбаева   20.04.2010 10:47     Заявить о нарушении