Судын касиеттерi

 

"Біздін бакытымыздын оннан тогызы денсаулыгымызга байланысты". А.Шопенгауэр

Табигаттагы негізгі бес элементтін бірі – судын тан каларлык коптеген касиеттері бар. Табигатта баска заттардын арасында су уш турлі турде болуымен болектенеді. Ол газ, суйык жане катты муз турінде кездеседі. Су муз болып катканда колемін улгайтады, ал ерігенде керісінше колемін азайтып, бірлік салмагын улгайтады.

Су сініп, артынан суык тусіп, су музга айналганда су сінген заттар жарылып, угітіліп, артынан бірте-бірте топыракка айналады.  Осылай жартас, асфалть жолдар жарылып. угітіліп жатады. Табигаттагы озгерістердін копшілігі судын асеріне байланысты. Ол жаксы еріткіш. Галымдар кейінгі кездері осы карапайым судын тагы тан каларлык баска да касиеттерін ашты.

Онтустік-шыгыс Азия елдерінін бірінде 1956 жылы мынандай жагдай болган екен. Бактериялык кару жасау максатында жабык турде улкен гылыми конференция ашылып, ол каруды калай жасау керектігі жонінде галымдар оз ойларын ортага салады. Катыскан галымдардын копшілігі конференциядан кейін ауырып, ауруханага туседі.

Диагноз – тамактан улану. Ал уланган адамдар конференция кезінеде устел устіндегі  графиннен таза судан баска ештене ішпеген. Сойтіп, олар таза сумен уланып калыпты. Аурухананын тіркеу кагазында да уланудын себебі – «таза су» деп жазылыпты. Бул тан каларлык жагдайды кезінде ешкім тусіндіре алмаган. Оны казіргі кездегі гылым жетістіктері аркылы гана тусіндіре бастады. Бул гажайып окиганын себебі былай екен.

Су сезініп, кабылдап, есіне сактап жане оларды баскага да бере алады екен. Ен бастысы – судын касиетін онын кандай элементтерден куралатыны емес, ягни химиялык курамы емес, онын структурасы, ягни молекулаларынын калай орналасканына, курылымына байланысты екен. Судын молекулалары бірігіп, турлі курылымдар жасап, бірігеді. Бул курылымдарды гылым тілінде кластер деп атаган.

 Бір кластерде 440 мын акпарат сактайтын уя болады екен. Осыдан судын кандай коп акпаратты есіне сактай алатынын кореміз. Осылай галымдардын уланган себебі ашылады. Галымдардын улы заттарды калай жасап, оларды калай колданып, калай уландыру керектігі жонінде ойлары, айтылган создері, жасаган жоспарлары устел устіндегі графиндер ішіндегі суда жазыла берген. Ол суды ішкен адам сол хабарды озінін ішіне тусіріп, міне, сол программа бойынша уланган. Бул – тарихи дерек.

Судын курылымы оган тан каларлык баска коптеген турлі касиеттер береді екен. Жане судын курылымы электр, магнит толкындары, жарык жане адам ойынын асерінен озгереді. Судын бул касиетін алгаш рет жапон галымдары ашкан. Егер суды тез суытса ол катып озінін курылымын сактайды. Микроскоппен онын кристалдарын анык коріп, суретке тусіріп алуга болады.

Суга адамнын коніл куйі, создін жаксы-жаманы, музыка да асер етеді екен. Классикалык музыка, жаксы соз, жаксы ой білдіріп катырган судын структурасы оте уйлесімді, симметрия жаксы сакталган, адемі корініс береді. Ал ауыр рок, жаман соз, жаман оймен асер еткен судын структурасы, керісінше, симметрия жок, кисык, ауыр сезім калдыратын корініс береді. Осылай судын кандай екенін онай коруге болады.

Судын курылымын окылган дуга да озгертеді. Шіркеу, мешіттерде дуга окылган суларды тексергенде онын курылымы озгергені аныкталган. Осындай судын 10 грамын 6 литр суга косканда барлык судын курылымы озгергені аныкталган. Осындай суды адам денесіне тигізіп, не болмаса оган шашып, онын бойындагы суды озгертуге болады.

Сойтіп адамнын денсаулыгын жане онын бойындагы барлык касиеттерді озгертіп, тузетуге болады. Казак халкында тойга барган адамнын «той саркыты» деп, тойдан калган тамактан уйіне алып келетін салт бар. Уйдегі адам тойга бармаса да ондагы куаныш, шипалы создердін асерін осылай тойдан калган «саркыт» аркылы алатын болган.

Ауруды сумен ушкіріп жазу, сумен аластау, суга шомылдыру, намаз окыр  алдында дарет алу тарізді дастурлердін барлыгы судын осы ерекше касиеттеріне негізделеді екен. Осылай халыктын салт-дастурі, діни расімдердін улкен магынасы барын тусінеміз.

Суык суга куйынатын Порфирий Иванов дуга окып жане озінін денесіндегі электро-магниттік толкындарды пайдаланып судын курылымын озгерте білген. Осылай озінін назік денесін шогырландыру аркылы суга асер етіп, онын курылымын озгерте алган. Сол суга кейі колын, кейі аягын сугып, кейі куйынганда ол су адамнын денесіндегі судын курылымын озгертеді. Сойтіп, адам денесіндегі  судын курылымы озгеріп, бір калыпка келіп дурысталганда адам агзасында уйлесімділік орнап, ауру жазылады. Казіргі кезде мундай адісті экстрасенстер жиі пайдаланады. Бір кездегі теледидарды пайдаланып суга асер етіп,  букіл елді емдеуге умтылган Чумактын арекеті осыган жаксы мысал болады. 

Адам ой-орісінін, ынта-жігерінін суды озгерте алатыны жонінде мынандай окига бар. 1881 жылы Ливерпульдан Сан-Францискога карай бет алган кемеде орт болып, кеме суга батады. Кайыкка мініп аман калгандар коп уакыт су бетінде болады. Ішейін десе ішетін су жок. Аман калган кеменін капитаны артынан былай деп ангімелепті.

 Ешкандай лаж калмаган сон, біз барлыгымыз Кудайга жалбарынып, барлык куш-кайратымызбен «кайыктын сыртындагы су ащы емес» деп оз ойымызды шогырландыра бастадык. Сойтіп, біраз уакыт шыдаган сон мухит суын ішіп корсек, онын суы шынында да ішуге болатын тущы болып шыкты! Сойтіп, біз олімнен аман калдык, дейді. Осылай адам ойынын, куат-жігері асерінен ішуге келмейтін теніздін ащы су озінін курылымын озгертіп, тущы суга айналган. Інжілде айтылатын Иса пайгамбардын суды шарапка айналдырган ісін де галымдар осылай, судын курылымын озгертумен тусіндіреді.

Осыдан оте манызды туйін шыгады. Егер адам денесінін 70-80 пайызы судан куралатынын еске алатын болсак, онда онын озінін мінез-кулкынын, коніл-куйінін, айтатын жаксы созінін денесіндегі су курылымына кандай асері болатынын тусінеміз. Адам миынын 90 пайызы судан куралады. Сондыктан адамнын жетілуі онын миындагы су курылымына коп байланысты.

Егер онын ойлаган ойы, сойлеген созі, жасаган іс-арекеті дурыс болса, онда онын бойындагы судын курылымы да дурыс болып, рухани болмысы мен денсаулыгы жаксы болады. Керісінше, адамнын бойындагы жаман касиеттер онын денесіндегі судын курылымын озгертіп, адамнын денсаулыгына, мінез-кулкына, ой-орісіне коптеген жаман асерін тигізеді.

Аруактар басына барып тауіп кылгандардын аурудан жазылып, омір зардаптарынан кутылу себебі де осыдан болса керек. Аруактар адам бойындагы судын курылымын озгертіп, жаксартады. Осылай судын адам омірін баскаруда улкен міндеті бар екенін кореміз.

 Бул маселені Ресей галымы профессор Коротков коп тажірибе жасап толык далелдеген.
Судын баска касиеттері де ашылды. Кытай галымдары курылымы дурысталган су осімдікке керек суды 20 пайызга кемітетінін, ал онімділігін 20 пайызга арттыратынын аныктаган.

Казактын улттык университетінін профессоры Виктор Юнишкиннін зерттеулері бойынша каладагы су барлык жуйке соккысын (стресс), акпарат былганыштарын озіне сініріп, былганады. Сонымен бірге кубырдан откен су арбір бурылыста озінін алгашкы курылымын озгертіп, бейберекеттеніп нашарланады. Осылай каланын суы «олі» суга айналады.

Ал суды тазарту ушін оны бір турден екінші турге айналдыру керек екен. Будан суйыкка, одан музга айналганда, не болмаса керісінше муздан суга, одан буга айналганда судын курылымы калпына келіп, жаксарады. Сондыктан таудагы кардын суы, жанбыр суы, жерден шыккан булак суы  «олі су» емес, керісінше, адамнын денсаулыгын жаксартып, куатын осіретін «жанды су» болып табылады.

Ашыгу барысында су таза емес, краннан алынган болса – ішетін суынызды муздатышка койып катырып, сонан сон кайта ерітіп кабыргасындагы жане ортасында калган музды алып тастасаныз су тазарады. Себебі, музбен бірге зиянды микроэлементтерден жаман акпараттан кутыласыз. Судын курылымы озгереді.

Суды ішер алдында жаксы тілегінізді, білетін Куран сурелерінен аяттарынызды айтып, ниет етіп ішсеніз нур устіне нур болады. Карапайым су, шипалы суга айналады, денсаулыгыныз тузеледі. Таза су ниетінізді, іш курлысынызды тазалайды. Суды кайнатып барып ыстыктай ішініз, себебі ішегініздегі катып калган калдыктарды, уларды ерітеді.


Рецензии