Жуйкенiн болбырауы депрессия деген не?

Жуйкенін болбырауы коймадан келетін жуйке кушінін токталуы. Егер біз су агып турган резенке тутікті аякпен баса калсак судын келуі токтайды, бул да сол сиякты. Сондыктан да бул арада койманын толу толмауынын манызы жок, жуйкенін болбырауынан агзанын мушелері – жуйке кушінін корегін дурыс ала алмайды.

Жуйке кушінін жукаруы мен жуйке кушінін болбырауынын айырмасы, жуйке кушінін жукаруы – бул теренге тамыр жайган жалпы жуйке жуйесінін алсіреуі, ал жуйке кушінін болбырауы уакытша, отпелі. Мазасыздык, кайгы, мысалы: кайгынын жуйкені болбыратып жіберетіні сонша, адам оліп те кетуі мумкін. «Журегі жарылып оліпті» деген создін астарында, шындыгында да журек кенеттен токтап калуы мумкін.

 Жуйкенін болбырауынын – мушелерге жанамалай да, тікелей де асерінін катты болуы мумкін. Журегім жарылардай коркып не куанып журмін деген адамнын шындыкты айтып туруы да мумкін. Мазасыздык денсаулыкты аздырып, омірге катер тондіреді. Біракта біз бугін омір суріп жаткандыктан мазасыздыктын бетіне тіктеп карауымыз керек. Одан кашып кутыламын деп ойламаныз, біракта сіздін тандік пен рухани куатыныз жогары болса, сіз кандай болмасын мазасыздыкты каскайып турып карсы аласыз. Озініздін куат куші толы койманызбен, бундай кедергілерді аттап оте бересіз.


Рецензии