Чарiвнi Ангели

На русском языке:
http://proza.ru/2009/05/28/407
_________________
Якось давним-давно зібралися на хмаринці Янголи й почали розмірковувати про людей.  Про те, як багато не може знайти собі пару, як важко після зради знову повірити. Про всі ті земні турботи, що зустрічаються на кожному кроці.
І як думаєш, що вигадали небесні мешканці? А вимудрували вони ось що…
- Якщо поєднати добро і співпереживання, ми отримаємо милосердя, - сказав один із Янголів.
- А якщо у вірність додати дружбу? – вголос розмірковував другий.
- Тоді ми отримаємо віру, - відповів третій.
- Але ж нам потрібно створити любов! – зауважив четвертий.
- Так, так, так, - затріпотіли крилами Янголи. - Любов!
І тут радісно вигукнув один із Янголів:
- Нам потрібно запитати в того, хто знає, що таке любов! У того, в кого це почуття ніколи не мине!
- А хіба є така людина? – здивовано в один голос запитали небесні мешканці.
- Так! – щасливо засяяв Янгол. – Я знаю таку!
- Хто вона? У якій країні живе?
- Зараз я вам покажу.
Янгол сплеснув тричі в долоні. Перед білокрилими братами з’явилася скринька. Здавалося, що вона на чомусь стоїть, але ні, - просто висіла в повітрі. А як сяяла і співала!
Виграючи різними кольорами, скринька ніжним голосом наспівувала:
Все, що на небі і що на землі,
Що під землею і що у воді,
Все це я бачу і вам покажу,
В як не знаєте – я підкажу!
Казки чарівні, мудрість століть -
Усе це я маю – не бійтесь, беріть!
 Відчинившись, скринька показала маленького хлопчика. Він грався на дитячому майданчику разом з іншими дітьми. Янголи здивовано поглянули на свого товариша. А той задоволено усміхався.
- Погляньте лишень на цього малюка, - лагідно проказав Янгол. – Бачите, який він щасливий? Як обережно перекладає божу корівку з руки на листочок, як ніжно пестить кошеня?
- Але ж він ще маленький! - зауважив один із білокрилих. - А ми шукаємо того, хто знає, як зберегти в серці любов, як не втратити віру.
- Правильно, - спокійно продовжив Янгол. – Але щоб чогось навчити іншого, потрібно самому це вміти. Щоб щось віддати , потрібно це мати...
- Це правда! – погодилися Янголи.
- Так от, цей малюк вміє все, що ми шукаємо. У його серці немає зла, воно наповнене любов'ю.
- Але ж він буде рости й розчарування зроблять його таким, як і інших.
- Ось про це ми й повинні з вами потурбуватися. Нам потрібно взяти малого під свою опіку. І коли він виросте, то зможе навчити любові своїх дітей, а ті передадуть ці знання своїм дітям.
- Ти правий! – радісно затріпотіли крилами Янголи.
З тих пір небесні мешканці почали допомагати хлопчику. А для того, щоб він міг покликати їх, коли  буде важко, написали чарівну молитву:
«Ангеле Божий, хоронителю мій святий, даний мені на охорону! Щиро благаю тебе: просвічуй мене сьогодні, хорони від усього злого, заохочуй до добрих діл і провадь на спасенну дорогу. Амінь.»
І ти можеш вивчити її напам'ять й завжди читати, коли тобі буде важко. Янголи добрі й нікому не відмовляють у допомозі. Отож якщо матимеш бажання, то зможеш з ними потоваришувати. А зараз спати, на добраніч...
_______________
* МОЛИТВОСЛОВ, Канон Ангелу Охоронцю


Рецензии