C 22:00 до 02:00 ведутся технические работы, сайт доступен только для чтения, добавление новых материалов и управление страницами временно отключено

The reasons for the guilty verdict of drunkeness

The reasons for the guilty verdict of drunkeness

I BLAME ALCOHOL – THE LIAR AND DECEIVER THAT WEAKENS THE INDIVIDUAL. PROMISING TO WARM; IT FREEZES.  CLAIMING TO ENLIVEN, IT ONLY CAUSES ILLNESS AND DEATH.
I BLAME ALCOHOL – TURNING A STRONG HEALTHY PERSON INTO A WEAK AND DISEASE RIDDLED ABOMINATION. 

I BLAME ALCOHOL – THE VILLAIN, THIEF, AND PLUNDERER OF THE WORKING PEOPLE’S HARD EARNED WAGES.  IT FURTHER STRAINS SOCIETY BY NEEDLESSLY DRIVING PEOPLE TO HOSPITALS AND PRISONS.
I BLAME ALCOHOL – PERPETUATING CRIMINAL ACTIVITY OF VIOLENCE AND MURDER.
I BLAME ALCOHOL – THE PERFIDIOUS TRAITOR WHO HAS RUINED MILLIONS OF PEOPLE BOTH FINANCIALLY AND MORALLY. 

I ASK: WHO IS VILE TO GOD AND HIS PEOPLE?  THE DRUNKARD.
WHO IS POOR?  THE DRUNKARD. 
WHO IS THE FATHER OF AN UNFORTUNATE WIFE AND CHILDREN?  THE DRUNKARD. 
FROM WHAT MOUTH DOES DIRTY AND FOUL LANGUAGE FLOW? THE DRUNKARD.
I CONCUR VEHEMENTLY:  DRUNKENNESS ALIENATES PEOPLE FROM GOD AND HIS TEMPLE. 

TURNING FRIEND’S INTO ENEMIES, AND FATHERING COUNTLESS ILLEGITIMATE CHILDREN.
DRUNKENNESS CAUSES THE SEPARATION OF HUSBAND FROM WIFE.
DRUNKENNESS BRINGS PEOPLE TO COURT AND PRISON WHERE THEY ARE PUT IN SHACKLES.  PRISONS, HOSPITALS, AND MENTAL INSTITUTIONS ARE THE HAVENS FOR DRUNKARDS. 
THE SOBER AND PIOUS PERSON SERVES GOD, WHILE THE DRUNKARD IS THE SERVANT OF THE DEVIL.
ONLY TROUBLE FLOWS FROM WINE!  IT RUINS THE PERSON’S BELIEF, CHARACTER, MODESTY, REASON, CONSCIENCE, HEALTH AND WELL BEING.

YOUNG PEOPLE AND CHILDREN, REMEMBER FOREVER:  DEATH BEGINS FROM THE VERY FIRST DRUNK EXPERIENCE.
REMEMBER: IT IS A DAMNATION FOR ANY PERSON TEMPTING A PURE YOUNG SOUL WITH ALCOHOL.  IT WOULD BE BETTER TO HANG A BOULDER ON ONE’S NECK AND SINK TO THE DEPTHS OF THE SEA! 

REMEMBER:  THE DRUNKARD WILL NOT INHERIT THE DEVINE EMPIRE.
REMEMBER IT WELL; DO NOT DRINK OR FORCE ANOTHER TO DRINK.
MERCIFUL GOD!  KEEP US SOBER AND GIVE US THE SOBER, PURE, ORTHODOX LIFE.

ОБВИНИТЕЛЬНЫЙ ПРИГОВОР РАЗУМА ПЬЯНСТВУ
   Я ОБВИНЯЮ АЛКОГОЛЬ В ТОМ, ЧТО ОН ЛЖЕЦ И ОБМАНЩИК, КОТОРЫЙ РАССЛАБЛЯЕТ ЧЕЛОВЕКА. ОБЕЩАЯ СОГРЕТЬ – ОН МОРОЗИТ, НАЗЫВАЯСЬ ЖИВИТЕЛЬНЫМ – ПРИЧИНЯЕТ ЛИШЬ БОЛЕЗНЬ И УБИВАЕТ ЖИЗНЬ.
    Я ОБВИНЯЮ АЛКОГОЛЬ В ТОМ, ЧТО НЕ ПРОХОДИТ ДНЯ, В КОТОРЫЙ ОН НЕ ДОВЕЛ БЫ ЛЮДЕЙ СИЛЬНЫХ И ЗДОРОВЫХ ДО ЧАХОТКИ ИЛИ НЕ ПОРАЗИЛ БЫ ЧЕЛОВЕКА УДАРОМ ПАРАЛИЧА.
    Я ОБВИНЯЮ АЛКОГОЛЬ В ТОМ, ЧТО ОН ГНУСНЫЙ ЗЛОДЕЙ И РАЗБОЙНИК, ГРАБЯЩИЙ У РАБОЧЕГО ЛЮДА ЗАРАБОТАННЫЕ ТРУДОМ И ПОТОМ ДЕНЬГИ, И ГОНИТ В БОЛЬНИЦЫ И ТЮРЬМЫ.
    Я ОБВИНЯЮ АЛКОГОЛЬ В ТОМ, ЧТО ОН ПРЕСТУПНИК, СОВЕРШАЮЩИЙ НАСИЛИЯ И УБИЙСТВА.
    Я ОБВИНЯЮ АЛКОГОЛЬ В ТОМ, ЧТО ОН ВЕРОЛОМНЫЙ ИЗМЕНЩИК, КОТОРЫЙ СГУБИЛ МАТЕРИАЛЬНО И НРАВСТВЕННО МИЛЛИОНЫ ЛЮДЕЙ И ЦЕЛЫЕ НАЦИИ И ГОСУДАРСТВА.
    Я СПРАШИВАЮ: КТО МЕРЗОК БОГУ И ПРОТИВЕН ЛЮДЯМ? ПЬЯНИЦА. КТО БЕДЕН? ПЬЯНИЦА. У КОГО ЖЕНА И ДЕТИ НЕСЧАСТНЫ? У ПЬЯНИЦЫ. У КОГО С ЯЗЫКА, КАК ИЗ ГРЯЗНОГО ИСТОЧНИКА, ВСЯКАЯ ГРЯЗЬ И СКВЕРНОСЛОВИЕ ЛЬЮТСЯ? У ПЬЯНИЦЫ.
    Я УТВЕРЖДАЮ СО ВСЕЙ РЕШИТЕЛЬНОСТЬЮ: ПЬЯНСТВО ОТЧУЖДАЕТ ЛЮДЕЙ ОТ БОГА И ОТ ХРАМА БОЖИЯ.
    ПЬЯНСТВО ДЕЛАЕТ ОТЦОВ И ДЕТЕЙ ВРАГАМИ ДРУГ ДРУГУ. ПЬЯНСТВО РАЗЛУЧАЕТ ЖЕН И МУЖЕЙ. ПЬЯНСТВО ПО СУДАМ ВОДИТ, В ТЮРЬМЫ И НА КАТОРГУ В КАНДАЛАХ ГОНИТ. В ТЮРЬМЕ, БОЛЬНИЦЕ, СУМАСШЕДШЕМ ДОМЕ ПЬЯНИЦА – СВОЙ ЧЕЛОВЕК. ТРЕЗВЫЙ И БЛАГОЧЕСТИВЫЙ ЧЕЛОВЕК СЛУЖИТ БОГУ, А ПЬЯНИЦА – ДЬЯВОЛУ.
    ОТ ВИНА ВСЯ БЕДА! В ВИНЕ ЧЕЛОВЕК ГУБИТ ВЕРУ И РАЗУМ, СТЫД И СОВЕСТЬ, СИЛУ И ЗДОРОВЬЕ, СВОЕ БЛАГОПОЛУЧИЕ И СВОЕ СПАСЕНИЕ.
    ЮНОШИ И ДЕТИ! ЗАПОМНИТЕ НАВСЕГДА: ПОГИБЕЛЬ НАЧИНАЕТСЯ ОТ ПЕРВОЙ ВЫПИТОЙ РЮМКИ. ЗАПОМНИТЕ: ПРОКЛЯТ ВСЯКИЙ ЧЕЛОВЕК, СОБЛАЗНЯЮЩИЙ ЧИСТУЮ МОЛОДУЮ ДУШУ НА ПЬЯНСТВО. ТОМУ БЫ ЛУЧШЕ ПОВЕСИТЬ ЖЕРНОВОЙ КАМЕНЬ НА ШЕЮ И ПОТОПИТЬ БЫ ЕГО В ГЛУБИНЕ МОРСКОЙ.
    ЗАПОМНИТЕ! ПЬЯНИЦА ЦАРСТВИЯ БОЖЬЕГО НЕ НАСЛЕДУЕТ.
    ЗАПОМНИТЕ ЭТО ХОРОШЕНЬКО. САМИ НЕ ПЕЙТЕ И ДРУГИМ НЕ ДАВАЙТЕ.
    БОЖЕ МИЛОСТИВЫЙ И МИЛОСЕРДНЫЙ! ОТРЕЗВИ ВСЕХ НАС, ДАЙ НАМ ЖИЗНЬ ТРЕЗВУЮ, ЧИСТУЮ, ПРАВОСЛАВНУЮ.

Братец Иоанн Самарский (Чуриков)


Рецензии