It Served Them Right. Поделом им... на английском

It Served Them Right
To Mr. Danny Aylon,
Deputy, Foreign Minister of Israel

Dear Sir,

I am an ordinary Israeli citizen who has already spent a third of my life in this country.

The sole purpose of this letter is not expressing my political likes and dislikes, but showing my greatest pride as well as respect for your actions as Deputy, Israeli Foreign Minister.

 It is well-known that the word ‘politics’ has a meaning ‘the science of getting use’.

Everyday life is not stable set of a 7-colored rainbow. In fact, it is far deeper and wider, I would rather say, unlimited variety of different, at times, absolutely unmatchable, concepts. Unfortunately, very few are able to realize it distinguishing between the slightest shades of colors.


Therefore, none can forecast the true result of taking a certain step.

There are situations when making a stand towards a neighbor causes him to think twice regarding uttering certain words as per another individual’s (or country's) behavior.

Turkey with her sensitive inside situation as well as her far from being clear politics should refrain from judging any other country.

It goes without saying, however, that he who is really guilty tries to blame the opponent, despite the fact that the latter turns a blind eye on some extremely unpopular actions from the country’s past. But behaving that way the Turkish leadership forgets that it leaves extremely important, though open vulnerable parts of her body.

In this respect, please do not pay too much attention to those laymen whose ‘national interests’ seem to be restricted by a mere human desire to spend a thoughtless and quite inexpensive vacation at a ‘forget-your-wallet-at-home’ resort.

In addition, I can’t help recalling our Prime Minister’s interview to a Russian anchor, where he confessed to the ‘prime minister of more than 7 million of counselors’.

So let them advise and think that that has been a really ‘good piece of advice’.

But I am more than positive: your words have ‘served the Turkish right’ and, thus, brainwashed their decision makers.

Thank you.

I am,

Faithfully yours

Ziv Vinokur, Observer

www.proza.ru/avtor/myface
Поделом им…
Г-ну Дани Аялону
Заместителю Министра Иностранных Дел Государства Израиль

Уважаемый г-н Аялон!

Я являюсь обычным гражданином Государства Израиль, и прожил здесь вот уже треть своей жизни.

Позвольте Вас заверить, что целью этого письма не является выражение моих политических пристрастий, а, скорее, выражение своей личной гордости, также как и уважения к Вам на этом ответственном посту.

Как известно, слово «политика» означает «наука о достижении полезного».

Так же хорошо известно, что жизнь – это, совсем не всегда, семицветная радуга. Порой, это гораздо более широкая и, порой, не совсем, сочетаемая,  «многоплановость» самых разных оттенков.

Поэтому, ни один человек не может предсказать результаты  определенных шагов.

Существует идея, что, даже словесное, противостояние с соседом, может заставить его задуматься и не предпринимать определенные шаги в оценке поведения определенного человека или страны.

В этом плане Турции, с ее не совсем простой внутренней политической обстановкой, наряду с «не очень ясной» политикой, было бы, на мой взгляд, целесообразнее воздержаться от осуждений любой другой страны.

Всем хорошо известен «трюк», когда, заслуживающий обвинения, старается «перевести стрелки» на безвинного… В свою очередь, последний старается не замечать не совсем «благопристойные» поступки другой стороны… C  другой стороны, турецкое руководство оставляет открытым самые открытые места…

Некоторые люди, которые прикрываются фальшивыми лозунгами «национальных» интересов. На самом деле,  они «лоббируют» сомнительные удовольствия «сытно-беззаботного» отдыха в отеле «забудьте кошелек дома».

Я, также, не могу забыть недавнее интервью нашего Премьера телеведущему одного из российских каналов. В нем он сказал, что является «Премьером более чем 7 миллионов советников»…

Пусть они советуют… Но пусть это будут  только хорошие советы.

Но я, более чем уверен, что Ваши слова послужили хорошим уроком  для  тех, кто принимает решения в Турции.
Благодарю за внимание.
 С уважением,
Зиновий – Зив Винокур, Наблюдатель



 

 


Рецензии