Ашыгу катерлi iсiк рак клеткалары орбуiне кедергi

Ашыгу – катерлі ісік жасаушаларынын (рак клеткалары) орбуіне, ары карай улгаюына кедергі жасайды
Сыркат тан жарасы, кайгы жан жарасы. Казактын макал-мателдері

Ашыгудын натижесінде асказан тамакты женіл кортады. Бул тамакты комагайланып артык жеп койган кезде тамаша комектеседі.
Ашыгу – катерлі ісік жасаушаларынын (рак клеткалары) орбуіне, ары карай улгаюына кедергі жасайды. 1932 жылы Нобель силыгынын лауреаты Отто Варбург ауа аз жерде, катерлі ісіктін каркынды дамитынын далелдеген. Ашыгу – агзаны негіздік  ортага айналдырады, денешыныктырумен косамжарлаган кезде оттегі жаксы кабылданады. Тек кана алсіз негіздік орта рН = 7,0 – 7,4 ортада жасаушалар сау болып, толыкканды жумыс жасайды. Егер каннын рН тек кана 0,15 % оссе, оттегін каныктыру 65 % бірден оседі. Сау болу ушін агза унемі негіздік ортанын тепе-тендігін сактауы керек. Буны ашыгу мен тыныс алу жаттыгуынсыз сактау мумкін емес. Апта сайынгы 24...36 сагат ашыгудын, тыныс алу мен жугірудін негізгі биологиялык міндеті – агзадагы алсіз негіздік ортанын тепе-тендігін сактау. Бул катерлі ісіктін алдын алу шарасында оте манызды.  Осылар негіздік ортаны кура отырып, оттегімен тіндерді (ткань) каныктырады, бундай тіндерде катерлі ісік дами алмайды.
Егер де катерлі ісік – рак жайлы айтатын болсак, осы наукастардын алемде коп шогырланган жері біздін еліміз – Казакстанда, себебі тазалык сактамай, олі тамактармен тамактанып не болса соны жеп-ішіп, одан калса жатар алдында неше турлі ауыр тамакты аузымызга тыкпалай береміз. Ол аз болса, атом бомбаларынын сынак аландарынын да салдары алі кунге жалгасуда. Осылардын жане надандыктын салдарынан катерлі ісік – рак пен коксаулык (туберкулез) аурулары біздін елде кен тараган улттык ауруга  айналып кеткені де жасырын жагдай емес.
Осыны біздін еліміздегі атом полигонынан зардан шеккен Карагандыдагы Егіндібулак ауданынын, Шыгыс Казакстандагы: Семей каласында, Жана-Семей, Абай,  Аксуат, Аякоз аудандарынын, Батыс Казакстанда жане уран ондіретін Кызылорда, Шымкент, Павлодар облыстарында т.б. аймактарда туратын кандастарымыздын білуі шарт. Шамасы келсе, букіл казак баласы былапыт тамактануды – ашыгу ілімімен алмастырса нур устіне нур болар еді!
Ашыгу – катерлі ісік – рак ауруларын емдемейді. Ол кызыл кан туйіршіктерінін денгейінін калпына келуіне комектеседі. Егер осы калпына келсе, онда денсаулык та тузеледі де, агзанын озі-ак: катерлі ісік – рак жасаушаларынын козін курта алады.

Ашыгу – радиоактивті элементтерді катты тіндерінізден, суйектерінізден керемет шыгарады
Ашыгу – адамнын корганысын (иммунитет) реттейтін табиги ем. Осынын комегімен артурлі ауруларга карсы туру кабілетімізді арттыра аламыз. Егер біз ауыра калсак, баска себептермен катар, корганыс кабілетіміздін де томендегені.
Біз казір адамнын корганыс кабілетін арттыратын коптеген нарселерді білеміз.  Корганыс кабілетімізді кушейтетін, керек болса тукым куалаушылык касиеттерімізді де озгертетін,  толып жаткан артурлі химиялык дарі-дармектер де бар. Біз осыларды узак уакыт бойы колдана аламыз ба?
Мысалы, казіргі кушті химиялык дарі-дармектерді колданып, жагдайымыздын жаксарганын байкаймыз. Егер де белгілі бір себептермен осыларды іше алмай калсак, баягы «таз калпымызга» кайта тусеміз.
Жиі ауыратын адамдардын корганыс кабілеттері нашар, егерде оларды ашыктырсак – корганыс кабілеттері курт артады. Адамнын буйрегі ауырса немесе бездері шошынса ашыгу созсіз женілдік акеледі. Буны ешкандай да химиялык дарі-дармектермен алмастыру мумкін емес.
Ашыгу – табиги антибиотик. Антибиотиктердін не екенін сіз білесіз бе? Оларды кандай болмасын кабыну агымында (суык тиіу) колданады. Егер біз химиялык антибиотиктерді жиі колданатын болсак, буган тауелді болганда неше турлі жанама жаман асерлерін ала бастаймыз. Кейбір адамдарда аллергия пайда болады. Пенциллинді коп ішкен сыркаттардын осыдан олгендері де белгілі жайт. Стрептомицинді ішкен коптеген сабилер санырау болгандары да акикат. Біздін айтатынымыз – химиялык колдан жасаган антибиотиктерді коп колданбауга тырысыныз.


Рецензии