Айелдер ушiн ашыгудын манызы зор

Айелдер ушін ашыгудын манызы зор
Тамакты тарта жесен сананды ашады, коп жесен уйкы басады.  Ф.Бэкон

  Айелдердін гормондары экстрогенді, пайда болганда тік ішекке лактырылады. Егер де ішегінізді нас басып, шіріген шырыш кабыршак пердесі жауып турса, онда кажетті гормондарды агза сініре алмайды да агзада бейберекеттік басталады. Осынын салдарынан – фиброма, эндометриоз, ерте жане ауыр климакстар туындайды. Егер де фибриоманыздан арылгыныз келсе неден бастау керек? Арине, ішектін тазалыгынан.
Ашыгу – ішек-курлысыныз, дисбактериоз, гастроэзофагит, холецистит (бауыр) ауруларына ем. Емшек бездері, мастопатия, жатыр фибромасы, аденома простатынын алдын алады. Буйрекке, куыкка тас байлануын, тік ішек, котеу (геморрой), аяктын кан тамырларынын кенуін (варикоз), аяктагы тамырларда кан уйып калуынын  себептерін азайтады.
Ашыгу – ішектегі запыранды алып шыгу аркылы холестериннін бауырга баруын камтамасыз етіп, кан тамырларында как болып шогіп калмауын реттейді. Ашыгу – ішектін бетіндегі тутіктердін арасындагы шогіп, бітеліп калган шырышты, кокыр-сокырды, манканы тіптен жумсак тазалайды.
Егер сіздін асказанынызда не ішегінізде жара болса, ашыгыныз. Жараныз тамак бармаганнан кейін озінен-озі тартылып жазылып кетеді. Коптеген адамдардын жагдайы ашыгып тазалана бастаганда-ак: жалпы жагдайы мен кейбір мушелерінін жумыс жасауы жаксара бастайды.

Бала таппайтын бедеу келіншектін бала табуы
Біздін бакытымыздын оннан тогызы денсаулыгымызга байланысты. А.Шопенгауэр

 Осыны баяндаушы Шыгыс Казакстан облысы, Уржар ауданынын Акжар ауылынын тургыны Мухаметкарімкызы Амангайша. Амангайша 1963 жылы дуниеге келген. 1976 жылы созылмалы буйрек ісігі (глаумеронефит) деген аныктама койылды, ал 1980 жылы бедеулік белгісі (бала котермеу каупі) аныкталды.
«Арада 11 жыл откенде мен оздігімнен журу былай турсын, біреудін суйемелдеуінсіз орнымнан тура алмайтын халге жеттім. Дарігерлер мен баксы-балгерлерден умітімді узген сон Поль С Брэгтін «Ашыгу кереметі» мен Малаховтын кітаптарын ыждагаттылыкпен ден койып оки бастадым. Озім бір тауліктен бастап, біртіндеп 10 таулікке дейін ашыгып, агзамды артык тамак пен улардан тазалай бастадым. Ашыгудын адам агзасына тазалык пен женілдік акелетініне козім жетті. Осы сатте казак макалы: «Катыксыз кара суда да касиет бар» – деген созінде терен ман бар екенін тусіндім. Ашыгу барысында кайнаган таза су гана іштім. Корыта айтканда ашыгу аркылы оз ауруларымнан кулан таза жазылып, сау саламат калпыма келіп улкен жетістікке жеттім.
Менін жеткен жетістігім: 1992 жылы жукті болып, 1993 жылдын тамыз айында «Кудайдын куатымен, Алланын арнауымен» оздігімнен босанып колакпандай Арман атты ул тауып алдым, осы менін басымнан откен жагдай мен ушін де, туыстарым мен жора жолдастарым ушін де бір керемет гажайып болды. Казір куаттымын, шаршамаймын, оз калауым бойынша бір адамдай жумыс істеп, улымыз екеуміз бакытты, шат-шадманды омір суріп жатырмыз».

Арыктыктын котерем болган келіншектін толып калпына келуі
Адемілік – азат жаннын жане мыкты денсаулыктын жемісі. Л.Шеффер

Ол алсіз шала болып  туды. Туганда салмагы 2 килограммга толмады десем кателеспеймін. Менін жубайымды кішкентай кунінен бастап шешесі мол молшерде сут, кілегей,  еттін тур-турін, картофель, куріш, самса жане т.б. озінін пікірінше салмак косатын тагамдарды жегізді. Жылдар отті, Рахпар екеуміз косылдык, екі саби омірге келді, жаман тургамыз жок. Мен колхозда бас маман, ол мугалім болды. Біракта жылдар оте келе осы тагамдарды коп жеген сайын шибійіп, алсіреп аурушан бола берді. Кей кезде алсірейтіні соншалык, тосектен тура алмайтын. Осы кезеннін озінде де салмак косатын мазірде отырды.
Озім катты ауырып ашыгу аркылы денсаулыгымды тузеп алдым. Рахпар мектепте сабак берді, куп-ку, жінішке, арык жане оте алсіз еді. Сабак беріп келгеннен кейін, мурттай ушып тосектен турмайтын.
  Рахпарга озімнін багдарламамды айтып, комегімді усындым. Ол табиги омір суру натижесінде менімен болган озгерісті аса гажап санап, менімен келісті. Алгашкы узак 21 таулік ашыканнан кейін шашымнын агаргандары жойылып кап-кара болып, озім жасарып шыга келдім.  Мен оган, агзага физиологиялык демалыс беру жане ас корту жуйесін жаналау ушін дуркін-дуркін ашыгу адісін колдану керектігін тусіндірдім. Тазалау – акуызды (белокты) коп молшерде сініруге кажет асказан солін кобейтеді, тек кана акуыздын сінірілуі жаксармайды, ашыгудын натижесінде букіл ас корту жуйесі жаналанып, жумысын жаксартады. Омірдін мані болып табылатын зат алмасу агымы, жасаушадагы химиялык озгерістер, олген заттын орнын жана зат басуы, натижесінде омір суруге кажет куат шыгарылуы, осылардын барі де ашыканнан кейін тіпті тамаша журе бастайды.
 Тамактын тірі затка айланып, сонан сон куатка айналуы, ашыканнан кейін ет талшыктарынын молайуына, улгайып кобеюіне акеледі. Ашыгу – агзанын белокты, майды, коміртектерді, кантты, минералдарды, витаминдерді жане т.б. агзанын жаксы жумыс істеу ушін керекті заттарын сініруіне комектеседі.
Рахпар таза сумен толык жеті кундік ашыгуды бастады. Ол табигаттын онын агзасын тазалайтынына жане ас корту жуйесінін тазалануы оган жана дене беретініне шубасіз сенді. Алгашкы жеті кунде біраз салмагын жогалтты, бірак ашыгуды аяктаганнан кейін табеті керемет ашылды. Апталык физиологиялык демалыс оган танкаларлык натижелер акелді. Ол озін абден жалыктырган майлы тамак пен еттін орнына, казіргі жеген тамактарына дан разы болып, тамак жеуге омірінде бірінші рет куанганын айтты. Онын тамагынын курамынын 50 пайызы шикі коконістерден, кунбагыстын данінен жане жемістерден болды. Косымша кайнатылган коконістер, борттірілген бидай, жангактар т.б тамактарга кошті. Бірінші ашыгудан кейін, 3 аптадан сон келесі 10 тауліктік ашыгуды тагайындадым. Бул онын жана омірінін басталуы еді. Ол тола бастады. Менін арыктыктан котерем болган жубайым адемі, айелге айланды. Денесінін арбір мушесі жанадан кайта жасалгандай корінді. Беті шырайланып, нурланып, козінде сабилерге гана тан ушкын пайда болды. Біздін бауырларымыз, достарымыз, коршілеріміз Рахпардын булай озгеруіне тан калды.  Менін жубайым, озінін адемілігі мен сулулыгын узак  жылдар бойы алі кунге дейін озгеріссіз сактауда.
    Мен оган таза ауада, кун саулесінде жиі болып туруды жане 20 минуттык тыныс алу гимнастикасын жасауды уйреттім. Содан кейін ет, олі тамактарды жеуді мулдем койды, казіргі тамак мазірі коконістер мен жемістер гана (вегетарианец). Осы багдарламаны шешелерінен коріп біздін екі кызымыз да осы багдарламаны устанады, кіші кызымыз зообпен ауыратын, ауруы озінен-озі жогалып кетті. Казір Кудайга шукір, екі кызымыздан немерелеріміз бар, барінін  ден саулыктары жаксы. Осылай жазылып алганнан кейін Рахпар мамандыгын тастап «Тянь – Ши» коорпорациясында Тибет медицинасымен шугылдана бастады. Талай адамдардын алгысын, батасын алып жур. Аптасына міндетті турде 36 сагат ашыгады, ара-тура 3 таулік ашыгуды да устайды. Жасы 58-ге келсе де шаршамайды, куатты, коніл куйі котерінкі, елдін денсаулыгынын жазылуына септігін тигізіп жургеніне аса куанышты.



Рецензии