Нелiктен ыстык суга бал мен лимон коcамын

Неліктен таза кайнаган ыстык суга бал мен лимон косып ішемін
70. Сенін (Пайгамбарымыз Мухаммед с.г.с.-га арнап айтылган соз) Жаратушын араларга рухани куш берді; «Адамдар мекендейтін манындагы тауларга, агаштарга оз уяларынды салындар: 71. Оздеріннін Жаратушыларыннын ынгайлы жолымен ушындар, ар турлі жемістермен тамактанындар!». Олардын асказандарынан турлі-тусті суйык шыгады: адамдардын  дертінін емі осы: бул ойлы пенделерге Алла тагаланын ишарасы.
КОРАНЬ. Перевод сь арабского языка. Г. С. Саблукова. Третье изданіе. Казань. Центральная Типографія. 1907 г. Глава (16) пчелы, стр. 501, стихъ 70, 71. (аударган Асет Мукашбеков)

Менін алдындагы бір узак ашыгуымда улкен даретім 23 тауліктен кейін бірак келді, ішім катып калды, онда тек таза суык сумен гана ашыкканмын. Біздін ашыгуымыздагы басты максатымыз: ішектегі, окпедегі, оттегі, бауырдагы, буйректегі т.б. мушелердегі тастан, удан, кір-кокыстан арылу гой. Казір бал  мен лимон коскан ыстык судын аркасында, бурын бір ай журетін жолымды, казір екі аптада журіп отемін. Осы бал, лимон коскан ыстык судын асерінен улкен даретім не кунде, не кун аралатып келіп ішегім т.б мушелерім толыктай тазаланып, кокыстар мен калдыктарды бал ерітіп, ыстык су жуып, жарты гасырдан астам  катып, шогіп калган жуындыларды далага тогуде, менін тапкан саумалым казір осы боп тур. Карны ашып шыдамайтын адамдарга берер кенесім, бал бір жагы корек, екінші жагы ем, бул Куранда да жазылган. Ал лимондагы С витамині (аскорбин кышкылы) адамга куат береді.
Бул менін ашыгу іліміне коскан улкен жаналыгым деп білемін. Жане осынын жауабын касиетті Куран кітабынан таптым. Менін тандік, жандык, руханилык тазаланып жатканымды Жаратушы колдап, осы 1907 жылы Саблукованын Казан каласында басылган Кураннын орысша аудармасынын 501 бетіндегі «Аралар» суресінін 70 – 71 аяттарын маган ашты ма деп ойлаймын.
Мен неліктен таза кайнаган ыстык суга бал мен лимон косып ішетінімнін ман жайына токтала кетейін. Таза су: бул аш – екі – о. Осы формуланын білдіретіні, судын курамында сутегінін екі, оттегінін бір болігі бар. Егер жауын немесе кардын суын ішсен, онын курамында минералдарды заттар жок, осы жане буланган су (дистилированный) минералдардан 100 пайыз таза. Буларды жумсак су дейді. Катты суда минералдар коп, шашынды осы сумен жусан катып калады, терілерін кеберсіп кетеді, ал жумсак сумен жусан керісінше. Куранда айтылгандай аралардын асказандарынан шыккан турлі, тусті суйык – «адамдардын дертінін емі осы». Бул ойлы пенделерге Алла тагаланын ишарасы.
Менін таза кайнаган ыстык суга бал мен лимон косып ішуімнін мані осында жатыр. Ыстык су мен бал адамнын ішінде толып жаткан калдыктардын еріткіші. Егер суык таза су іше берсен ішін катып калуы мумкін. Менін оз басымда, алдынгы ашыгуларымнын бірінде осындай жагдай болган. Балдын тагы бір касиеті буйрегіндегі, бауырындагы, отіндегі тастарды ыстык сумен косып ішкенде ерітіп жібереді, не агзадан куып шыгады. Тастар улкен даретін аркылы шыгады. Сондай-ак, кан тамырларыннын ішіндегі осіп кеткен арам еттерден де тазалайды. Адам тамак ішпеген уакытта, агзанын ен бірінші корегі тузды жеу, сонан сон окпедегі, бас, кулак куыстарындагы манка мен шырышты, кулыкты біртіндеп кан тамырында бітеліп турып калган минералдар, бауыр, буйрек, оттегі тастармен коректеніп, сонынан кан тамырында осіп кеткен олі етке тиседі. Ашыгу барысында, агза остіп озін-озі тазалай бастайды, ашыгудын ман жайы мен купиясы да осында жатыр. Менін неге узак ашыгуга баратыным окырмандарга енді тусінікті болган шыгар деймін. Егер де узак ашыгуга шыдамасаныз аптасына узбей 24...36 сагаттык ашыгу мен анда санда 3...7 таулік ашыгуда жаксы натиже береді. Ашыккан сайын женілдей бересін, озінді куннен кунге жаксы сезініп, омірге деген кулшынысын арта туседі. Егер сынгырлаган денсаулыкка, шат шадыман омірге, узак гумырга колынды жеткізгін келсе жиі-жиі ашык, кайта-кайта кайталап толык тазарганынша тагы ашык, білмейтін кокірегі сокыр надандардын создерін тындама, біреу ушін біреу тамак ішпейді, омір сурмейді!
Ескерту: Сусамыр – кант диабетімен ауырсаныз ыстык суга бал коспай ішініз. Кан курамындагы кант молшері котеріліп кетеді. Тек таза ыстык су гана ішініз!
Менін озімнін осы 10 жыл ашыгудагы тажірибемнін туйіні: Біз куатты тамак ішкеннін аркасында оте шыдамды халыкпыз, осыган куресіп журген палуандарымыз бен боксерларымыз далел. Баска халыкты білмеймін, біздін казекен узак ашыгуды ойнап откізеді, біздін агзамыз осыган дайын. Айт-айтпаныз, біз алі кунге дейін, асіресе ауылды жерлерде, табигаттан кол узе койган жокпыз, етене жакын, табигаттын тол баласы сияктымыз. Осыны Жаратушынын біздін ултымызга берген сиы деп, мапелей, кастерлей, аялап сактай білуіміз: біздін адамдык та, азаматтык та парызымыз, борышымыз, міндетіміз. Алла Тагала осындай кен байтак даланы, аскар тауларды, орман-колдерді, асты-усті казына байлыкты біздін ултка тегін бермеген, бунда бір тылсым зандылык бар. Біз Жаратушынын шарапаты тиіп, Алланын нуры жауган халыкпыз!

Клизма койган дурыс па?
Дене жумыстарынын жалпы адісін менгергенде гана... сол адістерді біздін барлык арекеттерімізге колдана білгенде гана дене тарбиесінін болуы мумкін. П.Ф.Лесгафт

Коптеген емшілер мен дарігерлер бас салып клизма койып жатады, ал менін оз басым осы 10 жылдык жеке ашыгу тажірибемде клизманы койып корген пенде емеспін, кан улануым, оздігімнен улануым ашыккан кезде мулдем болмайды, осынын себебі неде?
 Толыктай жауап берейін, менін жауабым кейбір дарігер мен емшілердін наразылыгын тудыруы да мумкін, біракта «казаншынын оз еркі кайдан кулак шыгарса» демеуші емес пе еді, ал тынданыз.
  3...10 таулік ашыккан адамдарды, кобінесе ішегінін жумыс істеуі аландатады. Шегелеп айтайык: бул жонінен мазасызданбауынызга болады. Ашыгу аякталганнан кейін ішек озінін калыпты жумысын жалгастыра береді. Біз ашыгу кезенінде койылатын клизмага, іш босатуга сенбейміз. Клизма: табигатка карама-кайшы, табигатты зорлаудын кандай туріне болмасын сенбейміз, карсымыз. Осынын іш откізетін дарілерге де катысы бар. Ішектін озінін санитарлык жане залалсыздандыратын куралы бар, ішекте калган тамак, ашыгу аякталганша бейтараптандырылады. Табигаттын табиги жумыс жасауына богет жасамасак, онын шыгару жуйесінде мін жок.

Саналы адам кунделікті тамагын емес акикатты іздейді. Егін шаруашылыгы: біракта осымен шугылданып ашаршылыкка ушырауын мумкін, ал білімде бар байлык тыгылып жатыр. Саналы адамды кедейшілігі емес, акикатты таба алмаганы мазалайды. Кун-Фу-Цзы


Рецензии