Суы тиiу мен тымауга карсы курес

Суыќ тиіу мен тымауѓа ќарсы курес
Тымау тигенде адамѓа омір суру ќиын. Егер осы жаѓдайѓа тап болсаныз табиѓатты кінєламаныз. Мєселе аяѓыныздан суыќ откенде, тонѓанда, суыќ тигенде емес. Суыќ тиіудін наќ аќиќаты – жазылуѓа бет бурѓан жайсыздыќ. Себеп ішкі тазалыќтын болмауында. Ќалдыќтар мен улы заттар оте кобейгенде, аѓза тумаудын комегімен озінен аластатады, жазылуѓа бет бурады. Осыны вирустын єсері немесе ауру деменіз. Осы кезде, омірлік куштер сізге жумыс жасап жатыр. Егер сіз табиѓатпен одаќ болсаныз, онда тазалануына комектесесіз. Тазалау аѓымына богет жасайтын єрекет істеменіз. Сізден жалѓыз талап етілетіні – ашыѓыныз!
Табиѓат не істеу керек екенін жаќсы біледі. Сізге ќалатын бір-аќ нєрсе, жылы тосекте жату. Барлыќ тамаќтан бас тартыныз, жемістен де, шырынынан да. Анда-санда аз ѓана бал ќосылѓан не лимон шырыны ќосылѓан ыстыќ таза су ѓана ішініз! Жататын жерініздін ауасы таза болуын ќадаѓаланыз, оќыманыз, теледидар корменіз, радио тындаманыз. Тек уйыќтап демалыныз. 
Туыстарыныз, достарынызбен єнгімелесем деп ќуатынызды жоѓалтпаныз. ¤зінізді ќоршаѓан ортадан боліп тастаныз.
Тазалану жайсыздыѓында ќанша ашыѓуѓа тиіссіз? Мундай жайсыздыќтар жылдын єр мезгілінде бола береді, єсіресе суыќ кездерде. Аяќтан турып кетуге кобінесе 3 тєулік жетеді, кей кездерде апта немесе 10 тєулік керек болады. Тєулік туралы мазасызданбаныз, тазалану жайсыздыѓынан кейін тєуір болѓанынызды озініз байќайсыз.
 Копшілік адамдарѓа осы єдіс ќарапайым сияќты корінеді. Оларды ќорќыныш билеп, емделу ушін єйтеуір бірдеме істеулері керек. Тіпті табиѓаттын, сіздін аѓзанызды тазалауы созылып кетсе де, урейге бой алдырманыз. Єрбір адам озінін денсаулыѓын тусінген сайын ыждаѓатты бола беруі керек. Ол озінін денсаулыѓын оте жоѓарѓы денгейге жеткізуі керек, осынын басќа ілімдермен салыстырѓанда манызы зор. Єрбір адам озінін мінез ќулќынын ќалыптастырушысы, оз коніл куйі мен денсаулыѓынын саќтаушысы.
Табиѓат адамды жаратќанда, озінін денсаулыѓынын кушін орынды пайдалану ушін, танќаларлыќ сана, ерекше ќабілет берген. Ашыѓу – табиѓи денсаулыќќа жетелейтін жолдардын біреуі ѓана. Табиѓат бізге ќарапайым тазалау ќуралын берді. Біз табиѓатпен одаќтасып, озіміздін омірімізді табиѓаттын булжымайтын зандарымен уйлестіруіміз ќажет. Тек табиѓатпен бірігіп омір суру арќылы ѓана, тєніміздін, аќылымыздын, рухымыздын жоѓары денгейге жету мумкіншілігін арттыра аламыз. Денсаулыќќа тоте жол жоќ. Табиѓат, озімізге тиесілі жумысты атќаруымызды есепке алады. Біз ашыќќан кезде осы жумыстарды атќарамыз. Біз озіміздін єдеттерімізді, омірімізді табиѓат зандарына уйлестірмейінше, табиѓат ѓажайыптарын байќатпайды.

Табиѓатќа сенініз
Біздін аќиќат сеніміміз бойынша, бір де бір адамнын басќа адамды емдеуге ќуќысы жоќ, себебі бул табиѓаттын ісі.
Ашыѓу мен табиѓи тамаќтарды, табиѓи єдеттерді ќолданудын арќасында, єрбір адам озінін омірін сау, салауатты ќыла алады. Тазалану – аѓзанын озі ѓана орындай алатын ішкі биологиялыќ міндет, ашыѓу арќылы осы жумыстарды жандандырасыз. 
Табиѓат унемі сізді неѓурлым сау, оміршен болуѓа итермелейді, сондыќтан озін-озі тазалау кезінде болатын келенсіздікте не істеу керектігін озі біледі. Табиѓаттын жетегіне журініз, сізді еш уаќытта орта жолѓа тастамайды. Ашыѓу – аса керемет комекші. Ашыѓу мезгілсіз ќартайтпайды.

Айна ешќашан да алдамайды
Айнанын алдына келіп озінізге ќараныз. ¤з келбетінізге ризасыз ба? Ќартайып мыж-мыжыныз шыѓып турѓан жоќ па? Бетінізді єжім басып кеткен жоќ па? Мойныныз ќылќиып турѓан жоќ па? Жанарыныз олеусіреп тур ма? Сурќыныз ќашып тур ма? ¤з коркініз туралы не айтасыз? Жас корінесіз бе? Єлде кєрі ме? Бул сураќтарѓа шынуайттап келсек озініз ѓана жауап бере аласыз. ¤зінізден басќа адам, осы туралы дурыс торелік айта алмайды.
Ќазір озінізді ќалай сезінесіз? Куш ќуатќа толысыз ба, єлде ауру – сырќаудан зардап шегіп журсіз бе? Буындарыныздын ќимыл ќозѓалысы туралы не айтар едініз? Енкейсеніз ауыра ма? Тунде ќалай уйыќтадыныз? Оянѓанда конілді сергек турдыныз ба, єлде туні бойы донбекшіп шаршап турдыныз ба? Тєбетініз ќалай? Тамаќтан лєззєт аласыз ба? Тамаќтанудан кейін ауырсынбайсыз ба? Шыѓару жуйеніз ќалыпты ма? Осынын бєрін жиып ќойѓанда, бугін баќыттысыз ба? Кеше? Єлсізсіз бе, єлде тынсыз ба? Ќарттыќтын жаќындап, санаулы кунініз ќалѓанын сезесіз бе? «Жасым келген сайын, озімді жас сезінемін» – деп айта аласыз ба? Немесе керісінше: «жасым улѓайѓан сайын, куннен-кунге томендеп барамын» – деп. Сіз озініздін жасынызѓа ќарамай, жайсан жас, денініз сау ќалпын ќалайтынынызга, біз кєміл сенеміз. Сіздін мына созді де жаратпайтынынызды да білеміз: «Мына байѓус мезгілсіз ќартайып кетіпті»  деген. Ашыѓу сіз ушін бєрін жасайды. Осы табиѓат ѓажайыбы мезгілсіз ќартаюдан саќтайды. Дуние жузінін ѓалымдары дєлелдеген, ашыѓу – мєнгілік жастыќќа жетелейтін сиќырлы кілт.
Ѓалымдар узаќ жылдар бойы теніз шошќасы мен аќ тышќандарѓа тєжрибе жургізіп мына жаѓдайды аныќтапты. Олар лаборатория жаѓдайында осы жануарларды ашыќтырып, аралыѓында табиѓи тамаќпен ќоректендіріпті. Ен кереметі, осы жануарлардын жасаруы! Бул асыра айтќандыќ болып корінуі мумкін. Біраќ ѓалымдардын маќсаты біреу-аќ, нєтиже алу болды. Нєтиже шындыќты айтты.
Ашыѓу: уаќытты ќарама-ќарсы баѓытќа бурып, адам 
аѓзасында керемет ѓажайып озгерістер жасайды. Біз мезгілсіз ќартайѓан жєне ашыѓу арќылы жасарѓан коптеген адамдарды кордік.

Саналы адам – азат арі мунсыз, санасыз адам – омірден туніліп, уайым-кайгыга салынып кетеді. Кун-Фу-Цзы

28 желтоксан, дуйсенбі. Ашыгуымнын 17-ші таулігі
Салмагым 85,1 кг. Бір таулікте 1,5 кг тусті.
Кан курамымдагы кант 59. Оте жаксы.
Сол колымнын кан кысымы 130/ 90. Тамыр 1 мин согысы 69.
Он колымнын кан кысымы 116/88. Тамыр 1 мин согысы 73.

Кеше далада коп журіп, шаршап келіп кешкі 7-ден аса жатып калдым. Тангы 3-те турдым. Уйкым канып озімді сергек тын калыпта сезінемін. 3 таулік отті алі су ішкен жокпын, бугін 4-ші таулік. Шолдеу сезімі енді гана біліне бастады. Турганнан кейін дене жаттыгуларын жасап, жумыска кірістім. Жумысты ерекше шабытпен, суйіспеншілікпен, кумарлыкпен, жігермен істеудемін. Кундіз біраз журіп серуендеп жане 3 сагаттай тындармандарга парапсихологиядан лекция окып кайттым. Озімді куні бойы жаксы сезіндім, бірак кешке карай шолдеп кеттім. Бір кызыгы 4 таулік бойы су ішпесем де, кіші даретім калыпты турде келіп турды. Кіші даретімнін турі бурынгыдай кып-кызыл коймалжын емес, молдір туске енді. Екі буйрегім кіші дарет аркылы талай уларды далага шыгарып тастаган сиякты. Себебі, озімді оте жаксы арі женіл сезіне бастадым. Канша журсем де шаршамаймын, журе бергім келеді.

Кешкі сагат 7-де олшегендегі корсеткіштерім:
Салмагым 83,8г. Жарты таулікте 1,3кг тусті.
Кан курамымдагы кант 67. Оте жаксы.
Сол колымнын кан кысымы 153/ 94. Тамыр 1 мин согысы 68.

Бугін кешкі сагат 7-де: 4 таулік кургак ашыгудан кейін 1,5 л ыстык суга бал мен лимон косып іштім. Ыстык суга араластыра отырып, ягни ыстык судан кейін 1,5 л «Тандем» сусынын іштім. Жалпы ішкен суйыгым 3 л. Осыган орай салмагым да бірден 2,8 кг артты, ягни 86, 6 болды. Бірер сагат отпей ішім суша сарылдап отті. Ішімнен тагы да кап-кара кокыстар шыкты. Тан каламын, адамнын ішегінде осыншама кокыстар болады екен-ау! Баска біреу айтса сенбес едім!


Рецензии