Омiр kуаныш болуы керек

¤мір ќуаныш болуы керек
Бугінгі кунде бізде коптегн созылмалы маскунемдер мен дєрі бєнгішілерінін бары танќаларлыќ емес пе? ¤мір суру озінді ќуанышты, тірі сезіну екенін умытып кеттік. Байсалды омір суру – біздін ќоѓамда аз ѓана адамдардын баќыты. Ќазіргі омір – асыѓу, аптыѓу, таѓы асыѓу. Біз ќайда асыѓамыз? Емханаѓа ма, єлде молаѓа ма?
Мамыражайлыќќа, демалуѓа, уйыќтауѓа ќабілетті болу ушін, єр кунінде – демалуѓа, коніл котеруге, дене шыныќтыруѓа жєне жаќсы уйќыѓа уаќыт ќалатындай ќылып жоспарлауыныз керек. Егер сіз тамаќќа тойып алѓаннан кейін, таза ауада жаттыѓу немесе 
Бау-баќшанызда жумыс жасамай, не 3 шаќырым журіп ќайтпасаныз рахаттанып уйыќтай алмайсыз. Уй жумыстары жєне кунделікті оз шауаларыыныз денеге коп куш тусіреді деп ойламаймыз. Таза ауада жумыс істеу, ќыдыру, жугіру ќажетті нєрселер. Сіз оз дененізді табиѓи тамаќпен, таза сумен, таза ауамен, кун шуаѓымен ќуантуыныз керек.

¤зініздегі табиѓатќа сезімталдыѓынызды дамыта берініз
Осы кітаптын негізгі ойы, сізді неѓурлым табиѓи омір суруге шаќыру. Тамаќтануда, демалѓанда, уйыќтаѓанда жєне омірдін ќарапайым єдеттерінде табиѓатќа неѓурлым жаќын болуѓа тырысыныз. Табиѓаттын ќалауы бойынша омір суре бастаныз, сіз шексіздіктін бір болшегісіз. Таѓдырынызды табиѓаттын ќолына тапсырыныз, оѓан сенініз. Егер сіз ќала турѓыны болсаныз, ќаланын сыртына немесе озен, кол, теніз жаѓасына барып наќтылы демалыныз, мамыражай ќалыпќа тусіп, озінізді тєртіпке келтірініз.
Сізге мына ережелерді басшылыќќа алуынызды нусќаймыз. Бірінші – баќытты болу, денініздін сау болуы тікелей озінізге ѓана байланысты. Егер оз аѓзанызѓа ќуат жинайтын уаќтылы демалыс бермесеніз, сіздін аѓзаныз сау болмайды. Екінші – сіз оз аѓзанызѓа машинаѓа ќараѓандай, ќамќорлыќпен муќият ќарап отыруыныз керек. ‡шіншіден – жасымыз улѓайѓан сайын, табиѓатќа жаќындаѓаннын устіне жаќындай тусуіміз керек. Ќоздыратын іс-єрекеттердін орнына, тыныштыќ пен бейбітшілікке умтылуымыз керек. Ќарапайым да таза омір суре, сіз сєби сияќты сау боласыз.

Омір, дуние дегенін,
Агып жаткан су екен.
Жаксы – жаман коргенін,
Ойлай берсен, у екен. Абай

7 кантар, бейсенбі 2010 жыл. Ашыгуымнын 27-ші таулігі
Салмагым 87,8 кг. Салмагымда онша коп озгеріс жок.
Кан курамымдагы кант 100. Тамаша корсеткіш.
Сол колымнын кан кысымы 135/100. Тамыр 1 мин согысы 63.

Танертен 4-тте озімді керемет жаксы сезініп ояндым. Кіші даретімнін турі молдір таза. Бурынгыдай буйрегім ауырмайды. ¤зімді жургенде бейне бір ушып жургендей сезінемін, котерінкі конілмен ан айткым келеді. Бурынгы киімдерімнін барі біреудін иыгынан сыпырып алгандай колпылдап бос калды. Кисем бакша кузететін агаш каракшыга жауып койган киім сиякты желп-желп етеді. Бурын 56 размер киуші едім, казір 50-ші размер шап-шак жараса кетті. Ашыгуымнын 27-ші таулігінде, ашыкканнан бері 8,6 кг майдан жане 6 размер дене пішінімнен айрылдым.
Тангы 6-да ыстык суга бал, лимон косып «Тан» сусынын араластырып 2 литр сусын іштім. Біраздан кейін ішім отті. Ішімнен кап-кара су аралас жапырактар шыкты. Бул дегенініз асказан туктірінін, ішектін кыртыс-кыртыстарына жабысып турган калдыктар жане кан тамырларынын кабыргасына катып калган холестерин. Кешеден бері ішек-курлысым, асказаным, кан тамырларым, бауырым толыктай тазалан бастаганынын белгісі деп білемін.


Рецензии