Адам агзасы жеке жасаушалардын клеткалардын жиынты

Адам аѓзасы – жеке жасаушалардын (клеткалардын) жиынтыѓы ѓана
Адам ушін денсаулыктан артык багалы зат жок. А.А.Семашко

Басќа ештене емес. Егер сіз дурыс тамаќтансаныз, ішіп жеген тамагыныз, асыныз осу мен ќозѓалыстын сурамын толыќтай ќамтамасыз етсе, онда жасаушаларыныз 120 жыл, не одан да коп омір суруінізге мумкіндік береді. Адам ќай уаќытта озінін аѓзасымен санаспайды, сасыќ – лас ауамен тыныс алады, онда онын жасаушалары да осыѓан сєйкес єрекет істейді, адам не ауруханаѓа, не зиратќа кетеді. ¤зінін тамаѓын ластап, онын ќурамына улы химикаттар ќосса аѓзасындаѓы жасаушаларѓа созсіз зиян келтіреді, бундайѓа бейімделмеген ол, оз ќызметін нашар атќара бастайды. Жасанды ќоспаларѓа толы аѓза ќалай жаќсы жумыс істейді? Жалѓыз берер кенесіміз, химиялыќ онделген тамаќты емес, мумкіндігінше табиѓи тамаќтармен тамаќтаныныз! Сатып алѓан кезде жарнамасын муќият оќыныз! Дукеннен алатын таѓамдарыныздын толыќтай сараптамасын (сертификат) аныќтап, ондіретін кєсіпорынѓа дейін сурау салыныз.
24 пен 36 саѓат ашыѓу кезенінде коптеген саудалыќ улардан ќутыласыз. Таза емес екенін сезсеніз, онда 7...10 кун толыќ ашыѓып, толыќтай тазаланыныз. Таѓамынызда ќанша улы заттар болѓанына озініз шошисыз. Білініз, алыпсатар мен сатушы сіздін денсаулыѓыныз бен омірінізге пысќырып та ќарамайды, керісінше: «олмесен, оме ќап» – дейді.

Карганын гасырлап жасайтындагы купиясы
  Тагдырдын жарлыгын бiлесiздер – озгерiлмейдi. Дуние бiркалыпты турмайды, адамнын куаты, гумыры  бiр калыпты турмайды. Арбiр макулыкка Кудай тагала бiркалыпты турмакты берген жок. Абай

Мен озім саналы омірімді табигатпен біте кайнасып жаткан жапан далада агроном болып откіздім. Біз жакта кунбагысты аса коп молшерде осіретіндіктен, карга дегенініз жыртылып айырылады. Кустардын ішіндегі ен акылдысы осы карга болар деген кортындыга келдім. Кулыгына найза бойламайды. Ен гажабы жаздын шілінгір шілде айында озен жагалай конып ауыздарын ашып отырады, онын себебі, озен суынын ылгалымен дем алып шолін осылайша басады, бірак 40 кун бойы нар сызбайды. Оздерін-оздері осылай тазалайды. Карганын гасырлап жасайтындагы купиясы да осында бугып жатканына оз басым шек келтіре алмаймын.
Озім далада жургенде ауа райына, осімдіктерге, дала кустарына, олардын мінез-кулыктарына жіті коніл боліп, ерекшеліктерін еске сактап журетінмін. Озімше осылардан кортынды шыгарып, табигатпен керемет уйлесімділік жасап жаткандарына тан калатынмын! Табигаттын тангажайып кушіне табынатынмын, оз жумысымнын барысын табигаттын жолына киюластыруга тырысатынмын, натижесі жаман болган жок.

Жаска жетпей картайган, жаксы денсаулыкты жоюга нактылы себептер емес, кобінесе озіміз кіналіміз. Бізге денсаулыкты, куш-куатты, бет-ажарды, сергектікті абден картайганга дейін сактау киын емес. М.М.Громов

17 кантар, жексенбі 2010 жыл. Ашыгуымнын 37-ші таулігі
Салмагым 86,4 кг. Сусынды коп ішкендіктен бір калыпта тур.
Кан курамымдагы кант 159. Оте жогары калыпта.
Сол колымнын кан кысымы 161/106. Тамыр 1 мин согысы 73.
Он колымнын кан кысымы 156/104. Тамыр 1 мин согысы 69.

Танертен 4-те турып жумыска кірістім. Озімді жаксы сезінемін.
Мен озімнін ашыгу багдарламамнын натижесінде, санамнын ішкі уйлесімінін аркасында, озімді камсыз, сабырлы жане озіммен де, алеммен де уйлесімді екенімді сезіндім. Сіз оз танінізді, назік денелерінізді,  рухынызды, жанынызды тазалап, аскактап барып, данышпан ойлы тулгага айланасыз. Есте сактау кабілетініз устаранын жузіндей откір болады. Сіз, талай жыл бурын болган окигаларды, адамнын есімдерін, жерді барін еске тусіресіз. Сіздін оз бетінізше білім уйренуге деген кабілетініз арта туседі.


Рецензии