Дала жырткышы, уй хайуандары неге ауырмайды?

Дала жырткышы, уй хайуандары неге ауырмайды?
 Етпен коректенетін жырткыш жане етпен коректенетін уй хайуандарынын ішектері салыстырмалы турде кыска болады оз денесінен уш есе узын, ал шоппен коректенетін жануарлардікі алты есе узын болады.  Ішектерінін кыска болу себепті жырткыштар оздеріндегі шіріп, бузылган тамак калдыктарын уга айландырмай уактылы шыгарып тастайды. Адам, шоппен коректенетін жануарлардікі сиякты ішектері узын болгандыктан, ол ауыр тамак жегенде агзасында улы заттар пайда болып, буйректін жумысына куш тусіп, артурлі сыркаттардын дамуына жол ашылады.
Есінізде болсын! Адамнын ішегі озінін бойынан 6 есе узын, ал жырткыш хайуанаттардын ішектері 3 есе, сондыктан олар уланбайды, жеген тамактарын колма-кол далага шыгарып тастагандыктан кіру мен шыгу унемі тепе-тендікте болады. Ал адам баласынын кейбіреулерінін улкен дареті тауліктеп не апталап денесінен шыкпайды, енді ол уланбаганда кім уланады! Ол ауырмаганда кім ауырады?!  Есінізде болсын! Тамак ішкеннен кейін артык калдыктар 2 сагаттын аралыгында улкен даретпен сыртка шыгарылып тасталуы керек. Сол кезде Сіз ауырмайтын, солмайтын, картаюды білмейтін сынгырлаган денсаулыкпен марапатталасыз! Себебі, сіз уланып улгермейсіз. Барлык аурулардын себебі – кан улануда!
Даналыкпен арі акылмен омір суре, озінізді согіп сынайтындардын созін каперінізге  алманыз. Жаратушымен жане табигатпен онашада болыныз.

Зиянды єрекеттер казакстандыќтарды олтіруде
Егер де бір нарсеге ен карапайым адістермен жетуге болатын болса, ешкашан курделі кадамдар жасама. Бул омірдін ен дана ережелерінін бірі. Ремарк

Адам озінін тамаќќа, сусынѓа деген уятсыз ашќараќтыѓынан озіне берілген мерзімнін жартысына жетпей оледі. Жабайы андар, ќырсыѓынан саќтаса, озінін омірін толыќ суреді. Бул ережені саќтамайтын – адам. Мумкін, миллиондаѓан тіршілік иелері ішінде, тек адам урпаѓы ѓана озінін табиѓи жасын жасамайды. Андар, ќалай омір суру керек екендігін, не жеп, не ішу керек екенін болмысымен сезеді. Ауырѓанда жєне жараланѓанда олар ашыѓады. Жануарлардын табиѓи сезімі, оларѓа пайдалы нєрсені жегізеді, ал адам ауыр ќортылатын тамаќты пайдаланады, оны улы сусындармен ары тыќпалайды, сойте тура, адам неге жуз жасамайды деп танданады.
Шартты турде бєріміздін де узаќ омір сургіміз келеді, ал іс жузінде озіміздін омірімізді барынша ќысќартамыз. Мунда ќандай маѓына бар? Танќаларлыќ жумбаќ мынада, адам жаратылысынын керемет ќурылымы, ен кішкентай болшегінін озі жетілген, ќудайдын санасына уќсас сана, мусіншілер еліктейтін тулѓа, осыны адам озі аяусыз жоюда! Буѓан аќталу жоќ! Ал тірі адам озінін рахымды, нєзік, сезімтал денесіне, тєніне озінін уйіндегі жи;аздарына, астындагы мініп журген колігіне, сиырына, жылкысына, койларына, мысыѓы не итіне болген уаќыттан аз коніл боледі.
Барлыќ дурыс ойлы адамдар баќытты, узаќ, пайдалы омір ќалайды. Ол ушін узаќ ѓумыр, сенімді денсаулыќ ережесі болуы тиіс-аќ, окінішке орай – бєрі керісінше!

Алла тагала былай деді: Адам баласы заманга налып мені ренжітеді. Ешкайсыныз заманды сокпеніздер (налыманыз) себебі сол заман менмін. Кун мен тунді ауыстырып турган мен. Егер каласам токтатып коямын. (Заман куннін шыгып батуы). Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

18 кантар, дуйсенбі 2010 жыл. Ашыгуымнын 38-ші таулігі
Салмагым 86,2 кг.
Кан курамымдагы кант 98. Жакыс калыпта.
Сол колымнын кан кысымы 152/103. Тамыр 1 мин согысы 70.
Он колымнын кан кысымы 144/106. Тамыр 1 мин согысы 72.

Тунгі сагат бір жарымда турып алдым, себебі кеше ерте  кешкі 8-де жатканмын. Уйкым жаксы канып калыпты. Шабыт келіп бірден жумыска кірістім. Озімді женіл арі оте жаксы сезінемін. Коніл куйім котерінкі. Кунделікті танетенгі 10-нан тускі 12-ге дейін парапсихологиядан лекция окып журмін. Біртіндеп лекция окуга жаттыгып келемін. Бул да озімді рухани жетілдірудін бір жолы. Копшілікке білім бергенге не жетсін!

Біз уланѓан єлемде омір суреміз
Дауды елемеген толейді, ауруды елемеген оледі.
Казак макал-мателдері

¤мірлік куштін міндеті, ас ќорту аѓымында пайда болѓан улардан арылтатын ќуатпен аѓзаны ќамтамасыз ету жєне денеде бірќалыпты 36,6 Цельсия бойынша температураны устап туру (ыстыѓымыз котерілсе де, томендесе де ауырамыз). Біздін ќазіргі оркениетті єлемімізде, адамнын озі жасаѓан жєне басќа да улардын бєрі омірлік куштін жаулары, омірлік куш осылардын бєрін женуі ќажет.

 
Ен коп кір аспанда
Кір бізді тобемізден томпештейді. Мысалы Алматыда, Карагандыда, Теміртауда, Павлодарда, Шымкентте, Кызылордада: Єрбір шаршы километрге, ай сайын ондаган тонна шан-тозан ќуйылады. Осы лас жаѓдайда, аѓза аман болу ушін ќалай жанталасатынын ойлап корініз. Уланѓан ќалаларда аурухана мен аурулардын коптігіне танырќауѓа болмайды.
Ѓалымдардын аныќтауынша, Алматыда, Карагандыда, Теміртауда, Павлодарда немесе Кызылорда, Шымкент, Атырау обылысындагы сияќты уран ондіретін жане ауыр онеркєсіптері дамыѓан ќалалардын турѓындары, мезгілсіз ажалдын себепкері, оте ќатерлі окпе, журек ауруларымен жиі ауырады. Себеп – лас ауамен дем алѓаннын нєтижесі. Бундай ерекше тутінмен улану Алматы, Шымкент т.б. улкенді кішілі ќалаларда єсерін тигізуде.
Куйенін, фабрика мен зауыттардын, ќоќыс ортейтін пештердін, химия онеркєсібі, мунай онімдерінін жєне автоколіктердін тутіндері мен газдары, казакстандыќтар дем алатын – ќорќынышты ќойыртпаќ жасайды. Ауанын ластануы біздін денсаулыѓымызѓа жєне омірімізге тонген ќатер. Осы сумдыќ ќалдыќтарды аѓзамыздан аластатудын жалѓыз жолы – ашыѓу.

Мен кимыл – козгалысты карілікпен куресулін ен тиімді куралы деп білемін.
В.В.Гориневский

19 кантар, сейсенбі 2010 жыл. Ашыгуымнын 39-шы таулігі
Салмагым 86 кг.
Кан курамымдагы кант 107.
Сол колымнын кан кысымы 121/105. Тамыр 1 мин согысы 65.

Тангы сагат 4-те турып жумыска кірістім. Жумысым ерекше бір шабытпен істеледі. Коніл куйім керемет. Озімді бакытты арі табигатпен уйлесімділікте екенімді бар болмысыммен сеземін.
Кандай адам болмасын, оган коніл аударуды кажет етеді. Бул табиги калып. Егер де, жуйке жуйесі коршаган адамдардын конілін білуін каласа – бірак, оны ала алмаса, онда адамнын денсаулыгына кауіп тонгені. Казактын шалдарынын жасы келгенде: «Сойлесетін адам жок», – деп куніреніп, куйзеліп барып олетіндері осынын бір далелі. Керісінше, кемпірлердін коп жасайтын себебі, немере-шоберелерімен ауре болып, жетімсіреп-жалгызсырауга, «жетімдікке» уакыты болмайды.
Тап осы жагдай кешегі Кенес укіметінін тусында казактын «атка мінер шолак белсенділерінін» арасында белен алган. Колхоз, совхоздарда: менгеруші (управляющий), бригадир, бухгалтер, есепші, механик, койма менгерушісі, орта буын маман т.б. кызмет істеген адамдар зейнеткерлікке шыкканнан кейін: «Мен баленбай болып жургенде анау салем беруші еді, енді танауын шуйіріп, кайкан кагып салем де бермейді», – деп куйзеліп, бар уайымы осы болып: 1...2 жылдын аралыгында, зейнетакысын да жонді  ала алмай оліп калатын.

Сізде жаман єдеттер бар ма?
Дырдушылык пен жумысы жоктыктын сонынан пасыктык дерт ереді, буган керісінше, акылдын алденеге талпынуы тірлікті ныгайтуга мангібаки багытталган сергектік акеледі. Гиппократ

Сіз тузды жєне туздалѓан тамаќты жейсіз бе? Кофе ішесіз бе? Темекі шегесіз бе? Араќты ішесіз бе? Шаќпаќ ќант т.б. олі таѓамдарды ќолданасыз ба? Витамині, минералы жоќ ќандай таѓамдар сізді улауда? Ерік кушініз мыќты ма? Тєнінізді не басќарады? Жаман єдеттерініз? Сіздін ќалауынызды сананыз басќара ма? Есінізде болсын – ТЄН АЌЫМАЌ. Тєн сіз ушін ойламайды. Тек сананын зорлауымен ѓана, мылќау тєн жаман єдеттерден арыла алады. Егер де сіз наќылы зор ќуатќа, сынѓырлаѓан денсаулыќќа, сирек кушке, берік жуйкеге ие болѓыныз келсе, бугіннен бастап табиѓатпен бірігіп жумыс істеніз, табиѓатќа карсы болманыз. Ашыѓу – табиѓаттын ќуат саќтайтын ќоймасынын кілті. Ашыѓу єр мушенін, єр жасаушасына єсер етіп омірлік кушті жандандырады. Осыны сіз ушін ешкім де істемейді! Буны сіз ѓана жасауѓа тиіссіз! Сіз ушін басќа біреу тамаќтанбайды. Барлыќ аурулардын 90 пайызы дурыс жєне табиѓи емес тамаќтарды жегеннен пайда болады. Ќандай болмасын машинанын жумыс єсері, ќуаттын сапасы мен колеміне байланысты, осынын адам аѓзасына да ќатысы бар.
Адам озінін мезгілсіз ќартаюын – ішкен тамаѓынан басќанын бєрін кіналайды. Сондыќтан да, барлыќ тартып журген бейнетінін себебі олар ушін ќупия болып ќала береді. Адам озінін аѓзасынын, узаќ жылдар бойы артыќ жеген тамаѓымен сумдыќ ласталѓанын, кірленгенін, олі тамаќтардан ашыѓу арќылы тазалануѓа болатынын білмейді. Осынын бєрі жиыла келе, аѓзада улы заттарды шоѓырландырады.
Егер де озінін денсаулыѓы мыќты деп маќтанѓан адамды, тазаланѓан сумен 5...6 кунге ашыѓуѓа отырѓызсаныз, онда онын аѓзасы сасыќ иіс боліп, кіші дєреті сарѓайып улардан арыла бастайды. Бул жай, онын аѓзасы тамаќпен келген шіріген ќалдыќтарѓа толы екенінін аныќ дєлелі. Осы тураќты турде жиналѓан уларда, адамнын келешектегі аурулары буѓып жатыр. Табиѓат осы улардан ќутылѓысы келген мезетте «жарылыс» болады, ауру деп аталатын. Бул жаѓдайда адам тез, женіл ќутылатын жол іздейді, есіне ен туспейтіні жалѓыз ѓана – ашыѓу.


Рецензии