24 кантар Ашыгуымнан шыгуымнын 1-шi таулiгi

Алла жолында оз напсiсiне карсы келетiн адам аулие.
Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Салмагым 85,7 кг. Кеше тамак iшкеннен кейiн бiрден 1,7кг косып алдым.
Кан курамымдагы кант 137. Кеше тамак iшкеннен кейiн котерiлдi.
Сол колымнын кан кысымы 136/94. Тамыр 1 мин согысы 70.
Он колымнын кан кысымы 130/104. Тамыр 1 мин согысы 73.

Кеше тустен кейiн сагат 2-де озiм бiлетiн Куран сурелерiнен аяттар окып Жаратушыга шексiз шукiршiлiгiмдi, алгысымды бiлдiрiп аузымды аштым. Поль Брэгтiн адiсi бойынша дайындалган: туздалмаган капустага калбырдагы жугерi данiн (бiр калбыр), кептiрiлген нан, пияздын 3 улкен  басын, 3 у сармысакты усактап турап салып, памидордан дайындалган кобра костым. Осыларды асыкпай шайнап жедiм. 40-таулiк тамак iшпегеннен кейiн жагын талып калады екен.  Артынан 1,5 литр «Тан» сусынын, 2 литр ыстык суга бал мен лимон косып баппен асыкпай iшiп отырдым. Сусын iшудiн арасында жай жангак пен грек жангагын араластырып жедiм. Тамакты бiртiндеп – 4 сагат бойы кешкi 6-га дейiн iшiп-жедiм. Тамакты 4 сагат бойы асыкпай бiртiндеп жесем де, козiм тоймай коп жеп койыппын. Кешкi 7-де коконiстерден жасалган салат, коконiс кожесiн, ыстык суга бал мен лимон косып, сонынан «Тан» сусынын iшкенмiн. Жеп болганнан кейiн бiраздан сон iшiм бурап ауыра бастады. Iшiм оттi. Iшiм откеннен кейiн гана барып калпыма келдiм.
Кеше кешкi 8-де уйыктауга жатканмын. Тунде тамаша уйыктадым. Тангы 5-те оянып, бiраз дене кимылдырын жасап жумыска кiрiстiм. Озiмдi аздап ауырлагандай сезiнемiн. Тура салысымен улкен даретке отырдым, кешегi жеген коконiстер тугелдей дерлiк кайта шыкты. Улкен даретiмде жагымсыз иiс жок. Кiшi даретiмнiн де турi моп-молдiр. Карын ашу сезiмi, шолдеу сезiмi байкалмайды. Тамакты таулiгiне бiр кабат немесе бiр таулiк iшiп келесi таулiк iшпей озiме тагы тажiрибе жургiзiп коруге бел будым. Себебi, аштыктан шыккан сон, коп узамай-ак, бурынгы калпына тез келiп, тагы да толып, семiрiп аласын. Менiн максатым салмакты турактандыру.

Адам танiнiн 10 бiтiмi болады (конституция тело)
Адам танiнiн 10 бiтiмi болады: Дене бiтiмiнiн жеке не жангызлiктi ерекшелiктерi: Ауа, От жане Су.  Косамжарланган ерекшелiктер: Ауа-От, Ауа-Су, От-Ауа, Су-Ауа, От-Су,  Су-От. Уш ерекшелiктерi бар бiтiм: Ауа-От-Су, бiракта осы уш ерекшелiктер адамдарда оте сирек кездеседi.
Адамды жарату ушiн табигатка осы уш ерекшелiктердiн барi кажет. Бiзге кимыл керек, осыны iске асыратын – ауа. Денемiзде ауа барынан тыныс аламыз, кан тамырларымен канды журегiзедi, тамакты тасымалдайды, жуйкенiн асерiн мига жеткiзедi, ал мидын буйырыгымен ауа аркылы шыгару жуйемiз жумыс iстейдi. Денемiздегi От (от, шырыш) – тамак корытылу мен тамакты тасымалдау агымын реттеп, терiмiздiн кызуын бiркалыпта сактап, коргау жуйемiзге жауап бередi. Су (су, шырыш) – жасаушаларымызды косып, тiнiмiздi, булшык етттерiмiздi, май, суйек пен сiнiрлерiмiздi бiрiктiредi. Су денеге куш пен турактылык берiп, буын-буынды майлау кызметiн аткарады жане терiмiздi ылгалдандырып, онын жарасын жиырып жазып, аккан канды уйытып, тiнiмiз бен булшык еттерiмiздi улгайтады.
Осы ерекшелiктердiн аркайсынынын белгiлi касиеттерi бар, сонын натижесiнде бiз, бiр-бiрiмiзге уксамаймыз. Дене бiтiмi – «табигат», «алгашкы жаралыс», «жасалган» деген магынаны бiлдiредi. Адамнын негiзгi бiтiмi омiр бойы озгерiссiз калады. Туганнан бастап денемiздi баскаратын (топырак, су, от жане эфир) элементтерi туракты, бiракта тамактануды, ойлау жуйемiздi, коршаган ортаны озгерткен жагдайда – денсаулыгымыз, омiр суру салтымыз, турмысымыз  жаксы жакка карай курт озгередi.

Ауа ерекшелiгi жане онын сапасы
Суык, женiл, кургак, откiр, козгалгыш, озгергiш, тез, айкын. Ауа ерекшелiгi басым адам да осындай касиеттерге ие. Оздерiнiздiн, балаларыныздын, туысарыныздын, жакындарыныздын, таныстарыныздын дене бiтiмдерiн аныктау ушiн томендегi сурактарга жауап беруiнiз керек. Денесiнде ауа басым ерекшелiктерi бар адамдардын бiтiмiнiн касиеттерi мен сапасы сурактардын сонынан баяндалады. (Балдык корсеткiш 1-6 дейiнгi сандармен ерекшелiктерге бейiмдiлiктiн арту дарежесiн корсетедi. 6 саны сiздiн сол ерекшелiктегi адам екенiнiздi корсетедi).

Дене бiтiмiнде Ауа ерекшелiктерi бар адамдарды аныктау сурагы:

Сурактар орташа бул мен
1. Дене бiтiмi: назiк, аласа бойлы, суйектi, тарамыс келедi. Узын бойлылары да бар. 6
2. Салмагы: женiл, узын бойлылырынын дене бiтiмдерi арбиган суйектi, арык.                6
3. Терiсi: кургак, турпайы, кабыршактанган суык, каралау мен таптары бар кара кошкыл.                4
4. Шашы: кара буйра, тез сынатын кургак.          3
5. Тiстерi: улкен, кисык, тiстерi дурыс айкаспайды.                6
6. Коздерi: олеусiреген кiшкентай, кабагы мен касы бiлер бiлiнбес, алшак каралау шунiрек болады.                5
7. Унататын дамi: таттi, кышкыл, туздалган.          6
8. Табетi: тураксыз                6
9. Даретi: аз молшерде кургак болады.                6
10. Акылы: мазасыз, тураксыз, кубылмалы.                6
11. Уйкысы: ауык-ауык оянады, кус уйкы.                4
12. Созi: тез жане асыгыс.                6
13. Журiсi: тез, асыгыс, шалт.                6
14. Акша жагадайы: еш уакытта байымайды, алган карызын жылдам устап кояды.                5
15. Колы суык, аяк-колы жиi тонып журедi.                6
16. Коркыныш пен урейден заресi ушып журедi.                6
17. Куншуакты, жылыны, суды жаксы коредi 6
18. Кан кысымым жиi котерiлетiндiктен, мен тез шаршаймын.                6
Жиыны:                21 78
    Барлык Ауа    99

Бул упайларды жинау корсеткiшiнiн мысалы. «Орташа» деген болекте сiз нактылы жауабынызга дудамалсыз. Сонгы «6» деген санды койган болiкте сiз койылган суракпен келiсесiз, озiнiздiн бiтiмiнiзде осындай ерекшелiктердiн бар екенiн макулдайсыз.


Рецензии