25 кантар. Ашыгуымнан шыгуымнын 2-шi таулiгi

Баскаларга кешiрiмдi, озiне катал болсан – бейнеттерiннен кутыласын. Кун-Фу-Цзы

Салмагым 87,2 кг.
Кан курамымдагы кант 128.
Сол колымнын кан кысымы 131/93. Тамыр 1 мин согысы 70.
Он  колымнын кан кысымы 132/94. Тамыр 1 мин согысы 68.

Тангы 4-те турдым. Озiмдi сезiнуiм керемет! Букiл алем кулiп турган сиякты. Бiрден жумыскы кiрiстiм. Тангы 6-да улкен даретке отырдым. Алдынкунгi жане кешегi жеген коконiстер бар, улкен даретiм мол шыкты. Улкен даретiмде ешкандай иiс жок. Кiшi даретiмнiн турi таза, молдiр. Тiлiмнiн устiнгi жак бетi: кып-кызыл, тап-таза. Осы 43 таулiк тамак iшпеген кезенде талай улы заттардын калдыгынан, кокыр-сокырлардан тазаланып кутылганымды бар болмысыммен сеземiн. Темекiге мулдем заукым жок. Карын ашу сезiмi де жок. Танертен 6-да лимон косылган 0,4 литр таза суык су iштiм. Кунi бойы женiл коконiстерден дайындалган тамактарга аздап кептiрiлген нан косы жедiм. Суйыкты мол молшерде iштiм.
Ендiгi жоспарым – аптанын 7 кунiнiн 3 кунi тамак iшпеу: сейсенбi, бейсенбi, сенбi. Озiме осы тажiрибенi колданып, натижесi жаксы болса кунделiктi омiрiме кiргiзiп колданайын деп отырмын. Тамакты: дуйсенбi, сарсенбi, жума, жексенбi кундерi гана iшудi жоспарладым.

Косамжарланган дене бiтiмдерi
Табигатта дене бiтiмдерiнде жалгыз жане уш ерекшелiктерi бар адамдар сирек ушырасады, негiзiнен адамнын бiтiмi косамжарланган ерекшелiктерден куралады. Болашак адамнын дене бiтiмi, урыктанган кезде ата анасынын денесiнде болатын ауа, от, судын ара катынас молшерiмен аныкталады. Балалардын келбетiнiн де ата анасына уксауынын да себептерi осыдан шыгады. Осы екi ерекшелiк адам агзасына калай асер ететiнiн тусiну ушiн, ауа райын бакылауымыз кажет. Жылдын белгiлi бiр ауыспалы кезенiнде арбiр ерекшелiк жеке байкалады. Ол жылдын мезгiлiне байланысты болады. Адамнын кос ерекшелiктерi бiр мезетте байкалмайды. Мысалы, жылдын торт мезгiлi уш ерекшелiкке байланысты, Ауа – суык кыс айлары, коктемнiн басы, От – ыстык жаз айлары, коктемнiн аягы мен куздiн басы, Су – кар ерiген, су тасыган коктем айлары. Жыл мезгiлдерiнiн алмасуы да, бiзiдiн дене бiтiмiмiздегi ерекшелiктердi алмастырады. Мысалы, ыстык жаз айларында суык тамак iшудi калаймыз, ал майлы, ыстык тагамдарды iшкiмiз келмейдi, себебi ыстык жазгы уакытта, iшiмiздегi отымыздын да кызуы арта туседi. Дене бiтiмiнде кос ерекшелiктерi бар адамдар жыл мезгiлiнiн озгерiстерiн есепке алып журулерi кажет. Егер кыс болса дене бiтiмiнде ауа ерекшелiгi бар адам озiн жылы устап, ыстык сусын, ыстык тамак iшiп, суык тамакка (балмуздак, суык салат т.б.) оздерi де жоламайды.

Дене бiтiмдерiнде Ауа-От ерекшелiктерi бар адамдар
Бундай адамдардын дене бiтiмi онша назiк емес, арык, кимылдары жылдам, созшен, копшiл, бiракта салмактырак, естi, ангарымпаз келедi. Оларда артык мазасыздану, орынсыз куйгелектену деген болмайды. Денесiндегi отка байланысты ас кортулары жаксы, суыкты онша елемейдi, себебi кан айналымы да жаксы жумыс iстейдi. Аяк, колдары онша тонбайды, кан кысымдары да туракты. Ерекшелiктерi тепе-тендiк калыпта болганда конiлдi, копшiл, карым катынаска жаксы, мазасыздану мен куйгелектiкке онша-мунша бой бермейтiн, сабырлы болады. Егерде, ерекшелiктердiн тепе-тендiгi бузылган жагдайда Ау мен От ерекшелiктерiнiн жаман жактары бiрден бiлiнедi, урей, коркыныш, мазасыздану, ызы мен ашу, коре алмаушылык белен алып кетедi. Бундай адамдар ен мазасыз болып, емдеуi оте курделi болады. Олар уйкысыздык, жуйке жуйесi, жуйке ауруларына, аркалары ауырып, iшке жара тусiп От пен Ауа ерекшелiктерiнiн ауруларына шалдыгады, бiркалыпта болмай, жугенсiз кетедi.

Дене бiтiмдерiнде От-Ауа ерекшелiктерi бар адамдар
Бундай адамдардын дене бiтiмдерi калыпты, орта бойлы, булшык еттерi жаксы дамыган, кайратты жандар. Булар табанды, алган бетiнен кайтпайтын, анау-мынауыннан уялмайтын, тауекелшiл, кандай iстi болмасын жiгерленiп iстейдi. Ауа ерекшелiгiнен горi, От ерекшелiгi басым болады, жетекшi орында От, сондыктан да оларда Оттын ерекшелiгi анык бiлiнiп турады. Бiракта, олар осы ерекшелiктерге тан – коркыныш, ашу сезiмдерiн бастарынан откерiп турады. Ауага тан ерекшелiк – кумандану, iс-арекектке кiрiскенде сенiмсiздiк белен алады да мазасызданып, озiн коятын жер таба алмай, шалт кимылдар жасай бастайды. Булар, асiресе тепе-тендiк бузылган жагдайда ерекше айкындала туседi. Баска дене бiтiмдегi адамдардын ерекшелiктермен салыстырганда, Ауанын катты козуынан, Оттын жарылуына бейiм турады. Бундай адамдар коркыныш пен ызанын асерiнен жанжалшыл болып, озiнiн дарменсiздiгiн сездiрмеу ушiн, баскаруга конбей кетедi.


Рецензии