Дене бiтiмiнде От ерекшелiктерi бар адамнын мiнезi

Бул адамдар орта бойлы, сунгак, сулу денелi келедi. Олардын кеуде суйегi, Ауа бiтiмiндегi адамдардiкiне караганда шыгынкы, кан тамырлары мен сiнiрлерi орташа корiнiп турады. Оларда мен мен кызгылтым тустес нокаттар жиi кездеседi.

Булшык еттерiнiн дамуы орташа. Бет-алпетi кызыл шырайлы,  ашык жаркын. Терiсi жумсак, ыстык, алаканы ылгалды, Ауа бiтiмiндегi адамдармен салыстырганда ажiм аз. Шашы жiнiшке, жiбек тарiздес кара, коныркай, сары не акшыл, ерте агару мен каскабастыкка жуык.

 Кобiнесе майлы болгандыктан салбырап турады, араларында тiк шаштылары да кездеседi. Коздерi артурлi кара тунгиыктан акшыл-жасыл туске дейiн, баска бiтiмдермен салыстырганда откiр, караганда онменiнен отiп кете жаздайды. Тырнактары жумсак, кызгылт не саргыш, танаулары тузу не бiз танау, ерiндерi кiшкентай, кызыл болады.

Зат алмасу агымы каркынды жургендiктен табетi тамаша, iшегi жаксы жумыс кылады.. Мундай адамдар тамаксау, артык жеп койып суйыкты коп iшедi. Табигатында таттi, ашты, коймалжын дамдердi унатады. Тiстерi бiркелкi кiшентай саргыш, кобiнесе алдынгы тiстерi сирек. Iш кату, дарет журмей калмау болмайды, даретi мол, майлы, суйык. Олар мектепте жаксы окиды, ар iстiн уйымдастырушысы арi жетекшiсi, акпараттарды тез кабылдайды, еске сактау кабiлетi туракты, жаксы сойлеп елдi уйыта алады.

Олар шабыттын адамдары, ангарымпаз, жiгерлi жане тауекелшiл. Катты уйыктаса да аз уйыктайды, таулiгiне 3-4 сагат уйкы жеткiлiктi. Олардын кiшi дареттерi сары тустес, коп болiнедi.  Ылгал денелерiнен бу турiнде коп буланады. Дене кызулары аздап жогары, журiстерi жiгерлi, сенiмдi, нык. Акша табудын жолдарын бiледi, кумарлык байлауында. Жаксы енбектенгеннен кейiн бай болып молшылыкта омiр суредi. Байлыкка, курметке, данкка умтылады, бiракта жиi-жиi ыза болып ашуланады. Суйсе нак журегiмен, жек корсе бар конiлiмен. Олар оздерiне сенiмдi, достарынын арасында ойын-тойда конiлдi, калжынбас, тапкыр, кен пейiлдi. Мундай адамдар кысты, салкын ауа райын унатып, шангы тебудi, спорттык ойындар мен кумар ойындарды жаксы коредi. Койган максатына табандылыкпен жетпей комайды, ыстык ауа райын жане шакырайган кун козiн де жактырмайды.

Буларды кобiнесе напсi билегендiктен шым-шытрман окигаларга ауес. От ерекшелiктерiнiн дене бiтiмдерiнде теп-тендiк калпы бузылган жагдайда сiркесi су котермейтiн ызакор, создерiн шаншып, тiк сойлеп оздерiнiн душпандарына сын, мазак олендер арнауы мумкiн, бет алды айкайлап суйкiмiн жогалтады. Денесiнде От бiтiмi бар адамдар кара жумысты жактырмайды, аулак журуге тырысады.

Булар озiмшiл, баскару туткасын устаганды жаксы корiп, пандiк (материалдык) гулденгендi багалай бiледi. Оздерiнiн молшылыкта, байлыкта екенiн мактаныш тутады, кеуделерiн кередi. Оздерiне сын айтканды жактырмайды, канагаттанбау сезiмi билесе шабуылга шыгады. Денесiнде От бiтiмi бар адамдардын асер-сезiмi: кумарлык пен тойымсыздыктын жане канагатсыздыктын натижесiнен туындайды.

Коре алмаушылык, ыза болу, ашулану, кызганыш сезiмдерi оттегi, буйректегi калыпты жагдайды бузып ол адамдардын зат алмасу агымдары бузылады. Асказан мен iшектегi жара, оттегi, куыктагы тас, кан кысымы мен кан-тамыр журек, терi, коз аурулары жане ащы кекiрiк агзадагы от агымынын бузылуынын корсеткiшi. Тепе-тендiк калыпта жанарлары куаныш пен кайырымдылыкка, ал тепе-тендiк калып бузылса коздерi канталап, олеусiреп кетедi. Салмактары секiрмелi болмайды, бiрак тез толып, жылдам ари алады. Бет алпеттерi дурыс, оларда туа салысымен дарыган касиет – тартiпке жане куатын, акшасын, кушiн бiркелкi реттеп болуге бейiмдiлiгi.

Тамакты уакытында iшпесе, iшiндегi куштi от журек тусын куйдiрiп, жарага, котекке (геморрой) ушыратуы мумкiн, сондыктан карны ашып турганда шырт етпе, ызакор болатын жондерi де бар. Дене бiтiмдерiнде От бар адамдар, тамак мерзiмiн жiберiп алмай кунiне 3 мезгiл тамак iшулерi керек. Бул адамдардын терiлерi – iшектерiнде ызакорлыктын салдарынан запыран коп шогырланатындыктан артурлi ауруларга бейiм турады,  корганысы (имунитеттерi) томен. Омiрiнiн негiзi жумыс болгандыктан, жумыска берiлiп кетедi, осы кезде тепе-тендiк калып бузылып уйкысыздыкка ушырайды.

Осы адамдар калыпты жагдайда омiр суремiн десе, жумысты белгiлi бiр тартiппен, кестемен iстеулерi керек. Дене бiтiмiнде От бар адамдарга iшiмдiк катты асер етедi, ол да «ашты». Ашты дам денесiндегi отты онан арман маздатып, аракты молшерсiз iшiп, мас куйiнде жанжалды оздерi бастайтын болады. Темекi шегу де денесiндегi отты жага туседi, себебi онын да дамi ашты. Дене бiтiмiнде От бар адам узак ашыгуга болмайды, оган 2-3 кундiк ашыгу жетiп жатыр. Ен дурысы аптасына 24-36 сагат ашыгу.

Буларга алыска жугiруге, ауыр салмак салуларына болмайды, оларга женiл гимнастикалык жаттыгулар жетiп жатыр. Женiл жугiрiс 5 минуттан артык емес, ен пайдалысы малту, ол мамыражай калыпка тусiредi. Оларга суык сумен куйыну пайдалы. Дене бiтiмiнде От бар адамнын ас корту мушелерi керемет, табетi тамаша, сондыктан да тамакты артык жеп коятындыктан запа шегедi. Осы адамдар тамактану алдында артык отты сондiру  жане молшерсiз тамак жеп коймаулары ушiн бiрнеше жутым су iшкендерi дурыс.


Рецензии