Дене бiтiмiнде Су ерекшелiгi бар адамнын мiнезi

Дене бiтiмiнде су ерекшелiктерi бар адамнын денесi улкен, енгезердей,  батыр тулгалы адамдар. Кеуделерi шыгынкы жалпак, екi иыгына екi кiсi мiнгендей, тiптi айелдердiн оздерi де кеуделерi улкен, жамбастары жуан, салмактары ауыр болады.

Денелерiнде топырак пен су элементi коп болады, сондыктан тiптi тамак туралы ойлаганнын озiнде-ак толуга бейiм, денелерiнде су жинай алады. Терiлерi жумсак, ылгалды, суык, копшiлiгiнiн тандерi жундес келедi. Суйектерi шыгып турмайды, тiндерi, майлар  мен булшык еттерi жаксы жетiлген. Колдары суык, ылгалды. Тiстерi бiркелкi, адемi, аппак. Шаштары узын, кара, калын, кайратты. Кабагы калын, касы узын, коздерi улкен, анык. Ерiндерi толык, сезiмтал, жумсак. Коздерi кой козден кок козге дейiн.

Жаксы коретiн дамдерi: откiр, ащы, коймалжын. Табiтi туракты, бiрак бiртiндеп ашылады. Танертен уйыктаганды унатады, кешке жай жатады. Денедегi оты оянганнан кейiн бiртiндеп тутанатындыктан, тангы уакытта табетi онша емес. Дене бiтiмiнде су ерекшелiктерi бар адамдардын омiрлiк кушi, шыдамдылыгы, кешiрiмпаздыгы, байсалдылыгы, салмактылыгы, ауруга жендiрмейтiндiгi жаксы дамыган. Олар оте сирек ауырады жане оте шыдамды.

Тамакты бiртiндеп кортандыктан, iш кату, дарет журмей калу деген болмайды, улкен дареттерi коп молшерде жумсак болады. Акылдары шоркак, баяу. Мектепте балалар туске дейiн оздерiн колапайсыз сезiнедi, мугалiмдi жондi тындамайды, жанып турмайды, мумкiндiк болса калгып алганды унатады. Бiракта тустен кейiн денесiндегi от лапылдап жана бастаганда кимылы ширап, жандана туседi. Олардын еске сактау кабiлетi керемет, бiракта акпаратты кабылдауы ауыр, уккан нарселерiн картайганда да умытпайды. Уйкылары катты, асiресе танга таман.

Тангы 6-дан 10-га дейiн олар коршаган ортамен, табигатпен ундесiп кететiндiктен осы аралыкта уйкыдан ояту киын болады. Создерi узiк-узiк баяу, суренсiз, байсалды. Журiсi ауыр, байсалды, нык жане бiркалыпты. Олар оздерiне сенiмдi, еш уакытта асыкпайды, усак-туйекке бола тыртындамайды.  Денесiнде су бiтiмi бар адамнын басым болiгiнде турмысы жаксы, оздерi даулеттi болады, акшаны бекерге шашпайды, улкен дарежелi кызметтерде: касiпкер, саясаткер, акiмшiлiкте, укiмет курамында кызметтер iстейдi. Оздерiнiн жан дуниесiмен, психологиясымен кешiрiмпаз, журегi суйiспеншiлiкке толы, бiракта денесiндегi тепе-тендiк бузылса тойымсыз, дуниеконыз, оте аямшак «Шыгайбайга» айналып шыга келедi. Сенiмсiздiк, сактык сезiмi ушкырланып узак мерзiм куйзелiс шегедi.

Булар жанбырлы суык ауа райын жактырмайды, осы кундерi жiгерi кум болып, зерiгiп, шамшыл, мазасыз болып кетедi. Буларды бiркалыптан шыгару оте киын, ал егер ашуланса тау копарады. Дене бiтiмiндегi су оз арнасынан асып кетсе, топан-су каптап, жолындагынын барiн жайпап отедi. Олар ескi заттарды, кокыстарды шогырлап жинай беруге ауес, оздерiнiн акшаларын кандай пайдалы iске салу керектiгiн жаксы бiледi жане асыгыс шешiм кабылдамайды, беретiн жауапты сагызша созып журiп алады.

 Дене бiтiмiнде су ерекшелiктерi бар адамда: таттiге, аштыга, туздалган дамдермен ауестенбеуi керек. Таттi дам ауырлатып, дененi суытып, бiтеп тастайды, ал ащы дам мен туз шолдетiп суды денеге жинагандыктан бул адамдардын кобiнесе кан кысымдары жогары, сусамыр (диабет), бiтелiп калу, кеудесiне шырыш шогырлануы, iсiнiп кетуi, ал айел адамдардын гинекологиялык ауруларга шалдыгуы мумкiн.

Осы адамдардын мушелерiн су мен шырыш бакылагандыктан, бузылу ылгалды кабаттардан басталады. Бунын белгiсi ылгалды суык ауа райында ерекше байкалады. Ай толганда, коршаган ортада жане жан иелерiнiн барiнде де ылгал молшерi кобейгенде, дене бiтiмiнде су ерекшелiктерi бар адамдар адамдар денесiндегi артык ылгалдан запа шегедi. Олардын кан кысымы жогарлап, баспасы, кеудесiнiн сырылы (астма) козып, оздерiн уйкы басып, куйзелiске ушырап, агзасына су жиналып калады.

Осы кезенде, ен бастысы бул адамдарга унемi катты iс-кимылдарымен шугылданулары керек, ал егерде денелерiне тынымсыздык бермесе, онда олардын желкелерiне жалкаулык мiнiп алады да, омiрге кызыгушылыгын жойып алады. Жалкаулык – ен басты жауы. Олар ушiн алыска жугiру, ауыр атлетика, малту т.б. спорттын ауыр турлерi ен жагымды нарсе. Егер денесiне тынымсыздык бермесе, онда агзасына су жинала бередi. Козгалыс пен тынымсыздык iшiндегi отты маздатып тутiкшелердi шырыштан тазалайды.

Бундай адамдар денсаулыктарына зиян келтiрмей узак ашыга берулерiне болады, бiракта калган уакытта кунiне екi кабаттан артык тамак жеулерiне болмайды, асiресе жатар алдында тамактанбаулары шарт. Бiрiншi тамактанулары кундiзгi 11-12-ден ерте болмауга, екiншi тамактануы 5-6 сагат откен сон болганы жон.

 Дене бiтiмiнде су  ерекшелiктерi бар адамдардын басты кателiгi тамак тандай алмауында, булар таза емес олi тамактарга ауес, ал бул тагамдар агзадагы коп суды одан сайын молайта туседi, егер де осындай тамактарды тамак мазiрiнен алып тастаса, бул адамдар аурудын не екенiн де бiлмейдi. Оларга еттi, майды, жумыртканы шактап кана жеулерi керек, осы тагамдар кан-тамыр т.б. тутiкшелердi бiтеп тастайды.


Рецензии