Маскунемдiктен шыгатын жол бар ма?

Ескерту: Автор касіпкой жазушы, не журналист, не баксы, не емші, не коріпкел, не кумалакшы емес. Асет Ризаулына Кудайдын кудіретімен "жанды жетелеуші" орысша айтканда "проводник души" касиеті 2009 жылы Грецияда Зевс туган «Крит» аралында конып, пір Бекет атанын жане киелі Самарканд жерінде жаткан улы колбасшы Амір Темірдін мазарында ушінші тылсым козі ашылган - Рухани Устаз.

Асет Ризаулынын Жаратушы дарыткан касиеттері: кара дуга, тіл, коз тигендерді тазалау, адамнын омірдегі жане бизнестегі жолын ашу, аурасын тазалау, журегінін кірін аршу, періштелерін кайта кайтарып озіне кондырып беру, барлык ауруларынан арылту, омірлік багдарламасын тубегейлі жаксы жакка озгерту, ата баба аруактарымен тікелей тілдестіру аркылы бірнеше гасырлар бойы байланыс узіліп калган ата бабаларынын несібесін, байлыгын кайта кондыру.

Себебі, ата баба аруактары аркашанда урпагынын камын ойлайды. Урпагынын ішінен озінін несібесін, байлыгын беретін адам тандайды. Сол адамга ата бабаларынын аруагы бакытын, байлыгын, несібесін "жанды жетелеуші" данекер - медиум аркылы береді. Бул да Кудайдын кереметі!

Себебі, XXI гасыр: информация - куат гасыры. Адам журегіндегі Жаратушы - Газиз жанымен тікелей озі сойлесе алады.

Асет Ризаулы - Кудайдын кудіретімен адамнын оз басына, жеті урім бутак урпагына дейін, озінін турып жаткан шанырагына: кара дугадан, тіл козден, жын шайтандардан, перілерден коргайтын коргау коршау салып бере алады.

Кандай адам болмасын Озінін омірін, денсаулыгын жаксартып, енсесін езіп турган карыздарынан, жокшылыктан, кедейшіліктен кутылып, молшылык пен байлыкка, куаныш пен бакытка шомылам десе томендегі телефон аркылы Асет Ризаулы Мукашбековтын озімен ауызба-ауыз тілдесіп, тікелей жолыгып: ем, шипа алуларына жане тагдырын жаксы жакка тубегейлі озгертіп алуларына болады.

Электрондык поштасы: "mukashbekov.aset @ yandex. Kz"
Уялы телефоны: +7 701 733 55 71;




\\Маскунемдiктен  шыгатын жол бар ма?\\

"Маскунемдiкке, мешкейлiкке салыну – тагылардын кылыгы".
В.Г.Белинский

Маскунемдiктен жазылудын негiзгi бастауы – адамнын озiнiн iшкi жан-дуниесiнде бугып жатыр. Тек оган баратын сурлеудi табу керек. Маскунемдi емдеу (туншыктыру емес) – адам озiнiн ауруынын жауапкершiлiгiн озiне гана жуктегенде гана iске асады.

Ен алдымен кандай курбандыкка бармасын, осы аурудан кайтсем де кутылам деген озiнiн зор калауы болуы шарт. Откенiмен коштасып, озiн тауып, салауатты омiр салтымен баска адамга айлану. Барлыгын шешетiн озiнiзсiз. Озiне  деген сенiм – гажайып жасайды. Ол ушiн бiраз тер тогуге тура келедi.

Барi тусiнiктi сиякты, iшiмдiк – У. Ол денсаулыкка зиян. Ол омiрiндi талкандап, жануяннан ажырастырып, тентiретiп, аздырып жiбередi. Бул жайлы оте коп жазылып та, айтылып та жур.

\\Бiрак, нелiктен адамдар оздерiн iшiмдiкпен улай бередi?\\

Каншама жылдар бойы аракпен, маскунемдiкпен куресудемiз – натиже шамалы. «Куш – карма-карсы кушке тен» деген физиканын заны бар. Буны мектеп кабыргасынан бiлемiз. Бiз негурлым маскунемдiк, арак туралы коп айтамыз, согурлум маскунемдiкпен куресу киындап, курделене тусуде.

Маскунемдiк – жеке бастын ауруы, iшiмдiк озiнше iшкi жан-дуниеннiн ауруынын «дарiсi». Мынаны бiлуiнiз шарт: iшiмдiк ауру тудырмайды, керiсiнше адамнын iшкi жан-дуниесiнiн озi бастапкыда-ак, ауруга шалдыккан.

Адам озiнiн iшкi жан-дуниесiнiн жарасын женiлдеткiсi келiп, бангiлiк (наркотик) заттарды ансайды. Сондыктан, алдымен адамнын жан-дуниесiн емдеу шарт. Сонда бангiге деген куштарлыгы озiнен-озi куриды, жогалады, жабылады.

Маскунемнiн жаны ауру. Оган – коркыныш, урей, жалгыздык, коре алмаушылык, кызганыш, ренiш-окпе, ашу-ыза, тунiлу «вирустары» жуккан. Iшiмдiк уакытша осыларды залалсыздандырады, умыттырады.

Арине, арак адамнын iшкi жан-дуниесiнiн жарасын, жанын емдемейдi. Барлык химиялык коспалар сиякты iшiмдiктiн де жанама жаман салдары болады. Улы заттар калдыгы iшкi мушелерге шогырланады, асiресе ми мен бауырга. Бiртiндеп озiнiн талкандау жумысын жургiзе бастайды. Сонда арак – у, екiншi кырынан наукаска уакытша болса да жардемдеседi.

Арактын омiршендiгi – адамдардын копшiлiгi iздейдi. Олар iшiмдiктiн кулы болып, оган озiнiн еркiн, жiгерiн, куатын: уакытша болса да озiн тыныш сезiну ушiн курбандыкка шалады. Сагым-елес ушiн осындай толемакы толеуге тура ма? Озiннiн омiрiндi, куатынды бiраз гана болатын бангiлiк бакытка айырбастауга бола ма?

\\Болды жетедi!\\

Барлык куш жiгерiмiздi маскунемдiкпен емес, озiндi жетiлдiруге, рухани дамытуга жумсау кажет. Адам – табигаттын улы туындыларынын бiреуi. Адамда жануарлар мен осiмдiктерде жок касиет – кие бар. Бул касиет – озiн-озi жетiлдiру, жана бiрдемеге уйрену, акикатты тусiне алу.

\\Не iстеу керек?\\

Ен алдымен – iшiмдiктердi, аракты касiрет, зиян деп кабылдаулан бас тарту кажет! Егер сiзде аракка деген кумарлык бар болса, онда озiнiзге ренжiмей тура-турыныз. Алдымен iшкi жан-дуниенiзге унiлiп, аракты не ушiн iшкiн келетiнiндi аныктап алыныз.

 Бунын кандай пайдасы бар? Иа! Пайдасын аныктаныз! Созiмiз тусiнiктi болу ушiн мысалдар келтiре кетейiк:

Арак – адамнын сезiм-кубылысын озгертетiн бангiлiк (наркотиктiк) сенiмдi курал. Баскаша айтсак, кандай адамнын болмасын арак iшудегi максаты – озiнiн сезiм кубылыстарын озгерту.

Мысалы, iшiмдiк коптеген адамдарга бостандык, босансу, еркiндiк бередi. Мамыражай калыпка енедi. Ендi бiреулер, келiсiм-шартка кол коюды женiлдету ушiн, салт-дастур ретiнде колданады.

 Баска бiреулер ангiмесi жарасу ушiн iшедi. Баз бiреулер шаршагандарын басу ушiн iшедi. Коптеген адамдар жуйкесiнiн ширыгуын таркататын, шындыктан, корланып-жиылып калган шыргаландардан кашу ушiн iшедi. Бiрак, булардын барi – озiндi-озiн алдау.

Бунымен шыргалан шешiлмейдi, одан арман орши туседi. Шыргаландардан кашу емес, оларды шешу керек. Озiннен кашып кутыла алмайсын! Шындыктан, акикаттан калай кашасын? Осылардын барiн курган озiнсiн гой! Бiз оз омiрiмiздi озiмiз курамыз гой.

Олай болса, одан кашу емес, оны озгерту кажет. Ол ушiн озiннен бастауын шарт. Iшiмдiк – адамнын конiлiн котередi, куаныш пен шаттыка болеп, сенiмдiлiк тугызады. Омiрде куанышка, шаттыкка, бакытка толы тiршiлiк кешуге баска жол жок па? Бар болса онын адiсi кандай?

Маскунемдiктен емделудiн бiрiншi кадамы, арактын жаксы жактарын жазудан бастаныз.

Жазып болганнан кейiн, осы шаттык, куаныш, бакыт т.б. акелетiн баска адiстердi тiзiп жазыныз. Ол iшiмдiктен жаксы, сенiмдi болсын. Мынандай ереже бар: «Егерде жаман кылыктарыныздан кутылгыныз келсе, онда жана кайырымды кылыктарды курыныз! Осы кайырымды кылыктарды тап осы саттен танданыз, бастаныз!

Ертенге калдырманыз. Казак айтады: «Ерiншектiн ертенi таусылмайды», – деп. Оз омiрiнiздi, жакындарыныздын омiрiн улауды догарыныз, токтатыныз!.

Ендi «жана тартiп адiстерiнiн» не екенiн толык тусiндiре кетейiк. Жана тартiп адiстерi – жана ойлар, сезiм кубылыстары, коршаган алемге деген баска козкарас. Бул омiрдiн артурлi жагдайларына, болып жаткан окигаларга баскаша карау, осыларды баскаша багалау.

Осы кезге дейiн сiзде тандау болган жок, сiз арактын кулы болып, одан кутыла алмадыныз. Ендi тандау бар, ол – кайырымды, кайырлы адеттер.

\\Озiнiздi куттыктаныз! Осы саттен бастап азаттык алдыныз!\\

Маскунемдiк – адамнын жеке тулгасынын ауруы. Маскунемдiк дегенiмiз – жан дуниесi, жаны ауру адам. Оз омiрiн жан-жакты уйлестiре алган адам, еш уакытта сiлейе тойып, мас болып арак iшпейдi. Бундай жагдайда iшiмдiкпен арпалысу, онымен куресу акымактык болар едi.

 Себебi, ол оз омiрiн озi курып, омiрдегi керектiсiн тапкан. Жазылу ушiн адамдарды жактырмаудан, жанжалшыл болудан т.б. жаман кылыктардан арылып, жан-дуниенiздi тазаланыз. Маскунемдiктi куйзелiс пен жан ауруы туындатады. Осы кезде арак жан-дуниендi жазгандай болады. Бiрак, бунын барi уакытша елес.

Осы саттен бастап маскунемдiкке душар кылган: келенсiз ойлардан, жаман кылыктардан кутыла бастаныз. Сiз ушiн буны баска пенде iстемейдi.

\\Келенсiз ойлардын, жагдайлардын кейбiреулерi томендегiдей:\\

– Артурлi коркыныштар: келешекке деген, бiреу жазым кылып кетедi-ау деген;
– Озiн кiналi сезiнiп, озiн жазалагысы келуi;
– Откен кундерiне окiну;
– Сары уайым, куйзелiс, iшi пысу;
– Жангыздык сезiмi;
– Окпе, ренiш, ашу-ызы, коре алмаушылык, жек кору;
– Бiреудi кiналау, жеркенiштiк, адаммен тiл табысып сойлесе алмау;
– Кызганыш, кундеу;
– Озiне-озi канагаттанбау. Омiрiне, коршаган ортага, алемге конiлi болмау;
– Тыгырыкка тiрелу сезiмi;
– Озiн кем санау, озiне сенбеу. Озiн не еркек, не айел ретiнде сезiнбеу;

Оз омiрiнiзге суйiспеншiлiк, куаныш, шаттык, рухани тыныштык, уйлесiмдiлiктi кiргiзiнiз. Жаман ойлардан, келенсiз кылыктардан калай кутылуга болады?

Ол ушiн оз козкарасынызды мiндеттi турде озгертiнiз. Озiнiздi коршаган алемдi, айналандагы адамдарды баскаша багалап уйренiнiз. Баскаша жол жок.

\\Кыскаша кортындылайык:\\

"Жан талпынар талайды кормек ушiн,
Ар сырын дуниенiн бiлмек ушiн.
Дене байгус салмак боп баса берер,
Жаралган гой тубiнде олмек ушiн".

Шакарiм

1. Маскунемдiктен калай болса да арыламын деген: кайтпас кайсар калау, максат, осыны iске асыратын мукалмас жiгер кажет.

2. Оз омiрiнiзде аракты не ушiн iшкенiнiздi аныктап алыныз. Ол сiзге кандай пайдалы мiндет аткарды?

3. Жана тартiп адiсiн курып, осыны iске асыра бастаныз. Жана кайырымды кылыктарды адет кылып, тандау еркiнiн тiзгiнiн босатыныз.

4. Керi кеткен келенсiз ойлардан арылыныз. Озiнiзге, Алемге, айналандагы адамдарга деген козкарасынызды курт, тубегейлi озгертiнiз.


Рецензии