Еркектердiн жыныс мушелерiнiн аурулары

Еркектердін жыныс мушелерінін аурулары

Сифлис, гонорея, гениталды герпс, трихаминоз, СПИД

Бозбаланын алынбапты мурты алі,
Кеткен шыгар талай кызда урпагы.
 Бунын озі аурудан да жутады,
Бірак,  алі – талай кызды куртады.

ХХ  гасырдын 70-ші жылдарындагы студенттік оленнен

Бул аурулардын себебі біреу-ак – жыныстык шатак. Еркектік сайманынызды кынынан суырып алып: онга да, солга да, алдыга да, артка да жонді-жонсіз сермей бересіз. Осыдан кейін неше турлі жаман ойлар, сезімдер  озін кіналау сезімі, реніш, кызганшактык, артурлі коркыныштар, озін жазалау т.б. бас котереді.

Осылардын барлыгымен сансыз адамдар ауыратындыктан, казір олар оздерінін келенсіз сезімдері, ойларымен жыныс ауруларын туындататын турлі-турлі микроорганизмдерді, вирустардын осіп-орбуіне жагдай жасады, оларды шакырды.

Бурынгы откен гасырларда адам баласы Кудайдан коркып, табигаттын зандылыгын сактаган. Жана тонкеріс гасыры сифлис ауруын акелді. Жыныстык карым-катынаста тонкеріс басталды. Адамдардын кара ниеттері аурулар туындатады, бул Кудайдын жазасы.

Уакыт оте келе, медицина сифлис т.б. жыныс ауруларын антибиотиктермен туншыктыруды уйренді. Емдеу емес – туншыктыруды, сондыктан себебі жойылмайды. Себеп – былапыт жыныс катынасы. ХХ гасырдын ортасында кезекті тонкеріс – бангі (наркотик). Адамдар азганнын устіне аза тусуде. Когамдык Газиз жаннын кауымдастыгы жаза ретінде СПИД-ті туындатты. Бунын астарында да, казіргі медицинага конбейтін вирус бугып жатыр.

Кандай ауруга болмасын дарі, ем ыкылым заманнан бар. Ол – ойыннын молдірлігі, журегіннін тазалыгы. СПИД ауруынын емі – карым-катынастын пактігі. Бірак, бул даріханадан алатын дарі емес, озіміздін ішкі жан-дуниемізде.

«Катынды бастан, баланы жастан» демекші, адамды бала кунінен ер мен айелдін дурыс карым-катынасына уйрету абзал. Бул даріс: журегінін кіршіксіз тазалыгына, ойдын молдірлігіне негізделуі шарт. Ен жаксы устаз: ата-анасы.

Мынандай шындык окига болган. Улы Отан согысы (1941-45) шенберіне жетіп, шертиіп турган кезде, немістін бір дарігері СССР-ден Германияга куштеп акелінген 16...20 жас аралыгындагы кыздарды, бойжеткендерді тексеріп тан калады.

Гитлерге СССР-мен дереу бейбітшілік келісім-шартына кол кою туралы усыныс хат жазады. Озінін Гитлерге жазган хатында озін танкалдырган жайтты кенінен баяндап, мынандай рухани денгейі жогары, тартібі тузу елді жену мумкін емес дейді.

Сойтсе, алгі тексерген жас кыздар мен бойжеткендердін 90 пайызынын кыздыктары бар, етектерін жел гана котерген екен.


Рецензии