Еркектiк сайманы озiнен акылды адамнын жорыгы

Еркектік сайманы озінен анагурлым акылды адамнын «жорыгы»

Емшіге келген ер адам кысылып-кымтырылып:
– Оз айеліммен тосек катынасым тамаша. Жакында бір айелмен таныстым. Мені уйіне шакырды. Бардым. Біраз отырып ішіп-жедік. Тосекке жатканда сайманым турмай койды. Арі аурелендім, бері аурелендім тургысы келмейді. Маскара болмас ушін шаршап жур едім деп, сайманымды сыбап, сумірейіп уйіме кайттым. Айеліме барсам дікілдеп турады, баскага барсам солмірейіп жатады.

Одан бір баксы-балгер кемпірге барып едім, айелін сені окытып «дуалап» тастаган деді.
– Бул арада айелінінін катысы жок. Айтынызшы, осы айелге бара жатканда озінізді кіналі сезіну сезімі болды ма?

– Арине, болганда кандай. Мен тек кана кіналі сезініп кана койган жокпын, айелім біліп коя ма деп жаман корыктым. Бул корші уйдегі бойдак айел болатын.

– Міне,  сіздін кіналі болу сезімі мен коркынышыныз сайманыныздын турмауына тіреді. Ол сіздін еркінізге багынбай, озінізді осылайша куткарды. Сайманыныз озінізден анагурлым акылды болып шыкты.

– Сонда мен озімді кіналі сезінуден жане коркынышымнан кутылсам, алгі катынмен барі дурыс бола ма?
– Сіз немене ажырасайын деп пе едініз?

– Жок, ол не дегенініз. Менін от басым керемет. Екі балам бар. Айеліммен карым-катынасым жаксы. Тек сонгы кезде шартпа-шуртка кеп кала береміз. Сондыктан, баска колбендеген кок етектіге барып «бой жазбакшы» болдым.

– Сіз бен айелінізбен араданыздагы кикілжінді жонге салу ушін, озініздін Газиз жаныныз, озінізді белсіздікке ушыратып жануянызды коргады. Озініз айттыныз, айеліммен карым-катынасым жаксы, тосек лаззатын толык аламын деп.

Баска катынга козінді сузіп молигенше, оны дамелендіріп, сонгы кезде айелін бермей журген тосек лаззатын содан алуга талпынганша, оз айелінмен арадагы кикілжінді талдамайсын ба. Оз сайманыннын, нактылап айтсак ішкі даусыннын акылын алып, дурыс тандау жасамайсын ба? Озінді-озін аттап кетудін кажеті шамалы. Сонан кейін маскара болып, балеге урынсын.

Мен сізге токта деп кенес бере алмаймын. Бірак, осыны айтуга кукым бар. Енді озініздін сайманыныздын турмаган себебін білесіз, тандау оз еркініз!
– Менін ойымша сіз дурыс айтып отырсыз. Алдымен озімнін ішкі жан-дуниемді жонге салып, бакылайын.

Коптен корланып жиналган айелдерге деген реніш, окпе, жек корушілік, сондай-ак еркек ретінде озініздін істеген істерінізге кумандану бел кушінізді алсіретіп атка айландырады. Атек боласыз.


Рецензии