Баласынын еркiн омiр суруiне мумкiншiлiк бермеген

 Баласынын еркін омір суруіне мумкіншілік бермеген ана

Бір айел баласынын асты-устіне тусіп аялап, камкорлык жасаганы сонша, тек озінін емшегінін ісуіне акеп соккан жок, баланы да ауа жетпейтін демікпе ауруына ушыратады. Ойткені анасы озінін кылыгымен, баласынын еркін омір суруіне мумкіншілік бермей, туншыктырып тастады.

Тагы бір айелдін Газиз жанымен байланысканда, емшегінін ісу себебі, ол баска адамдарга соншама камкорлык жасап, олррды куйзеліп аяйды екен. Бул айел озіне карамай, баскалар ушін омір сурген. Бірінші орында озі емес, ботен біреулер болган.
– Менін озіме уакытым жок, – дейді алгі айел.

Бірнеше айлар бойы шоп (геомопатиялык) дарілер ішеді. Сонан кейін емшінін комегімен алдымен камкорлыкты озіне, сонан сон баскаларга корсетуді уйренеді. Емшінін ар кабылдауына келген сайын, ісігі кайта бастайды. Алгашында беріштеніп катып калган емшек жумсарып козгала бастайды, колемі кішірейеді, біртіндеп біржола жогалады.

Алгі айел бастапкыда, ен бірінші озіне коніл болу кажеттігін тусінбей дал болады.
– Ен бірінші озінді ойлау жаман, бул менмендік-эгоизм, – деп бет бактырмайды.
– Менмендік тек озін туралы ойлап, баскаларды ойламау, баска адамдардын омірі сізді толгандырмау, баскаларды пыскырмауын. Біракта, озінді ойлап, баскалар ушін озінді озгертуге тырысу – бул адамдарга деген суйіспеншіліктін, жанашырлыктын шыны. Оз омірінді озгертіп, ішкі жан-дуниенізге суйіспеншілікті, махаббатты шогырлай отыра, сіз озінізді суйесіз, озініздін айналанызда суйіспеншілік кеністігін курасыз.

Жакын адамдарынызга мусіркеп аяу емес, суйіспеншілік пен махаббат кажет болатын жагдай туындауы мумкін. Баска адамдардын оміріне араласып кол сугуды койып, сіз онын омірін, оз омірінізді, оз алемінізді озгерте отыра, оларды озгертетін боласыз. Оз алемінізді жаксы жакка карай озгертіп, Гарыштык дамуга оз улесінізді косасыз.

Емшектен сут шыкпау (мастит)
 
Буган баласынын асты-устіне шектен тыс тусіп байек болу, ол ушін орынсыз урейленуге душар кылады. Сіз осыны игере алмаймын деген ойдасыз.



Баламды дурыс куте алмаймын деп ойлайтын айел

Емшіге ауырган айел келеді. Ол озінін ауруынын себебін Газиз жанынан сураганда, мына жауапты алады. «Сен баламды дурыс куте алмаймын», – деп коркасын.

– Арине, калай корыкпайсын. Куйеуім куні бойы жумыста, ата-енем жок. Барін озім істеймін. Акыл айтып, комек беретін адам жок.

 Кей кездерде емшек суттін дурыс шыкпауына: жас аналардын озінін емшегін калай кутуді білмейтінінен де болады.


Рецензии