Бастыгымен жанжалдасып жаны калган адам

Бастыгымен жанжалдасып жаны калган адам

Емшінін кабылдауына окпесі кабынып, кейіннен аскынып кеткен ер адам келеді. Ауруы оте ауыр жагдайда отеді. Агзасы антибиотиктерді кабылдамайды. Емші онын Газиз жанымен байланысканда мына себептер белгілі болады.

Онын ауруынын туындау себебі, жумысында бастыгымен болган жанжал. Осынын салдарынан жан-дуниесіндегі бастыгына деген реніш: біртіндеп букіл алемге деген «кара казандай» окпеге, жабірге, ренішке уласкан.

– Тусінесіз бе, – дейді емші, – реніш: Газиз жаныныздын бір адамга гана емес, онын урім-бутагына олім тілеу. Бул талкандайтын багдарлама. Букіл алемдік аділеттілік Карымта заны бойынша озінізге кайтып оралган.

– Жаза ретінде ме?, – деп сурайды наукас.
– Ешкандай да жаза емес. Ауру – сіздін ойыныздын, кылыктарыныздын, сезім кубылыстарыныздын фани алемдегі шагылысы немесе заттык корінісі. Ой –тылсымдалып кулыпталган акпарат, ерекше куат.

Осы куат пен ой кайтсе де заттык-фани алемде озінін сырткы бейнесін, корінісін корсетеді. Бул ішкі жан дуниеніздін айнадагы шагылысы сиякты кубылыс. «Ішкі акикатын – сырткы келбетін». Егер ойыныз талкандау, быт-шытын шыгару, мысалы – реніш, окпе, біреуді сыртынан жамандау, коре алмаушылык т.б. болса, ол ауруга айланады.


– Енді менін не істеуім керек?
– Буны жоюдын бірак амалы бар. Ол оз бастыгынды кешіріп, осы жагдай ушін алгыс айту.
– Бастыгымдікі дурыс емес болса, оган калай алгыс айтамын? Кешіруге болады.
– Негізінде Жогаргы Санага, Кудайга осы жагдайды жасаганы ушін алгыс айтыныз. Сізге тусіну керек, реніштін себебі бастыгынызда емес, озініздін ішкі жан-дуниенізде екенін. Осы жагдайды озініз жасадыныз. Келініз, осы жанжалды калай озінізге тартып алганынызды аныктайык.

Ары карай емші мен наукас Газиз жанмен жумыс істеп, жанжалдын себебін аныктауга кіріседі. Себеп – жылдар бойы корланган ашуы, реніші, бастыктарга деген окпесі, озінін жумысына канагаттанбауы, озіне деген сенімсіздігі болып шыкты.

Осыдан кейін алгі еркек таубасіна келіп, кешірім сурап, алгыс айтканнан кейін, озінін Газиз жанындагы кара ниетінін багдарламасын залалсыздандырган сон: озіне, жумысына, бастыктарына козкарасын озгертіп еді, ауруы із-тузсіз жогалып кетті.

Ауру – алгі еркектін алдыга жылжып, рухани дамуына, жан-дуниесінін жетілуіне жетелеген куш болды. Ол озінін ауруын онан арман туншыктыруын жалгай берсе, онда ол озінін ренішімен, окпесімен курган талкандайтын, бузатын багдарламаны токтату киын болатын. Бул багдарлама тек озіне гана емес, балаларына да берілер еді.

Біраз уакыттан сон алгі еркектін баласы кышымамен ауырды. Акесі буны откен жагдаймен байланыстырмады. Біракта, акесінін жан-дуниесі тазаланып болганда, баласы озінен-озі жазылып, сакайып кетті.



Рецензии