Бурынгы АКШ-тын Орталык барлау баскармасынын жане

Бурынгы АКШ-тын Орталык барлау баскармасынын жане саяси барлаудын директоры Аллен Далестін купия нускауы: «Американын СССР-ге карсы куресінін негізі»

Бул нускауда былай делінген: «Согыс бітеді, барі ойтіп-буйтіп орнына келеді. Біз барымызды: алтын жане кажетті кушімізді адамдарды топас, жынды-сурей кылуга жумсаймыз. Адамнын миы мен санасы озгеруге бейім.

Берекесіздіктін уркын шашып, олардын багалысын, киелісін – жалганга, елеске алмастырып осыган сендіреміз. Калай?

Біз Ресейден озіміздін одактастарымызды, комекшілерімізді, козкарасымызды болісетін адамдарды табамыз. Белестен-белеске шыга отырып, жер бетінде ен багынбайтын халыктын озіндік санасын тубегейлі озгертіп, бурын-сонды болмаган аукымдагы, сондірсе сонбейтін касіретті акелеміз.

Адебиет, театр, кино – адамнын ен жаман кылыктарын корсетіп, осыны даріптейтін болады. Біз адамнын санасына: зорлык-зомбылыкты, женіл журісті, ойнастыкты, жонсіз жыныс катынасын, каныпезерлікті, саткындыкты сініретін адамдарды кандай жолмен болмасын, демеп отырамыз.

 Мемлекет баскаруда бей-берекетсіздік пен белгісіздікті курамыз. Біз білдірмей, быксып, шала жанып жаткан мемлекет кызметкерлерінін есерсоктыгын, пара алгыштыгын, жауапкерсіздігін унемі каркынды турде урлеп, лаулата тусеміз.

Адалдык пен адамгершіліктін ешкімге де кажеті болмай, откеннін саркыншагы болып, бундай адамдарды журт келемеждеп, мазактап кулетін болады. Озбырлык, баса коктеушілік, отірік, алдау, маскунемдік, бангішілік (наркомания), саткындык, ултшылдык, улт пен улттын ошпенділігін тугелдей адамдардын санасына сініреміз.

Не болып жатканын тек санаулылар гана молшерлеп сезетін болады. Бірак, біз бундай адамдарды тыгырыкка тіреп – дарменсіз етіп елге кулкі-мазак кыламыз. Оларды когамнын калдыгы деп хабарлап, жанган «куйрык» байлап коямыз.

Халыктын адет-гурпын, салт-дастурін, рухани негізін тубірімен жулатын боламыз. Біз осылайша буыннан сон буынды шаткаяктата, тенселте беріп, адамдарды бала, бозбала кезінен санасын уландыра береміз. Негізді аркашан жастарга салып, оларды жидітіп, шірітіп, талкандай бастаймыз. Біз буны осылайша іске асырымыз.




Ойдын кудіреті:  ащы судын тущы суга айлануы

Адам ой-орісінін, ынта-жігерінін судын курамын озгерте алатыны жонінде «Уш анык» кітабында Шакарім аулие жазган мынандай окига бар. 1881 жылы Ливерпульдан Сан-Францискога карай бет алган кемеде орт болып, кеме суга батады. Кайыкка мініп аман калгандар коп уакыт су бетінде болады.

Ішейін десе ішетін су жок. Аман калган кеменін капитаны артынан былай деп ангімелепті. Ешкандай лаж калмаган сон, біз барлыгымыз Кудайга жалбарынып, барлык куш-кайратымызбен «кайыктын сыртындагы су ащы емес» деп оз ойымызды шогырландыра бастадык. Сойтіп, біраз уакыт шыдаган сон мухит суын ішіп корсек, онын суы шынында да ішуге болатын тущы болып шыкты!

Сойтіп, біз олімнен аман калдык, дейді. Осылай адам ойынын, куат-жігері асерінен ішуге келмейтін теніздін ащы су озінін курылымын озгертіп, тущы суга айналган. Інжілде айтылатын Иса пайгамбардын суды шарапка айналдырган ісін де галымдар осылай, судын курылымын озгертумен тусіндіреді.

Адам біреуге ренжіп, оган талкандайтын ой багыштаса, ол ой озіне касірет, зардап, ауру, азап турінде кайта оралады.

Керісінше, суйіспеншілік пен курайтын жагымды ойды багыштаса, онда ол ойы озіне куаныш пен жетістік акеледі. Бул арада букіл алемдік аділет Карымта заны мултіксіз жумыс жасайды. Адамдар Газиз жан денгейінде бірін-бірі кырып-жояды, сонан сон ауру неге азаймайды деп таныркайды.

Казіргі алемде зорлык-зомбылык оте коп.
Адамнын омірге деген козкарасынын, онын акелетін гажап салдарынын асерінен казіргі медицина «жазылмайды» деп аталатын аурулар жазылып кетеді жане омірде оз орнын тауып: бакытка, молшылыкка шомылады.

 Газиз жандагы кара ниет багдарламасын залалсыздандыру, тек кана адамнын ауруын емдеп кана коймайды, онын тагдырын озгертіп, балалары да сыркаттарынан тауір болып, тагдырлары тамаша жакка карай озгеріп кетеді.

Корытынды:

Егер сіз ауру болсаныз, онда Газиз жаныныздагы ойлау жуйеніз, кылыгыныз, тартібініз, ниетініз букіл Гарыштык зандылыктарга «томпак» келтіріп тур деген белгіні хабарлап жатыр. Осы аурудан емделу ушін: біріншіден, канда ойлар, кай тартіп, кандай кара ниет екенін аныктап алу кажет. Екіншіден, Акикаттын, Гарыштын зандылыктарын бар болмысынмен білуін, тусінуін, кабылдауын шарт. Кандай аурудын, кедейшіліктін, кайыршылыктын болмасын тупкі себебі: адам оз омірінін уш негізін тусінбеуден туындайды:

1. Оз оміріннін максатын, ман-магынасын, не ушін жарык дуниеге келгенін тусінбеу.
2. Гарыштын зандылыгын тусінбеу, кадагалап сактамау.
3. Газиз жанында – кара ниеттін, куртатын ойлардын, жексурын кылыктардын, кауіпті сезімдердін болуы.


Рецензии