Казiрг калыпты медицинадагы калыптаскан козкарас

Казіргі калыпты медицинадагы калыптаскан козкарастар

Негізгі кагидалары:

1. Адам кошаган ортадан болек.
2. Коршаган алем – карсы жане одактас. Жаксы жане жаман болады.
3. Біздін агзамызга белгілі бір куштер шабуыл жасайды (микроорганизмдер, химиялык, заттык асерлер, адамдардын арекеті). Біз унемі осылармен арпалысамыз.

4. Ауру акелетін микроорганизмдерді курта, жоя отыра женіске жетеміз. Осы согыстан кейін, агза озінін ауырган мушелерін калыпка келтіреді.

5. «Алсіз» аурулармен куресу онай. (Мысалы, тымау т.б.). Жазылмайтын аурулар да болады, оларды емдеп жазу мумкін емес. Кейбір аурулардын алдын алуга болады. (Агзаны шыныктырып, алдын ала егіп т.б.).

6. Денсаулыкты сактау – курес.
7. Ауру – зардап. Онымен барлык адістермен унемі куресу кажет.
8. Дарігердін міндеті – наукастын ауруын женіп шыгуына жардемдесу.

9. Дарі-дармек ондіретін онеркасіп аурулармен куресу ушін, ана гурлы кушті дарілерді ондіреді. Медицинадагы алдыга даму, аурулармен куресетін жетілген адістердін дамуымен аныкталады.

10. Кей кезде біз женеміз, кей кезде ауру женеді. Тіпті біз ауруды женуді уйренсек те, тупкі натижесінде женілеміз. Себебі, олеміз.

Бурынгы ата-бабаларымыздын, емшілердін, баксы-балгерлердін козкарастары

1. Адам коршаган ортадан болек емес, ол онын бір болшегі.
2. Денсаулык – коршаган ортамен уйлесімділікте тіршілік кешу адістері. Бул озінмен-озін жане коршаган ортамен уйлесімділік (гармония).

3. Біздін таніміз табигаттын неше турлі кубылыстарымен унемі байланыста болады (микроорганизмдер, химиялык заттык асерлер, адамдардын іс-арекеттерімен). Булардын барі – коршаган ортанын болінбес болшектері. Осы куштердін кайсысынын болмасын пайдасы бар.
4. Ауру: тепе-тендіктін бузылганынын белгісі. Озіміздін таніміздін осы белгісіне оте мукият карауымыз кажет.
]
5. Біз тепе-тендікті бузып – озіміздін кара ниетімізбен, теріс ойымызбен, жонсіз кылыгымызбен ауру табамыз.

6. Біз озіміздін ойымызга, кылыктарымызга, сезім кубылыстарымызга асер ете аламыз. Біз коршаган Алемге асер ете аламыз. Озіміздін кара ниетімізді тузеп, денсаулыгымызга камкорлык жасаймыз.

7. Ауру – адам мен табигаттын жетістігі, онын саулыгын корсететін белгі. Ауру – бузылган тепе-тендікті калпына келтіреді. Ауру – табигаттын емдеу кушінін пайда болу белгісі.
8. Ауырсыну – агзанын озін сактаудагы калыпты сауыгу арекеті.

9. Агза бузылган тепе-тендікті озі калыпка келтіруге тырысады. Сауыгу – табиги агым. (Мысалы, хайуанаттар ауырса ашыгып жазылып кетеді). Егер біз тепе-тендіктін калпынан шектен тыс шыгып кетсек, онда сырттан комек кажет болады.

10. Емшінін міндеті – табигаттын емдеу куштеріне, тепе-тендік калыптын кайта калпына келуіне кол ушын беру.

Жазылу жолына тусу

Кім де ниетін – имандылыкка, тазалыкка, тілін шыншылдыкка, озін тыныштыкка, мінезін – туралыкка, кулагын тындаушыга, козін – онегелі бакылаушыга айналдырып алган болса, демек ол бакытты. Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Егер де сіз жазылу жолына тусуге дайын болсаныз, ен бастысы – озініздін ауруыныздын жауапкершілігін озінізге жуктеп, оган деген козкарасынызды озгертініз. Буны калай тусінуге болады?
Бул дегенініз, Сіздін ауруынызга ешкім де жане озініз де кіналы емессіз.

Ауру – озініздін ойыныз бен жаман кылыктарыныздын сырткы корінісі. Ауру сіздін Газиз жаныныздын – сіз бірдемені дурыс істемей жатырсыз, коршаган ортага, болып жаткан жагдайларга кылып жаткан кылыктарыныз, адамдарга жане озінізге зиян деген белгісі.
Ауру – сіздін жаксы калауынызды, ак ниетінізді іске асыратын адіс.

Ауру – Газиз жаныныздын: талкандайтын тартібінізден, жаман кылыктарыныздан сактандыру адісі. Туптеп келгенде: бул Кудайдын, Алемнін, Жогаргы Сананын сізбен ангімелесуі.


Рецензии