Бала таппай тусiк тастау баланы курту багдарламасы

Бала таппай тусiк тастау –  баланы курту багдарламасынын бiр корiнiсi

Емшінін кабылдауына белі, сегіз козі ауыратын айел келеді. Рентген онын омырткаларынын орнынан тайып кеткенін аныктайды. Ауру алгаш олі бала туганда пайда болган. Айелдін Газиз жанымен хабарласканда, жатырында жаткан олі саби осы ауруынын себебі болганы аныкталады.

Ал сабидін оліміне Газиз жандагы багдарлама себеп болган.
– Алгаш рет бала котергенше бала таппаймын деген ой сізде болды ма?
– Жок, ондай ой болган жок.

– Бірак, біз Газиз жаныныздан ауруыныздын пайда болуы жане баланыздын олі тууы, бала таппаймын деген багдарламамен байланысты екені жонінде нактылы акпарат алдык кой. Себепсіз салдар болмайды. Мумкін бул багдарлама бала кунінізде калыптаскан шыгар.
– Бул туралы есімде жок, – деп алгі айел бет бактырмайды.

Емші мен айел Газиз жаннын тунгиыгына бойлап, осынын себебін зерттейді. Сол кезде сегіз козі 14 жасынан бастап ауырганы аныкталады. Оган біраз откен окигалар себеп болган.
Алгі айелдін акесі мен шешесі жиі жанжалдасып, тобелеседі. Бала кобінесе кішкентай кунінен ажесінін колында тарбиеленіп оскен. Ажесі: «аке-шешен сен ушін урысысады», – деп кызга бірнеше кабат айтады. «Егер сен жок болсан, олар бакытты омір сурер еді», – дейді.

Сол кезден бастап кыздын белі ауыра бастайды. Оны дарігерлерге корсетеді. Ауруы біртіндеп саябырлап, білінбей кетеді. Біракта, онын Гзиз жаны – балалар ата-ананын бакытты болуына богет, дуниеге мезгілсіз келеді деген кортындыга келеді. Бул дегенініз оз баланызга тікелей олім тілеудін багдарламасы, сананыздын калауы.

 Бул окиганы уакыт оте кыз умытады. Кейіннен озі ана боларда, онын осы ойы баланын олі тууына себепкер болаган. Сонан кейін белі, сегіз козі ауырып, жатырмен байланыскан омыртка орнынан тайган.

Осы окигалар есіне тускеннен кейін, баска да осы тектес келенсіз жайттардын болганы аныкталады. Бул тек кана келіншектін Газиз жанына жазылган ішкі багдарламасынын іске асуы. Осы багдарламаны келіншекке анасы берген.

Себебі, анасы талай кабат колдан тусік тусірген. Бала таппай тусік тастау – Газиз жаннын баланы курту багдарламасынын бір корінісі гана. Келіншектін анасына бул багдарламаны шешесі берген. Булардын барі де, Гарыштын белгілі бір зандылыгын орескел бузган. Адам олтіру тізбектеліп осылайша жалгаса берген.

Енді не істеуге болады? Откен кун олген кун – окірсенде, окінсенде, оксісенде кайта айланып келмейді. Олай болса шурк етпеніз, озініздін ойлау жуйенізді курт озгертіп, калауыныз бойынша омір суретін багдарлама жасап алыныз.

Аурудын пайда болуына да, омірдегі келенсіз бір окига себеп болады. Буны біреу біледі, біреу білмейді, мулдем бейхабар. Ол ушін озінді-озін танудын, зерттеудін аса зор манызы бар!


Рецензии