Озiндi-оз н кайта курудын сызба жоспары

Озінді-озін кайта курудын сызба жоспары

1-ші кадам:
Озініз арылгыныз келетін аурудын бір турін нактылы аныктап алыныз.
2-ші кадам:
Осы аурудын тууына, пайда болуына себепкер болган Газиз жаныныздын болігімен байланыска тусініз.

А) Ойша, жан дуниенізбен мына суракты койыныз: «Осы ауруыма себепкер болган Газиз жанымнын болігі менімен сана денгейінде тілдесуге, байланысуга дайын ба?
Б) «Иа» не «Жок» деген жауаптын белгісін аныктап алыныз. Бул бейне, елес, сезім, ішкі дауыс немесе сук саусагыннын котерілуі, маятник тербелісі болуы мумкін.
3-ші кадам.

Байланыс орнаткан сон, Газиз жаныныздын болігіне мына суракты койыныз: «Газиз жанымнын осы ауруга жауап беретін болігі (ауруыныздын атын нактылап айтасыз), менін кандай тартібім, кылыгым, ойым, сезім кубылысым (эмоция) осы ауруды туындатканын хабарлауга дайын ба?».

А) Егер «Иа» деген жауап алсаныз, онда нактылы кай тартібін, кылыгын, ойын, сезім кубылысын туралы: «Менін кай тартібім, кылыгым, ойым, сезім кубылысым осы аурудын туындауына себеп болды?», – деп сураныз.

Б) Егерде, «Жок» деген жауап алсаныз, онда келенсіз кылыгыныз бар, Газиз жаныныз бул сурактын жауабын беруге азір дайын емес. Онда, осыны ескерініз де, келесі кадамга аяк басыныз.

4-ші кадам:
Газиз жаннын белгілі бір болігінін аткаратын кызметі жане жайлы жагдай жасаудагы калауын аныктап алу ушін:

А) Мына суракты койыныз: «Мен ушін шыргаландарым аркылы не істегелі жатканынды, істегенінді маган хабарлап айтуга дайынсын ба?».

Б) Егерде «Иа» деген жауап алсаныз, онда сана денгейінде нактылы жауап беруін отінініз: «Мен ушін кандай жайлы жагдай жасаганынды айт, хабарла». Озініздін калауынызды жаксы ниетке багыштаныз.

В) «Жок» деген жауап алсаныз, жаксы жайлы жагдай аркашанда бар, бірак Газиз жан осынын жауабын беруге алі дайын емес. Ондай жагдайда жайлап келесі кадамга келініз.
5-ші кадам.

Озініздін калауынызды іске асыратын жана адістерді куру.
Газиз жаннын осы болігінен сураныз: «Менін тупкі санамынын шалкып жаткан тунгиыгынан киялымды колданып, осыны іс-жузіне асыратын, кем дегенде уш адіс курашы. Бул адістер бурынгы тартібімнен жаксы, сенімді болып, маган да, коршаган алемге де жайлы, жагымды болсын».

Арбір жана адісті курган бетте «Иа» деген белгі берсе, ары карай жалгастыра берініз.
 Озінізбен болатын озгеріске, жана адістердін магынасын тусіну манызды емес. Тек Газиз жанынызга керекті уакытын беріп, келіп тускен белгілерді санап, есептеп отырыныз.
6-шы кадам.

Енді жана адістерді тупкі сана жане кадімгі сана денгейінде тексерініз. Ол ушін Газиз жаныныздын барлык болігіне: «Менін жана тартіптеріме карсы болатын боліктер бар ма?», – деп сураныз.

А) Егер жауап «Жок» болса, онда болашакка косылуды іске асыра берініз. (7-ші кадам).
Б) Егер карсымын «Иа» деген жауап алсаныз, онда карсы болган адістерін алмастыруды отінініз.

«Менін жана адістеріме карсы болган адістерді, Газиз жанымнын барлык боліктері канагаттанатын адістермен алмастыр немесе осыны жетілдір. Жасап, жондеп болаганнан кейін маган «Иа» деген жауап бер». Осыдан сон жылжып келесі кадамга аяк басыныз.
7-ші кадам:

Болашакпен бірігу. Озінізге жана адістерді жасаган Газиз жаннын болігінен: «Жана адістерді болашакта керекті уакытта, кажетті жерде іс жузіне асуынын жауапкершілігін озіне аласын ба? Барлык мумкіншіліктерді, адістерді сараптап жане жауапкершілігін озін алуга дайын болган кезде – маган «Иа» деген жауабынды хабарла.


Рецензии