Кызганшактыктын, жауыздыктын зардабы

Кызганшактыктын, жауыздыктын зардабы

Кішкентай сабиде кояншык (эпилепсия) ауруы басталады. Жиі-жиі кайталанады. Дарі жагдайын онан арман томендетіп жібереді. Аке-шешесі «халык емшілеріне», баксы-балгарлерге апарады. Бул уакытша женілдік береді. Сонан сон акесі сабиін емшіге алып келеді.

– Сіз оте кызганшак адамсыз, – дейді емші. Кызганшактык Газиз жанынызда: жауыздыктын, ошпенділіктін, кара ниеттін оте мол корын шогырландырады. Алгашкы айелінізбен осыны Жаратушы жасаганын, Онын ескеруін ескермей, озгергеннін орнына, керемет жауыз, кара ниет ошпенділікте болдыныз.

Натижесінде, бірінші айелінізден туган улыныз бангіші (наркоман), мына баланыз тумай жатып кояншык ауруына шалдыкты. Баланын ауруы аркылы сіздін Газиз жаныныз – озінізді, айелінізді курту багдарламасына карсылыгын білдірген.

– Енді не істеуім керек?
– Баланы бірак нарсе жаза алады. Озініздін кызганшактыгыныздан арылу.
– Калай арыламын?

– Сіз буны тек суюді, суйіспеншілікті уйренсеніз гана істей аласыз. Ол ушін: озінді, айелінді, баланды, айналандагы адамдарды суюін керек. Кызганшактык – сую емес. Бул озіне деген сенімсіздіктін белгісі. Айелінізге меншік зат ретінде карамай, озініздін айнадагы шагылыс бейненіз ретінде караныз. Оз омірінізді тонкеріп тастап кайта карап шыгыныз. Кай уакытта кызгандын, коре алмадын, айелдерге окпелеген, ренжіген, озініздін бел куатына куман келтірген шактарынызды.

Жауыздыгын, жексурындыгын ушін Кудайдан кешірім сураныз. Алдындагы таныскан барлык айелдерді кездестіргені ушін, кандай жагдай отпесін алгыс айтыныз. Ен маныздысы, Жаратушыдан озінізді, улынды, тагы баска урім-бутагынды, айналандагы адамдарды болашакта суйе білуді уйретуін сураныз.

Бала уйде айгай-шу, жанжал болса, онда онын кулагынан булак агып немесе колкасы сырылдап (астма), козі кормей ауырады. Осылайша озінін ата-анасына: «Маган назар аударындар! Мен ушін отбасында – татулык, тыныштык, уйлесімділік болу керек».

Балалардын Газиз жанындагы омірлік багдарлама – анасы жукті болганда калыптасады. Біракта, осыны ересектер тусіне бере ме?


Рецензии